题目
An old lady in a plane had a blanket(毯子)over her head and she did not want to take it off.The air hostess spoke to her,but the old lady said,"I have never been in a plane before,and I am frightened.I am going to keep this blanket over my head until we are back on the ground again!"Then the captain came.He said,"Madam,I am the captain of this plane.The weather is fine,there are no clouds in the sky,and everything is going very well."But she continued to hide.So the captain turned and started to go back.Then the old lady looked out from under the blanket with one eye and said,"I am sorry,young man,but I don't like planes and I am never going to fly again.But I'll say one thing"She continued kindly,"You and your wife keep your plane very clean!"51.An old lady had ____ .A.glasses B.a blanket over her headC.a coat D.a basket52.She didn't want to ____ .A.take it off B.turn it offC.get on D.talk about it53. ____ spoke to her.A.one of her friends B.The man next to herC.her husband D.The air hostess
An old lady in a plane had a blanket(毯子)over her head and she did not want to take it off.The air hostess spoke to her,but the old lady said,"I have never been in a plane before,and I am frightened.I am going to keep this blanket over my head until we are back on the ground again!"
Then the captain came.He said,"Madam,I am the captain of this plane.The weather is fine,there are no clouds in the sky,and everything is going very well."But she continued to hide.
So the captain turned and started to go back.Then the old lady looked out from under the blanket with one eye and said,"I am sorry,young man,but I don't like planes and I am never going to fly again.But I'll say one thing"She continued kindly,"You and your wife keep your plane very clean!"
51.An old lady had ____ .
A.glasses B.a blanket over her head
C.a coat D.a basket
52.She didn't want to ____ .
A.take it off B.turn it off
C.get on D.talk about it
53. ____ spoke to her.
A.one of her friends B.The man next to her
C.her husband D.The air hostess
Then the captain came.He said,"Madam,I am the captain of this plane.The weather is fine,there are no clouds in the sky,and everything is going very well."But she continued to hide.
So the captain turned and started to go back.Then the old lady looked out from under the blanket with one eye and said,"I am sorry,young man,but I don't like planes and I am never going to fly again.But I'll say one thing"She continued kindly,"You and your wife keep your plane very clean!"
51.An old lady had ____ .
A.glasses B.a blanket over her head
C.a coat D.a basket
52.She didn't want to ____ .
A.take it off B.turn it off
C.get on D.talk about it
53. ____ spoke to her.
A.one of her friends B.The man next to her
C.her husband D.The air hostess
题目解答
答案
51.B.细节理解题.根据文章第一段old lady in a plane had a blanket(毯子)over her head and she did not want to take it off.描述,可知一个老太太在头上盖着一块围巾.故选B.
52.A.推理判断题.根据文章第一段old lady in a plane had a blanket(毯子)over her head and she did not want to take it off 描述,可知老太太不想把毯子摘下来,故选A.
53.D.细节理解题.根据文章第一段air hostess spoke to her,描述,可知当空姐过来和老人说话.故选D.
52.A.推理判断题.根据文章第一段old lady in a plane had a blanket(毯子)over her head and she did not want to take it off 描述,可知老太太不想把毯子摘下来,故选A.
53.D.细节理解题.根据文章第一段air hostess spoke to her,描述,可知当空姐过来和老人说话.故选D.
解析
步骤 1:理解问题
问题要求我们根据文章内容选择正确的答案。文章描述了一位老太太在飞机上盖着毯子,不愿意摘下来,以及空姐和机长与她的对话。
步骤 2:分析选项
51. 问题询问老太太盖着什么。根据文章第一段,老太太在头上盖着一块毯子,因此选项B正确。
52. 问题询问老太太不愿意做什么。根据文章第一段,老太太不愿意摘下毯子,因此选项A正确。
53. 问题询问谁与老太太说话。根据文章第一段,空姐与老太太说话,因此选项D正确。
问题要求我们根据文章内容选择正确的答案。文章描述了一位老太太在飞机上盖着毯子,不愿意摘下来,以及空姐和机长与她的对话。
步骤 2:分析选项
51. 问题询问老太太盖着什么。根据文章第一段,老太太在头上盖着一块毯子,因此选项B正确。
52. 问题询问老太太不愿意做什么。根据文章第一段,老太太不愿意摘下毯子,因此选项A正确。
53. 问题询问谁与老太太说话。根据文章第一段,空姐与老太太说话,因此选项D正确。