英语阅读理解As working women continue to receive better and better wages,housewives still work at home without receiving paychecks.Should a woman who works at home,doing the housework and caring for children,be paid for her services?In a 1986 study at Cornell University,it was found that the value of the services of a housewife averaged 11,600 a year.This rate was based on a family composed of a husband,wife,and three young children.The 11,600 is what the husband would have to pay if he hired others to take over his wife’s household work.The researchers concluded that it would be fair for husbands to pay wives according to government guidelines for least amounts of wages.Another plan for rewarding women who work at home has been suggested by Dr.Johnson,a former Secretary of Health and Human Services.He says that full-time housewives should be allowed to pay social security taxes,with their employers (that is,their husbands) offering part of the payment.He feels that the present system is unfair.He said,“If you work in a store you can qualify for Social Security,but if you stay at home and raise a family,you can’t quality for it.”31.Now in the U.S.the woman working outside home can get______.A) an average payment of 11,600 a yearB) more and more moneyC) the same pay as those doing houseworkD) as much as their husbands32.The researchers at Cornell University suggest that______.A) policies be worked out on women’s wagesB) women go out to work instead of working at homeC) husbands hire others to do their houseworkD) husbands pay their wives for their work at home33.The expression “full-time house wives” in Paragraph 2 means______.A) wives who don’t like to stay at homeB) wives working outside home sometimesC) wives who can’t do any houseworkD) wives staying at home doing housework34.Why do some people feel that husbands should pay their wives for their housework?A) Because wives’ work at home has its value.B) Because wives can’t qualify for Social Security.C) Because husbands are employers.D) Because raising a family needs money.35.Which of the following is true according to the passage?A) Bosses refuse to pay wages for female employees.B) Full-time housewives are required to pay social security taxes.C) Husbands are paying the social security taxes for their wives.D) Women working at home can’t get social security.
As working women continue to receive better and better wages,housewives still work at home without receiving paychecks.Should a woman who works at home,doing the housework and caring for children,be paid for her services?In a 1986 study at Cornell University,it was found that the value of the services of a housewife averaged $11,600 a year.This rate was based on a family composed of a husband,wife,and three young children.The $11,600 is what the husband would have to pay if he hired others to take over his wife’s household work.The researchers concluded that it would be fair for husbands to pay wives according to government guidelines for least amounts of wages.
Another plan for rewarding women who work at home has been suggested by Dr.Johnson,a former Secretary of Health and Human Services.He says that full-time housewives should be allowed to pay social security taxes,with their employers (that is,their husbands) offering part of the payment.He feels that the present system is unfair.He said,“If you work in a store you can qualify for Social Security,but if you stay at home and raise a family,you can’t quality for it.”
31.Now in the U.S.the woman working outside home can get______.
A) an average payment of $11,600 a year
B) more and more money
C) the same pay as those doing housework
D) as much as their husbands
32.The researchers at Cornell University suggest that______.
A) policies be worked out on women’s wages
B) women go out to work instead of working at home
C) husbands hire others to do their housework
D) husbands pay their wives for their work at home
33.The expression “full-time house wives” in Paragraph 2 means______.
A) wives who don’t like to stay at home
B) wives working outside home sometimes
C) wives who can’t do any housework
D) wives staying at home doing housework
34.Why do some people feel that husbands should pay their wives for their housework?
A) Because wives’ work at home has its value.
B) Because wives can’t qualify for Social Security.
C) Because husbands are employers.
D) Because raising a family needs money.
35.Which of the following is true according to the passage?
A) Bosses refuse to pay wages for female employees.
B) Full-time housewives are required to pay social security taxes.
C) Husbands are paying the social security taxes for their wives.
D) Women working at home can’t get social security.
