题目
Wash every clay and you 11die young, my son! People often said those words; long ago, of course. Napoleon's wife had new clothes every month, instead of a bath. ("It's quicker, "she always said.) Rich people did not often have a bath. They washed their hands and faces, but not their bodies. Many poor people did not wash at all. A young man once said to a doctor, "Soap and water have never touched my body. "(And the doctor answered, "That' s true. I know…")Why didn't people wash in those days long ago?Well, they did not have water in their houses. They carried water from rivers or from holes in the ground. Towns people bought it from a water-carrier. Sometimes it was expensive; and soap was always expensive. They drank water, of course; and so they were clean inside. They did not think about the outside! And this is true; they just did not like a bath.Modem life is different. We use a lot of soap and water. And we are all quite clean. However, a few people use too much soap; and they often get ill. Who are these people?Many young women work as hairdressers. They wash and then "dress' other women 's hair. That is their job, and they like it. Young hairdressers sometimes wash dirty heads on a busy day! Their hands are soapy for seven or eight hours; and that is not a good thing. A young hairdresser' s hands are often red and ugly; and she must then go to a doctor.6. Long ago, people ____ .A. often died youngB. did not often have a bathC. washed every dayD. washed every day and died young7. The doctor answered that ____ .A. he knew the young man was dirtyB. it was true that the young man was illC. soap and water were not good for his illnessD. he knew the young man never washed his body8. People didn't wash in those days because ____ A. they had no water in their housesB. they had to buy water from a water-carrier and it was expensiveC. soap was expensive, tooD. all of the above9. People in those days ____ .A. didn't think about the outside of their housesB. only thought about the inside of their housesC. didn't like to wash their bodies at allD. only liked to wash their hands and faces10. Who are the people that use too much soap in modern life? ____ A. Hairdressers.B. Many young women.C. People whose hands are red and ugly.D. People whose hands are soapy.
Wash every clay and you 11die young, my son! People often said those words; long ago, of course. Napoleon's wife had new clothes every month, instead of a bath. ("It's quicker, "she always said.) Rich people did not often have a bath. They washed their hands and faces, but not their bodies. Many poor people did not wash at all. A young man once said to a doctor, "Soap and water have never touched my body. "(And the doctor answered, "That' s true. I know…")
Why didn't people wash in those days long ago?
Well, they did not have water in their houses. They carried water from rivers or from holes in the ground. Towns people bought it from a water-carrier. Sometimes it was expensive; and soap was always expensive. They drank water, of course; and so they were clean inside. They did not think about the outside! And this is true; they just did not like a bath.
Modem life is different. We use a lot of soap and water. And we are all quite clean. However, a few people use too much soap; and they often get ill. Who are these people?
Many young women work as hairdressers. They wash and then "dress' other women 's hair. That is their job, and they like it. Young hairdressers sometimes wash dirty heads on a busy day! Their hands are soapy for seven or eight hours; and that is not a good thing. A young hairdresser' s hands are often red and ugly; and she must then go to a doctor.
6. Long ago, people ____ .
A. often died young
B. did not often have a bath
C. washed every day
D. washed every day and died young
7. The doctor answered that ____ .
A. he knew the young man was dirty
B. it was true that the young man was ill
C. soap and water were not good for his illness
D. he knew the young man never washed his body
8. People didn't wash in those days because ____
A. they had no water in their houses
B. they had to buy water from a water-carrier and it was expensive
C. soap was expensive, too
D. all of the above
9. People in those days ____ .
A. didn't think about the outside of their houses
B. only thought about the inside of their houses
C. didn't like to wash their bodies at all
D. only liked to wash their hands and faces
10. Who are the people that use too much soap in modern life? ____
A. Hairdressers.
B. Many young women.
C. People whose hands are red and ugly.
D. People whose hands are soapy.
Why didn't people wash in those days long ago?
Well, they did not have water in their houses. They carried water from rivers or from holes in the ground. Towns people bought it from a water-carrier. Sometimes it was expensive; and soap was always expensive. They drank water, of course; and so they were clean inside. They did not think about the outside! And this is true; they just did not like a bath.
Modem life is different. We use a lot of soap and water. And we are all quite clean. However, a few people use too much soap; and they often get ill. Who are these people?
Many young women work as hairdressers. They wash and then "dress' other women 's hair. That is their job, and they like it. Young hairdressers sometimes wash dirty heads on a busy day! Their hands are soapy for seven or eight hours; and that is not a good thing. A young hairdresser' s hands are often red and ugly; and she must then go to a doctor.
