几道大专英语 懂的进 Reading Comprehension II How men first learnt to invent words is unknown; in other words,the origin of language is a mystery.All we really know is that men,unlike animals,somehow invented certain sounds to express thought and feelings,actions and things,so that they could communicate with each other; and that later they agreed upon certain signs,called letters,which could be combined to present those sounds,and which could be written down.Those sounds,whether spoken or written in letters,we call words. The power of words,then,lies in their associations-the thing they bring up before our minds.Words become filled with meaning for us by experience; and the longer we live,the more certain words recall to us the glad and sad events of our past; and the more we read and learn,the more the number of words that mean something increases. Great writers are those who not only have great thoughts but also express these thoughts in words which appeal powerfully to our minds and emotions.This charming and telling use of words is what we call literary style.Above all,the real poet is a master of words.He can convey his meaning in words which sing like music and which by their position and association can move men to tears.We should therefore learn to choose our words carefully and use them accurately,or they will make our speech silly and vulgar.(238) 1.The origin of language is ______. A.a problem not yet solved B.a matter that is hidden or secret C.a question with no answer D.a legend handed down from the past 2.What is true about words? A.They are used to express feelings only.B.They are simply sounds. C.They can not be written down.D.They are mysterious. 3.The real power of words lies in their ______. A.properties B.characteristics C.representative function D.peculiarity 4.By “association”,the author means ______. A.a special quality B.an appearance which is puzzling C.a joining of ideas in the mind D.a strange feature 5.Which of the following statements about the real poet is NOT true? A.He is no more than a master of words. B.He can convey his ideas in words which sing like music. C.His style is always charming. D.He can move men to tears.
Reading Comprehension II
How men first learnt to invent words is unknown; in other words,the origin of language is a mystery.All we really know is that men,unlike animals,somehow invented certain sounds to express thought and feelings,actions and things,so that they could communicate with each other; and that later they agreed upon certain signs,called letters,which could be combined to present those sounds,and which could be written down.Those sounds,whether spoken or written in letters,we call words.
The power of words,then,lies in their associations-the thing they bring up before our minds.Words become filled with meaning for us by experience; and the longer we live,the more certain words recall to us the glad and sad events of our past; and the more we read and learn,the more the number of words that mean something increases.
Great writers are those who not only have great thoughts but also express these thoughts in words which appeal powerfully to our minds and emotions.This charming and telling use of words is what we call literary style.Above all,the real poet is a master of words.He can convey his meaning in words which sing like music and which by their position and association can move men to tears.We should therefore learn to choose our words carefully and use them accurately,or they will make our speech silly and vulgar.(238)
1.The origin of language is ______.
A.a problem not yet solved B.a matter that is hidden or secret
C.a question with no answer D.a legend handed down from the past
2.What is true about words?
A.They are used to express feelings only.B.They are simply sounds.
C.They can not be written down.D.They are mysterious.
3.The real power of words lies in their ______.
A.properties B.characteristics
C.representative function D.peculiarity
4.By “association”,the author means ______.
A.a special quality B.an appearance which is puzzling
C.a joining of ideas in the mind D.a strange feature
5.Which of the following statements about the real poet is NOT true?
A.He is no more than a master of words.
B.He can convey his ideas in words which sing like music.
C.His style is always charming.
D.He can move men to tears.
题目解答
答案
【文章大意】本文主要讲了语言的发明,语言的力量,还有真正的语言大师。
1、【答案】A
【解析】题干的意思是语言的起源是______。 根据文章第一段“In other words, the origin of language is a mystery.”换句话说,语言的起源是一个谜。可知语言的起源是一个尚未解决的问题 。 选项的翻译为A一个尚未解决的问题 B秘密的事情 C一个没有答案的问题 D一个从过去流传下来的传说 故答案为A
2、【答案】D
【解析】题干的意思是词语的真实含义是什么? 根据文章第一段“How humans first learned to invent words is still unknown. In other words, the origin of language is a mystery.”人类最初是如何学会发明单词的还不知道;换句话说,语言的起源是一个谜。可知它们很神秘。 选项的翻译为A.它们只是用来表达感情的。 B.它们只是声音。 C.它们无法写下来。 D.它们很神秘。 故答案为D
3、【答案】C
【解析】题干的意思是话语的真正力量在于它们的______。 根据文章第二段“The power of language lies in their association-what they come to mind.”语言的力量在于它们的联想——它们在我们脑海中浮现的东西。 可知话语的真正力量在于它们的职能。选项的翻译为A .财产 B .特点 C .代表职能 D .特殊性 故答案为C
4【答案】C
【解析】题干的意思是作者所说的“联想”是指______。 根据文章第二段“The power of language lies in their association-what they come to mind.”语言的力量在于它们的联想——它们在我们脑海中浮现的东西。 可知“联想”是指思想的结合。选项的翻译为A .特殊品质 B令人困惑的外表 C思想的结合 D一个奇怪的特征 故答案为C
5【答案】A
【解析】题干的意思是关于真正的诗人,以下哪个说法是不正确的? 根据文章第三段“Most importantly, the real poet is a master of language.‘最重要的是,真正的诗人是语言大师。 可知真正的诗人是语言大师是最重要的,而不是唯一的,选项的翻译为A.他不过是个语言大师。 B.他可以用像音乐一样歌唱的语言来表达他的想法。 C.他的风格总是迷人的。 D.他能让男人流泪。 故答案为A
解析
文章主要讨论了语言的起源、语言的力量以及真正的诗人如何使用语言。文章指出,语言的起源是一个谜,语言的力量在于它们的联想,而真正的诗人是语言大师,能够用像音乐一样歌唱的语言来表达他们的想法,从而打动人心。
步骤 2:分析问题1
问题1询问语言的起源是什么。根据文章第一段,语言的起源是一个谜,尚未解决。因此,选项A(一个尚未解决的问题)是正确的。
步骤 3:分析问题2
问题2询问关于词语的正确说法。根据文章第一段,词语是人类发明的用来表达思想、情感、行动和事物的声音,因此它们不仅仅是声音,选项D(它们很神秘)是正确的。
步骤 4:分析问题3
问题3询问词语的真实力量在于什么。根据文章第二段,词语的力量在于它们的联想,即它们在我们脑海中浮现的东西。因此,选项C(代表功能)是正确的。
步骤 5:分析问题4
问题4询问作者所说的“联想”是什么意思。根据文章第二段,词语的力量在于它们的联想,即它们在我们脑海中浮现的东西。因此,选项C(思想的结合)是正确的。
步骤 6:分析问题5
问题5询问关于真正的诗人,以下哪个说法是不正确的。根据文章第三段,真正的诗人是语言大师,能够用像音乐一样歌唱的语言来表达他们的想法,从而打动人心。因此,选项A(他不过是个语言大师)是不正确的。