题目
Directions:Read the following passage carefully. Select one word for each blank from a list of choices given in the word bank. You may not use any of the words in the bank more than once. (填写代码)Water is a necessity for all life on earth. Some even predict it to be the “new oil,” but why isn’t there enough for everyone? Even though our blue planet 1) ___ of 70% water, we can only use an extremely small part of it as 2) ___ water. As much as 97% of all water is salty, and 2% is frozen. The remaining 1% could still be sufficient for everyone, but 3) ___, its distribution is pretty unfair and the quality is inferior largely due to man-made pollution and natural 4) ___.Today more than 700 million people have no 5) ___ to clean water. They have to walk miles to collect it and carry it home. In agriculture, groundwater and water from marshlands are used to 6) ___ the fields in countries. With a dry and hot climate this is especially problematic. Once pumped out of the ground, the water doesn’t come back. On the 7) ___, the water problem will become a major concern in many societies.The local population must live on dry land, and as the world’s population grows, the demand for water is growing, too. The UN estimates that in 2025 demand will be up to 40% higher than it is today, and water will be 8) ___ in some places. This bears the potential for conflicts about the use of water 9) ___. Governments and societies need to 10) ___ out a sustainable and long-term solution. Technology must be upgraded, and new frameworks for intelligent water resource management have to be established, because there is no life without water.A) scarcer B) work C) whole D) unfortunatelyE) contamination F) irrigate G) polluting H) resourcesI) drinking J) emissions K) furthermore L) consumeM) conducts N) consists O) access
Directions:Read the following passage carefully. Select one word for each blank from a list of choices given in the word bank. You may not use any of the words in the bank more than once. (填写代码)Water is a necessity for all life on earth. Some even predict it to be the “new oil,” but why isn’t there enough for everyone? Even though our blue planet 1) ___ of 70% water, we can only use an extremely small part of it as 2) ___ water. As much as 97% of all water is salty, and 2% is frozen. The remaining 1% could still be sufficient for everyone, but 3) ___, its distribution is pretty unfair and the quality is inferior largely due to man-made pollution and natural 4) ___.Today more than 700 million people have no 5) ___ to clean water. They have to walk miles to collect it and carry it home. In agriculture, groundwater and water from marshlands are used to 6) ___ the fields in countries. With a dry and hot climate this is especially problematic. Once pumped out of the ground, the water doesn’t come back. On the 7) ___, the water problem will become a major concern in many societies.The local population must live on dry land, and as the world’s population grows, the demand for water is growing, too. The UN estimates that in 2025 demand will be up to 40% higher than it is today, and water will be 8) ___ in some places. This bears the potential for conflicts about the use of water 9) ___. Governments and societies need to 10) ___ out a sustainable and long-term solution. Technology must be upgraded, and new frameworks for intelligent water resource management have to be established, because there is no life without water.A) scarcer B) work C) whole D) unfortunatelyE) contamination F) irrigate G) polluting H) resourcesI) drinking J) emissions K) furthermore L) consumeM) conducts N) consists O) access
题目解答
答案
(1)N(2)I(3)D(4)E(5)O(6)F(7)C(8)A(9)H(10)B
解析
步骤 1:理解文章背景
文章讨论了地球上水资源的分布和使用情况,以及未来可能面临的水资源短缺问题。文章中提到地球表面70%是水,但只有1%的水是可饮用的,且分布不均,质量较差。此外,农业用水和人口增长导致水资源需求增加,未来可能会出现水资源短缺问题。
步骤 2:分析每个空格的含义
1) 空格:地球表面70%是水,使用“consists”表示地球由70%的水组成。
2) 空格:可饮用的水,使用“drinking”表示。
3) 空格:不幸的是,使用“unfortunately”表示。
4) 空格:自然污染,使用“contamination”表示。
5) 空格:没有清洁水的获取,使用“access”表示。
6) 空格:灌溉农田,使用“irrigate”表示。
7) 空格:整体上,使用“whole”表示。
8) 空格:在某些地方水会变得稀缺,使用“scarcer”表示。
9) 空格:水资源,使用“resources”表示。
10) 空格:制定可持续的长期解决方案,使用“work”表示。
步骤 3:填写答案
根据上述分析,填写每个空格的答案。
文章讨论了地球上水资源的分布和使用情况,以及未来可能面临的水资源短缺问题。文章中提到地球表面70%是水,但只有1%的水是可饮用的,且分布不均,质量较差。此外,农业用水和人口增长导致水资源需求增加,未来可能会出现水资源短缺问题。
步骤 2:分析每个空格的含义
1) 空格:地球表面70%是水,使用“consists”表示地球由70%的水组成。
2) 空格:可饮用的水,使用“drinking”表示。
3) 空格:不幸的是,使用“unfortunately”表示。
4) 空格:自然污染,使用“contamination”表示。
5) 空格:没有清洁水的获取,使用“access”表示。
6) 空格:灌溉农田,使用“irrigate”表示。
7) 空格:整体上,使用“whole”表示。
8) 空格:在某些地方水会变得稀缺,使用“scarcer”表示。
9) 空格:水资源,使用“resources”表示。
10) 空格:制定可持续的长期解决方案,使用“work”表示。
步骤 3:填写答案
根据上述分析,填写每个空格的答案。