6. Long ago, people ____ .
A. often died young
B. did not often have a bath
C. washed every day
D. washed every day and died young
7. The doctor answered that ____ .
A. he knew the young man was dirty
B. it was true that the young man was ill
C. soap and water were not good for his illness
D. he knew the young man never washed his body
8. People didn't wash in those days because ____
A. they had no water in their houses
B. they had to buy water from a water-carrier and it was expensive
C. soap was expensive, too
D. all of the above
9. People in those days ____ .
A. didn't think about the outside of their houses
B. only thought about the inside of their houses
C. didn't like to wash their bodies at all
D. only liked to wash their hands and faces
10. Who are the people that use too much soap in modern life? ____
A. Hairdressers.
B. Many young women.
C. People whose hands are red and ugly.
D. People whose hands are soapy.
题目解答
答案
1-5 BDDCA
1.B.细节理解题.根据"Wash every clay and you 11die young, my son! People often said those words; long ago, of course. Napoleon's wife had new clothes every month, instead of a bath"可知很久以前,人们不经常洗澡.故选B.
2.D.细节理解题.根据"A young man once said to a doctor, "Soap and water have never touched my body. "(And the doctor answered, "That' s true. I know…")"可知医生回答说他知道这个年轻人从来没有洗过他的身体.故选D.
3.D.细节理解题.根据"Well, they did not have water in their houses. They carried water from rivers or from holes in the ground. Towns people bought it from a water-carrier. Sometimes it was expensive; and soap was always expensive"可知那时候人们不洗澡,因为他们家里没有水、他们不得不从运水器里买水,而且很贵、香皂是昂贵的.故选D.
4.C.推理判断题.根据"They did not think about the outside! And this is true; they just did not like a bath."可知那时的人根本不喜欢洗自己的身体.故选C.
5.A.推理判断题.根据"Many young women work as hairdressers. They wash and then "dress' other women 's hair. That is their job, and they like it. Young hairdressers sometimes wash dirty heads on a busy day!"可知美发师是在现代生活中使用太多肥皂的人.故选A.
1.B.细节理解题.根据"Wash every clay and you 11die young, my son! People often said those words; long ago, of course. Napoleon's wife had new clothes every month, instead of a bath"可知很久以前,人们不经常洗澡.故选B.
2.D.细节理解题.根据"A young man once said to a doctor, "Soap and water have never touched my body. "(And the doctor answered, "That' s true. I know…")"可知医生回答说他知道这个年轻人从来没有洗过他的身体.故选D.
3.D.细节理解题.根据"Well, they did not have water in their houses. They carried water from rivers or from holes in the ground. Towns people bought it from a water-carrier. Sometimes it was expensive; and soap was always expensive"可知那时候人们不洗澡,因为他们家里没有水、他们不得不从运水器里买水,而且很贵、香皂是昂贵的.故选D.
4.C.推理判断题.根据"They did not think about the outside! And this is true; they just did not like a bath."可知那时的人根本不喜欢洗自己的身体.故选C.
5.A.推理判断题.根据"Many young women work as hairdressers. They wash and then "dress' other women 's hair. That is their job, and they like it. Young hairdressers sometimes wash dirty heads on a busy day!"可知美发师是在现代生活中使用太多肥皂的人.故选A.
解析
步骤 1:理解问题背景
文章讲述了过去人们不经常洗澡的原因,以及现代人们使用肥皂和水的情况。文章还提到了现代生活中使用过多肥皂的人群。
步骤 2:分析问题
问题6询问的是很久以前人们的生活习惯,问题7询问的是医生的回答,问题8询问的是人们不洗澡的原因,问题9询问的是人们在那些日子里的想法,问题10询问的是现代生活中使用过多肥皂的人群。
步骤 3:解答问题
根据文章内容,问题6的答案是B,因为文章提到很久以前人们不经常洗澡。问题7的答案是D,因为医生回答说他知道这个年轻人从来没有洗过他的身体。问题8的答案是D,因为文章提到人们不洗澡的原因包括没有水、买水贵、肥皂贵。问题9的答案是C,因为文章提到人们不喜欢洗澡。问题10的答案是A,因为文章提到美发师是在现代生活中使用太多肥皂的人。
文章讲述了过去人们不经常洗澡的原因,以及现代人们使用肥皂和水的情况。文章还提到了现代生活中使用过多肥皂的人群。
步骤 2:分析问题
问题6询问的是很久以前人们的生活习惯,问题7询问的是医生的回答,问题8询问的是人们不洗澡的原因,问题9询问的是人们在那些日子里的想法,问题10询问的是现代生活中使用过多肥皂的人群。
步骤 3:解答问题
根据文章内容,问题6的答案是B,因为文章提到很久以前人们不经常洗澡。问题7的答案是D,因为医生回答说他知道这个年轻人从来没有洗过他的身体。问题8的答案是D,因为文章提到人们不洗澡的原因包括没有水、买水贵、肥皂贵。问题9的答案是C,因为文章提到人们不喜欢洗澡。问题10的答案是A,因为文章提到美发师是在现代生活中使用太多肥皂的人。