题目
Attitudes toward new technologies often fall along generational lines.That is,generally,younger people tend to outnumber older people on the front end of a technological shift.It is not always the case,though.When you look at attitudes toward driverless cars,there doesn't seem to be a clear generational divide.The public overall is split on whether they'd like to use a driverless car.In a study last year,of all people surveyed,48 percent said they wanted to ride in one,while 50 percent did not.The fact that attitudes toward self-driving cars appear to be so steady across generations suggests how varying the shift to driverless cars could be.Not everyone wants a driverless car now一and no one can get one yet-but among those who are open to them,every age group is similarly involved.Actually,this isn't surprising.Whereas older generations are sometimes reluctant to adopt new technologies,driverless cars promise real value to these age groups in particular.Older adults,especially those with limited moving or difficulty driving on their own,are one of the classic use-cases for driverless cars.This is especially interesting when you consider that younger people are generally more interested in travel-related technologies than older ones.When it comes to driverless cars,differences in attitude are easily noticeable based on factors not related to age.College graduates,for example,are particularly interested in driverless cars compared with those who have less education,59 percent of college graduates said they would like to use a driverless car compared with 38 percent of those with a high-school diploma or less.Where a person lives matters,too.More people who live in cities and suburbs said they wanted to try driverless cars than those who lived in rural areas.While there's reason to believe that interest in self-driving cars is going up across the board,a person's age will have little to do with how self-driving cars can become mainstream.Once driverless cars are actually available for sale,the early adopters will be the people who can afford to buy them.24.What happens when a new technology appears? ____ A.It often leads to great inventions in other related fields.B.It contributes greatly to the advance of society as a whole.C.It further widens the gap between the old and the young.D.It usually draws different reactions from different age groups.25.What does the author say about the driverless car? ____ A.It does not seem to create a generational divide.B.It will not necessarily reduce road accidents.C.It has given rise to unrealistic expectations.D.It may start a revolution in the car industry.26.Why does the driverless car appeal to some old people? ____ A.It saves their money and energy.B.It helps with their moving.C.It adds to the safety of their travel.D.It makes their life more interesting.27.What is likely to affect one's attitude toward the driverless car? ____ A.The location of their living place.B.The field of their special interest.C.The amount of training they received.D.The length of their driving experience.
Attitudes toward new technologies often fall along generational lines.That is,generally,younger people tend to outnumber older people on the front end of a technological shift.
It is not always the case,though.When you look at attitudes toward driverless cars,there doesn't seem to be a clear generational divide.The public overall is split on whether they'd like to use a driverless car.In a study last year,of all people surveyed,48 percent said they wanted to ride in one,while 50 percent did not.
The fact that attitudes toward self-driving cars appear to be so steady across generations suggests how varying the shift to driverless cars could be.Not everyone wants a driverless car now一and no one can get one yet-but among those who are open to them,every age group is similarly involved.
Actually,this isn't surprising.Whereas older generations are sometimes reluctant to adopt new technologies,driverless cars promise real value to these age groups in particular.Older adults,especially those with limited moving or difficulty driving on their own,are one of the classic use-cases for driverless cars.
This is especially interesting when you consider that younger people are generally more interested in travel-related technologies than older ones.
When it comes to driverless cars,differences in attitude are easily noticeable based on factors not related to age.College graduates,for example,are particularly interested in driverless cars compared with those who have less education,59 percent of college graduates said they would like to use a driverless car compared with 38 percent of those with a high-school diploma or less.
Where a person lives matters,too.More people who live in cities and suburbs said they wanted to try driverless cars than those who lived in rural areas.
While there's reason to believe that interest in self-driving cars is going up across the board,a person's age will have little to do with how self-driving cars can become mainstream.Once driverless cars are actually available for sale,the early adopters will be the people who can afford to buy them.
24.What happens when a new technology appears? ____
A.It often leads to great inventions in other related fields.
B.It contributes greatly to the advance of society as a whole.
C.It further widens the gap between the old and the young.
D.It usually draws different reactions from different age groups.
25.What does the author say about the driverless car? ____
A.It does not seem to create a generational divide.
B.It will not necessarily reduce road accidents.
C.It has given rise to unrealistic expectations.
D.It may start a revolution in the car industry.
26.Why does the driverless car appeal to some old people? ____
A.It saves their money and energy.
B.It helps with their moving.
C.It adds to the safety of their travel.
D.It makes their life more interesting.
27.What is likely to affect one's attitude toward the driverless car? ____
A.The location of their living place.
B.The field of their special interest.
C.The amount of training they received.
D.The length of their driving experience.
It is not always the case,though.When you look at attitudes toward driverless cars,there doesn't seem to be a clear generational divide.The public overall is split on whether they'd like to use a driverless car.In a study last year,of all people surveyed,48 percent said they wanted to ride in one,while 50 percent did not.
The fact that attitudes toward self-driving cars appear to be so steady across generations suggests how varying the shift to driverless cars could be.Not everyone wants a driverless car now一and no one can get one yet-but among those who are open to them,every age group is similarly involved.
Actually,this isn't surprising.Whereas older generations are sometimes reluctant to adopt new technologies,driverless cars promise real value to these age groups in particular.Older adults,especially those with limited moving or difficulty driving on their own,are one of the classic use-cases for driverless cars.
