New technology linksthe world as never before. Our planet has shrunk(收缩). It’s now a “globalvillage” where countries are only seconds away by fax or phone or satellitelink. And, of course, our ability to benefit from this high-techcommunication’s equipment is greatly enhanced by foreign language skills. Deeply involved with this new technology is a breed of modern businesspeoplewho have a growing respect for the economic value of doing business abroad. Inmodern markets, success overseas often helps support domestic(国内的)business efforts. Overseas assignments are becoming increasingly important to advancement withinexecutive(行政的) ranks. The executive stationed in another country no longer needfear being “out of sight and out of mind.” He or she can be sure thatthe overseas effort is central to the company’s plan for success, and thatpromotions often follow or accompany an assignment abroad. If an employee cansucceed in a difficult assignment overseas, superior will have greaterconfidence in his or her ability to cope back in the United States wherecross-cultural considerations and foreign language issues are becoming more andmore common. Thanks to a variety of relatively inexpensive communications devices withbusiness applications, even small businesses in the United States are able toget into international markets. English is still the international language of business. But there is anever-growing need for people who can speak another language. A second languageisn’t generally required to get a job in business, but having language skillsgives a candidate(候选人) the edge when other qualificationsappear to be equal.The employee posted abroad who speaks the country’s principallanguage has an opportunity to fast-forward certain negotiations, and can havethe cultural insight to know when it is better to move more slowly. Theemployee at the home office who can communicate well with foreign clients(客户)over the telephone or by fax machine is an obvious asset to the firm.1.What is the author’sattitude toward high-tech communications equipment?A. Critical. B.Indifferent. C.Negative. D.Positive.2.With the increaseduse of high-tech communications equipment, business people_________.A. have to get familiarwith modern technologyB. are gaining moreeconomic benefits from domestic operationsC. are placing moreimportance on their overseas businessD. are eager to workoverseas3. In this passage, “outof sight and out of mind” (Para. 3) probably means _________.A. being unable tothink properly for lack of insightB. being totally out oftouch with business at home C. missingopportunities for promotion when abroadD. leaving all care andworry behind4.According to thepassage, what is an important consideration of international corporations inemploying people today?A. Connections withbusinesses overseas. B. Ability to speak the client’slanguage.C. Technical know-how. D.Business experience.
New technology links the world as never before. Our planet has shrunk(收缩). It’s now a “global village” where countries are only seconds away by fax or phone or satellite link. And, of course, our ability to benefit from this high-tech communication’s equipment is greatly enhanced by foreign language skills.
Deeply involved with this new technology is a breed of modern businesspeople who have a growing respect for the economic value of doing business abroad. In modern markets, success overseas often helps support domestic(国内的) business efforts.
Overseas assignments are becoming increasingly important to advancement within executive(行政的) ranks. The executive stationed in another country no longer need fear being “out of sight and out of mind.” He or she can be sure that the overseas effort is central to the company’s plan for success, and that promotions often follow or accompany an assignment abroad. If an employee can succeed in a difficult assignment overseas, superior will have greater confidence in his or her ability to cope back in the United States where cross-cultural considerations and foreign language issues are becoming more and more common.
Thanks to a variety of relatively inexpensive communications devices with business applications, even small businesses in the United States are able to get into international markets.
English is still the international language of business. But there is an ever-growing need for people who can speak another language. A second language isn’t generally required to get a job in business, but having language skills gives a candidate(候选人) the edge when other qualifications appear to be equal.
The employee posted abroad who speaks the country’s principal language has an opportunity to fast-forward certain negotiations, and can have the cultural insight to know when it is better to move more slowly. The employee at the home office who can communicate well with foreign clients(客户) over the telephone or by fax machine is an obvious asset to the firm.
1.What is the author’s attitude toward high-tech communications equipment?
A. Critical. B. Indifferent. C. Negative. D. Positive.
2.With the increased use of high-tech communications equipment, business people_________.
A. have to get familiar with modern technology
B. are gaining more economic benefits from domestic operations
C. are placing more importance on their overseas business
D. are eager to work overseas
3. In this passage, “out of sight and out of mind” (Para. 3) probably means _________.
A. being unable to think properly for lack of insight
B. being totally out of touch with business at home
C. missing opportunities for promotion when abroad
D. leaving all care and worry behind
4.According to the passage, what is an important consideration of international corporations in employing people today?
A. Connections with businesses overseas. B. Ability to speak the client’s language.
C. Technical know-how. D. Business experience.
题目解答
答案
1.D
2.C
3.C
4.B
解析
作者在文章中提到高科技通信设备使世界联系更加紧密,使国家之间的距离缩短,这表明作者对高科技通信设备持积极态度。
步骤 2:分析高科技通信设备对商业人士的影响
文章指出,随着高科技通信设备的使用增加,商业人士更加重视他们的海外业务,这表明高科技通信设备对商业人士的经济利益有积极影响。
步骤 3:解释“out of sight and out of mind”的含义
根据上下文,这句话指的是被派往国外的行政人员不再担心被忽视,因为他们的海外努力是公司成功计划的核心,这表明他们不会错过晋升的机会。
步骤 4:确定国际公司雇佣人员的重要考虑因素
文章提到,国际公司越来越需要能够说另一种语言的人,这表明国际公司重视员工的语言能力。