题目
Four hundred and three babies are crying loudly.Do you know how to make them quiet in 41 seconds?There is an amazing new product on sale in Japan which does exactly this.It is an LP (a long - playing record)of sounds from inside a mother's body,which a hospital doctor recorded.In tests with the record she played the LP to 403 crying babies.After 41 seconds not one baby was crying and 161 of them were sleeping.The record began as an experiment by Professor Hajime Minooka of the Nippon Medical University near Tokyo.He was looking for something natural that helps new- born babies go to sleep.The sound of the mother's heart - beat and other body sounds are the things the babies heard inside their mothers.They feel safe and happy when they hear these sounds again.And they go to sleep.Hospitals in Osaka and Tokyo are using the LP.10,000 young couples are using it too.Toshiba Music Company who make and sell the records are very happy.One and a half million couples marry every year in Japan.Many will have babies,so the LP will definitely be a hit!1.Why did Professor Hajime Minooka have the experiment? ____ A.He wanted to find something that helps new-born babies go to sleep.B.He wanted to find out how long new-born babies would cry.C.He wanted to find out how many new-born babies would sleep.D.He wanted to find out how the mothers' heart-heart worked2.What is true according to the passage? ____ A.About 55% of the crying babies fall asleep after 41 seconds hearing the LP.B.The LP sounds were finally recorded by Professor Hajime Minooka.C.One million and a half babies are born in Japan every year.D.The LP is produced and sold by Toshiba Music Company.3.Babies feel ____ when they hear these LP sounds.A.themselves sleeping together with their mothersB.the sounds to be their mothers' voicesC.as if they were inside their mothersD.the music natural and soft4.The word "hit"in the last row means" ____ ".A.popularityB.amazementC.strikeD.experiment5.From the passage we can infer that ____ .A.Hospitals in Osaka and Tokyo will make lots of moneyB.The LP will be a popular thing in the futureC.New-born babies are sensitive to musicD.More babies will be born in Japan
Four hundred and three babies are crying loudly.Do you know how to make them quiet in 41 seconds?There is an amazing new product on sale in Japan which does exactly this.It is an LP (a long - playing record)of sounds from inside a mother's body,which a hospital doctor recorded.In tests with the record she played the LP to 403 crying babies.After 41 seconds not one baby was crying and 161 of them were sleeping.The record began as an experiment by Professor Hajime Minooka of the Nippon Medical University near Tokyo.He was looking for something natural that helps new- born babies go to sleep.The sound of the mother's heart - beat and other body sounds are the things the babies heard inside their mothers.They feel safe and happy when they hear these sounds again.And they go to sleep.Hospitals in Osaka and Tokyo are using the LP.10,000 young couples are using it too.Toshiba Music Company who make and sell the records are very happy.One and a half million couples marry every year in Japan.Many will have babies,so the LP will definitely be a hit!
1.Why did Professor Hajime Minooka have the experiment? ____
A.He wanted to find something that helps new-born babies go to sleep.
B.He wanted to find out how long new-born babies would cry.
C.He wanted to find out how many new-born babies would sleep.
D.He wanted to find out how the mothers' heart-heart worked
2.What is true according to the passage? ____
A.About 55% of the crying babies fall asleep after 41 seconds hearing the LP.
B.The LP sounds were finally recorded by Professor Hajime Minooka.
C.One million and a half babies are born in Japan every year.
D.The LP is produced and sold by Toshiba Music Company.
3.Babies feel ____ when they hear these LP sounds.
A.themselves sleeping together with their mothers
B.the sounds to be their mothers' voices
C.as if they were inside their mothers
D.the music natural and soft
4.The word "hit"in the last row means" ____ ".
A.popularity
B.amazement
C.strike
D.experiment
5.From the passage we can infer that ____ .
A.Hospitals in Osaka and Tokyo will make lots of money
B.The LP will be a popular thing in the future
C.New-born babies are sensitive to music
D.More babies will be born in Japan
1.Why did Professor Hajime Minooka have the experiment? ____
A.He wanted to find something that helps new-born babies go to sleep.
B.He wanted to find out how long new-born babies would cry.
C.He wanted to find out how many new-born babies would sleep.
D.He wanted to find out how the mothers' heart-heart worked
2.What is true according to the passage? ____
A.About 55% of the crying babies fall asleep after 41 seconds hearing the LP.
B.The LP sounds were finally recorded by Professor Hajime Minooka.
C.One million and a half babies are born in Japan every year.
D.The LP is produced and sold by Toshiba Music Company.
3.Babies feel ____ when they hear these LP sounds.
A.themselves sleeping together with their mothers
B.the sounds to be their mothers' voices
C.as if they were inside their mothers
D.the music natural and soft
4.The word "hit"in the last row means" ____ ".
A.popularity
B.amazement
C.strike
D.experiment
5.From the passage we can infer that ____ .
A.Hospitals in Osaka and Tokyo will make lots of money
B.The LP will be a popular thing in the future
C.New-born babies are sensitive to music
D.More babies will be born in Japan
题目解答
答案
ADCAB
1.A 细节理解题,根据 He was looking for something natural that helps new- born babies go to sleep.可知,他在寻找一种自然的东西帮助新生婴儿入睡,故选A.
2.D 细节理解题,根据Toshiba Music Company who make and sell the records are very happy.制作和销售唱片的东芝音乐公司非常高兴.可知,LP由东芝音乐公司生产和销售.故选D.
3.C 细节理解题,根据 The sound of the mother's heart - beat and other body sounds are the things the babies heard inside their mothers.母亲的心跳和其他身体的声音是婴儿在母亲体内听到的声音 ,可知,当婴儿听到这些LP的声音,他们感觉就好像他们是在他们的母亲身体里面,故选C.
4.A 词义理解题,根据 One and a half million couples marry every year in Japan,可知日本每年有150万对夫妇结婚,可知推出句意:很多人会有孩子,所以LP肯定会很受欢迎!推出hit的意思是"受欢迎"故选A.
5.B 推理判断题,根据One and a half million couples marry every year in Japan.Many will have babies,so the LP will definitely be a hit!在日本,每年有150万对夫妇结婚.很多人会有孩子,所以LP肯定会很受欢迎!推出,在未来,LP将是一件很受欢迎的东西,故选B.
1.A 细节理解题,根据 He was looking for something natural that helps new- born babies go to sleep.可知,他在寻找一种自然的东西帮助新生婴儿入睡,故选A.
2.D 细节理解题,根据Toshiba Music Company who make and sell the records are very happy.制作和销售唱片的东芝音乐公司非常高兴.可知,LP由东芝音乐公司生产和销售.故选D.
3.C 细节理解题,根据 The sound of the mother's heart - beat and other body sounds are the things the babies heard inside their mothers.母亲的心跳和其他身体的声音是婴儿在母亲体内听到的声音 ,可知,当婴儿听到这些LP的声音,他们感觉就好像他们是在他们的母亲身体里面,故选C.
4.A 词义理解题,根据 One and a half million couples marry every year in Japan,可知日本每年有150万对夫妇结婚,可知推出句意:很多人会有孩子,所以LP肯定会很受欢迎!推出hit的意思是"受欢迎"故选A.
5.B 推理判断题,根据One and a half million couples marry every year in Japan.Many will have babies,so the LP will definitely be a hit!在日本,每年有150万对夫妇结婚.很多人会有孩子,所以LP肯定会很受欢迎!推出,在未来,LP将是一件很受欢迎的东西,故选B.