This is especially interesting when you consider that younger people are generally more interested in travel-related technologies than older ones.
When it comes to driverless cars,differences in attitude are easily noticeable based on factors not related to age.College graduates,for example,are particularly interested in driverless cars compared with those who have less education,59 percent of college graduates said they would like to use a driverless car compared with 38 percent of those with a high-school diploma or less.
Where a person lives matters,too.More people who live in cities and suburbs said they wanted to try driverless cars than those who lived in rural areas.
While there's reason to believe that interest in self-driving cars is going up across the board,a person's age will have little to do with how self-driving cars can become mainstream.Once driverless cars are actually available for sale,the early adopters will be the people who can afford to buy them.
24.What happens when a new technology appears? ____
A.It often leads to great inventions in other related fields.
B.It contributes greatly to the advance of society as a whole.
C.It further widens the gap between the old and the young.
D.It usually draws different reactions from different age groups.
25.What does the author say about the driverless car? ____
A.It does not seem to create a generational divide.
B.It will not necessarily reduce road accidents.
C.It has given rise to unrealistic expectations.
D.It may start a revolution in the car industry.
26.Why does the driverless car appeal to some old people? ____
A.It saves their money and energy.
B.It helps with their moving.
C.It adds to the safety of their travel.
D.It makes their life more interesting.
27.What is likely to affect one's attitude toward the driverless car? ____
A.The location of their living place.
B.The field of their special interest.
C.The amount of training they received.
D.The length of their driving experience.
题目解答
答案
DABA
24.D 考查细节理解.根据"Attitudes toward new technologies often fall along generational lines.That is,generally,younger people tend to outnumber older people on the front end of a technological shift"可知,新科技出现,它通常会引起不同年龄群体的不同反应.故选D.
25.A 考查作者态度.根据"When you look at attitudes toward driverless cars,there doesn't seem to be a clear generational divide"可知,作者对无人驾驶汽车的看法是,认为它并没有产生不同年龄段的代沟.故选A.
26.B 考查细节理解.根据"Whereas older generations are sometimes reluctant to adopt new technologies,driverless cars promise real value to these age groups in particular"可知,无人驾驶汽车可以帮助老年人出行,所以也受到老年人的欢迎.故选B.
27.A 考查细节理解.根据"Where a person lives matters,too.More people who live in cities and suburbs said they wanted to try driverless cars than those who lived in rural areas"可知,居住条件会影响人们对无人驾驶汽车的喜爱程度.故选A.
24.D 考查细节理解.根据"Attitudes toward new technologies often fall along generational lines.That is,generally,younger people tend to outnumber older people on the front end of a technological shift"可知,新科技出现,它通常会引起不同年龄群体的不同反应.故选D.
25.A 考查作者态度.根据"When you look at attitudes toward driverless cars,there doesn't seem to be a clear generational divide"可知,作者对无人驾驶汽车的看法是,认为它并没有产生不同年龄段的代沟.故选A.
26.B 考查细节理解.根据"Whereas older generations are sometimes reluctant to adopt new technologies,driverless cars promise real value to these age groups in particular"可知,无人驾驶汽车可以帮助老年人出行,所以也受到老年人的欢迎.故选B.
27.A 考查细节理解.根据"Where a person lives matters,too.More people who live in cities and suburbs said they wanted to try driverless cars than those who lived in rural areas"可知,居住条件会影响人们对无人驾驶汽车的喜爱程度.故选A.
解析
步骤 1:理解问题背景
文章讨论了新技术出现时,不同年龄群体的态度差异。特别提到无人驾驶汽车的态度并没有明显的代沟。
步骤 2:分析问题
问题24询问新技术出现时会发生什么,问题25询问作者对无人驾驶汽车的态度,问题26询问为什么一些老年人对无人驾驶汽车感兴趣,问题27询问什么可能会影响人们对无人驾驶汽车的态度。
步骤 3:根据文章内容回答问题
根据文章内容,新技术出现时,不同年龄群体的态度差异明显,但无人驾驶汽车的态度并没有明显的代沟。作者认为无人驾驶汽车没有明显的代沟,因为老年人也对无人驾驶汽车感兴趣,特别是那些行动不便或难以自己开车的人。此外,居住地点和教育水平也会影响人们对无人驾驶汽车的态度。
文章讨论了新技术出现时,不同年龄群体的态度差异。特别提到无人驾驶汽车的态度并没有明显的代沟。
步骤 2:分析问题
问题24询问新技术出现时会发生什么,问题25询问作者对无人驾驶汽车的态度,问题26询问为什么一些老年人对无人驾驶汽车感兴趣,问题27询问什么可能会影响人们对无人驾驶汽车的态度。
步骤 3:根据文章内容回答问题
根据文章内容,新技术出现时,不同年龄群体的态度差异明显,但无人驾驶汽车的态度并没有明显的代沟。作者认为无人驾驶汽车没有明显的代沟,因为老年人也对无人驾驶汽车感兴趣,特别是那些行动不便或难以自己开车的人。此外,居住地点和教育水平也会影响人们对无人驾驶汽车的态度。