题目
Passage TwoQuestions 16 to 20 are based on the following passage.It is estimated that about 40 per cent of the world’s population use social media, and a large number of social media users look up to influencers to decide what to buy. These influencers are now playing an important role in achieving the goal of eliminating poverty in China.What is an influencer and how does a person become one An influencer is a person who can influence the decisions of followers because of the relationship with the audience and his or her knowledge in a particular area. Influencers often have a large following of people who pay close attention to their views.They have the power to persuade people to buy things, and influencers are now seen by many companies as a direct way to customers’ hearts. Some agricultural companies also ask powerful influencers to market their products.According to a report from China Daily, in an event targeted at helping poverty reduction, influencers attracted more than 930,000 viewers. More than 45,000 kilograms of agricultural products, at a total value of 400,000 yuan, were ordered within a few hours. Such events have encouraged more and more people to become influencers. Here are five tips on how to do it.Choose your ideal area. What is the area that you know most about What do you feel most excited to talk about Find the specific area that you are most interested in and develop it.Choose your medium and write an interesting bio 个人简介 . Most influencers these days are bloggers and micro-bloggers. The best way to connect with your followers is to decide which medium you should use, such as your own online blog. WeChat or TikTok. When you have done that, write an attention-grabbing bio that describes you and the areas that you know a lot in an interesting and unique way. Make sure that people who red your bio will follow you.Post regularly and continually. Many influencers post daily on their social media accounts. The more you post, the more likely people will follow you. Also, ensure that you keep posting and following a specific topic.Tell an interesting story. Whether it is a photo or a comment that you are posting, use it to tell a story that will catch the attention of your followers and help them connect with you.Make sure people can easily find your contents. Post them on a variety of social media, use “ ” and catchy titles and make sure that they can be easily found. Moreover, if you want to become asocial media influencer, you need to have patience.A social media influencer is someone who ________.A. pays followers for new productsB. takes social relationship coursesC. specializes in social media studiesD. affects shopping decisions of followers
Passage TwoQuestions 16 to 20 are based on the following passage.It is estimated that about 40 per cent of the world’s population use social media, and a large number of social media users look up to influencers to decide what to buy. These influencers are now playing an important role in achieving the goal of eliminating poverty in China.What is an influencer and how does a person become one An influencer is a person who can influence the decisions of followers because of the relationship with the audience and his or her knowledge in a particular area. Influencers often have a large following of people who pay close attention to their views.They have the power to persuade people to buy things, and influencers are now seen by many companies as a direct way to customers’ hearts. Some agricultural companies also ask powerful influencers to market their products.According to a report from China Daily, in an event targeted at helping poverty reduction, influencers attracted more than 930,000 viewers. More than 45,000 kilograms of agricultural products, at a total value of 400,000 yuan, were ordered within a few hours. Such events have encouraged more and more people to become influencers. Here are five tips on how to do it.Choose your ideal area. What is the area that you know most about What do you feel most excited to talk about Find the specific area that you are most interested in and develop it.Choose your medium and write an interesting bio 个人简介 . Most influencers these days are bloggers and micro-bloggers. The best way to connect with your followers is to decide which medium you should use, such as your own online blog. WeChat or TikTok. When you have done that, write an attention-grabbing bio that describes you and the areas that you know a lot in an interesting and unique way. Make sure that people who red your bio will follow you.Post regularly and continually. Many influencers post daily on their social media accounts. The more you post, the more likely people will follow you. Also, ensure that you keep posting and following a specific topic.Tell an interesting story. Whether it is a photo or a comment that you are posting, use it to tell a story that will catch the attention of your followers and help them connect with you.Make sure people can easily find your contents. Post them on a variety of social media, use “ ” and catchy titles and make sure that they can be easily found. Moreover, if you want to become asocial media influencer, you need to have patience.A social media influencer is someone who ________.
- A. pays followers for new products
- B. takes social relationship courses
- C. specializes in social media studies
- D. affects shopping decisions of followers
题目解答
答案
D
解析
步骤 1:理解题干
题干要求我们找出“social media influencer”(社交媒体影响者)的定义。根据文章,社交媒体影响者是那些能够影响追随者决策的人,因为他们与观众的关系和在特定领域的知识。他们经常拥有大量的追随者,这些追随者会密切关注他们的观点。他们有说服人们购买东西的能力,许多公司现在将他们视为直接接触客户的一种方式。
步骤 2:分析选项
A. pays followers for new products(为新产品支付追随者):这与文章中描述的社交媒体影响者的角色不符。
B. takes social relationship courses(参加社交关系课程):这与文章中描述的社交媒体影响者的角色不符。
C. specializes in social media studies(专门研究社交媒体):这与文章中描述的社交媒体影响者的角色不符。
D. affects shopping decisions of followers(影响追随者的购物决策):这与文章中描述的社交媒体影响者的角色相符。
步骤 3:选择正确答案
根据文章内容,社交媒体影响者是那些能够影响追随者购物决策的人,因此正确答案是D。
题干要求我们找出“social media influencer”(社交媒体影响者)的定义。根据文章,社交媒体影响者是那些能够影响追随者决策的人,因为他们与观众的关系和在特定领域的知识。他们经常拥有大量的追随者,这些追随者会密切关注他们的观点。他们有说服人们购买东西的能力,许多公司现在将他们视为直接接触客户的一种方式。
步骤 2:分析选项
A. pays followers for new products(为新产品支付追随者):这与文章中描述的社交媒体影响者的角色不符。
B. takes social relationship courses(参加社交关系课程):这与文章中描述的社交媒体影响者的角色不符。
C. specializes in social media studies(专门研究社交媒体):这与文章中描述的社交媒体影响者的角色不符。
D. affects shopping decisions of followers(影响追随者的购物决策):这与文章中描述的社交媒体影响者的角色相符。
步骤 3:选择正确答案
根据文章内容,社交媒体影响者是那些能够影响追随者购物决策的人,因此正确答案是D。