题目解答
答案
文章大意:本文主要介绍了由于职业妇女的工资越来越高,家庭主妇们仍然在家工作而不领工资。一个在家工作、做家务和照顾孩子的妇女,她的服务应该得到报酬吗?有些人认为对于家庭主妇来说在家工作不领工资是不公平的,同时文中还对家庭主妇在家的工作量加以评估,认为平均一年的工资应该是11,600美元。
31、答案:B
解析:A.每年的平均工资是11600美元;B.越来越多的钱;C.和那些做家务的相同的报酬;D.和他们的丈夫一样多,根据文中的As working women continue to receive better and better wages(由于职业妇女的工资越来越高)可知,故选B。
32、答案:D
解析:A.制定妇女工资政策;B.妇女出去工作而不是呆在家里;C.丈夫雇其他人做家务;D.丈夫支付妻子在家工作的费用,根据文中的The researchers concluded that it would be fair for husbands to pay wives according to government guidelines for least amounts of wages.(研究人员得出的结论是,根据政府的指导方针,丈夫付给妻子最少的工资是公平的。)可知,故选D。
33、答案:D
解析:A.不喜欢呆在家里的妻子;B.有时在外面工作的妻子;C.不能做任何工作的妻子;D.呆在家里做家务的妻子,根据文中的He says that full-time housewives should be allowed to pay social security taxes,with their employers (that is,their husbands) offering part of the payment.He feels that the present system is unfair.He said,“If you work in a store you can qualify for Social Security,but if you stay at home and raise a family,you can’t quality for it.”(他说,全职家庭主妇应该被允许缴纳社会保障税,由雇主(也就是她们的丈夫)支付一部分。他觉得目前的制度不公平。他说,“如果你在商店工作,你就有资格获得社会保障,但如果你呆在家里抚养一个家庭,你就没有资格获得社会保障。”)可知,故选D。
34、答案:A
解析:A.因为妻子在家的工作是有价值的;B.因为妻子没有权利享受社会保障;C.因为丈夫是雇主;D.因为养一个家庭需要钱,根据文中的In a 1986 study at Cornell University,it was found that the value of the services of a housewife averaged $11,600 a year(1986年康奈尔大学的一项研究发现,家庭主妇的服务价值平均为每年11,600美元)可知,故选A。
35、答案:D
解析:A.老板拒绝给女员工发工资;B.全职太太被要求缴纳社会保险税;C.丈夫为妻缴纳社会保险税;D.在家工作的妇女得不到社会保障,根据文中的He feels that the present system is unfair.He said,“If you work in a store you can qualify for Social Security,but if you stay at home and raise a family,you can’t quality for it.”(他说,“如果你在商店工作,你就有资格获得社会保障,但如果你呆在家里抚养一个家庭,你就没有资格获得社会保障)可知,故选D。
解析
文章主要讨论了职业妇女的工资越来越高,而家庭主妇仍然在家工作而不领工资的问题。研究者认为,家庭主妇在家工作的价值应该得到认可,并且提出了让丈夫支付妻子在家工作的费用的建议。此外,还提到了家庭主妇应该被允许缴纳社会保障税,以享受社会保障。
步骤 2:分析问题31
问题31询问在美国,外出工作的妇女可以获得什么。根据文章第一段的"As working women continue to receive better and better wages",可以得出答案是B选项,即越来越多的钱。
步骤 3:分析问题32
问题32询问康奈尔大学的研究者建议什么。根据文章第一段的"The researchers concluded that it would be fair for husbands to pay wives according to government guidelines for least amounts of wages",可以得出答案是D选项,即丈夫支付妻子在家工作的费用。
步骤 4:分析问题33
问题33询问“full-time housewives”在第二段中的意思。根据文章第二段的"He says that full-time housewives should be allowed to pay social security taxes,with their employers (that is,their husbands) offering part of the payment",可以得出答案是D选项,即呆在家里做家务的妻子。
步骤 5:分析问题34
问题34询问为什么有些人认为丈夫应该支付妻子在家工作的费用。根据文章第一段的"In a 1986 study at Cornell University,it was found that the value of the services of a housewife averaged $11,600 a year",可以得出答案是A选项,即妻子在家的工作是有价值的。
步骤 6:分析问题35
问题35询问根据文章,以下哪一项是正确的。根据文章第二段的"He said,“If you work in a store you can qualify for Social Security,but if you stay at home and raise a family,you can’t quality for it.”",可以得出答案是D选项,即在家工作的妇女得不到社会保障。