题目
Some radio signals were heard in 1967.They were coming from a point in the sky where there was unknown star.They were coming very regularly,too-about once a second,as if they were controlled by clock.The scientists who heard the signals did not tell anybody else.They were rather afraid to tell in case they frightened people.The signals were coming from a very small body-no bigger,perhaps than the earth.Was that why no light could be seen from it?Or were the signals coming from a planet that belonged to some other star?There was no end to the questions,but the scientists kept the news secret."Perhaps there are intelligent beings out there."they thought,"who are trying to send messages to other planets,or to us?So the news was not given to the newspaper.Instead,the scientists studied the signals and searched for others like them.Well,all that happened in 1967 and 1968.Since then scientists have learnt more about those strange,regular,radio signals.And they have told the story,of course.The signals do not come from a planet; they come from a new kind of star called a"pulsar"(脉冲星).Pulsars are strong radio stars.They are the smallest but the heaviest stars we know at present.And we can be sure of this:no intelligent beings are living on them.Until now over a hundred other pulsars have been found,and most of them are very like the first one.Recently,Chinese researchers have discovered six pulsars,which are super heavy remains of massive stars,using its Five-hundred-meter Aperture Spherical Radio Telescope,known as FAST,thus opening a"new era of Chinese original space discovery".Li Di,the telescope's deputy chief engineer,said FAST is set to be fully operational by the end of 2019.Meanwhile,scientists there will continue to test FAST and cooperate with foreign scientists on space exploration.32.The radio signals discussed in this passage ____ .A.were regularB.were controlled by a clockC.were heard in 1967 onlyD.were secret messages33.The scientists did not tell people about the signals because ____ .A.the signals stood for secret messagesB.people might be frightenedC.the signals stood for unimportant messagesD.people would ask them too many questions34.A pulsar ____ .A.is a well-known satelliteB.is a small and light starC.has intelligent beings that were known at that timeD.is a small heavy star sending out strong radio signals35.Which of the following is TRUE? ____ A.The radio signals were sent by a sky body which was known at that time.B.Scientists have searched for pulsars for many years but found none.C.Chinese researchers have discovered six pulsars using FAST.D.Now is the new era of Chinese space discovery with perfect FAST.
Some radio signals were heard in 1967.They were coming from a point in the sky where there was unknown star.They were coming very regularly,too-about once a second,as if they were controlled by clock.
The scientists who heard the signals did not tell anybody else.They were rather afraid to tell in case they frightened people.The signals were coming from a very small body-no bigger,perhaps than the earth.Was that why no light could be seen from it?Or were the signals coming from a planet that belonged to some other star?There was no end to the questions,but the scientists kept the news secret."Perhaps there are intelligent beings out there."they thought,"who are trying to send messages to other planets,or to us?So the news was not given to the newspaper.Instead,the scientists studied the signals and searched for others like them.Well,all that happened in 1967 and 1968.Since then scientists have learnt more about those strange,regular,radio signals.And they have told the story,of course.
The signals do not come from a planet; they come from a new kind of star called a"pulsar"(脉冲星).Pulsars are strong radio stars.They are the smallest but the heaviest stars we know at present.And we can be sure of this:no intelligent beings are living on them.Until now over a hundred other pulsars have been found,and most of them are very like the first one.
Recently,Chinese researchers have discovered six pulsars,which are super heavy remains of massive stars,using its Five-hundred-meter Aperture Spherical Radio Telescope,known as FAST,thus opening a"new era of Chinese original space discovery".Li Di,the telescope's deputy chief engineer,said FAST is set to be fully operational by the end of 2019.Meanwhile,scientists there will continue to test FAST and cooperate with foreign scientists on space exploration.
32.The radio signals discussed in this passage ____ .
A.were regular
B.were controlled by a clock
C.were heard in 1967 only
D.were secret messages
33.The scientists did not tell people about the signals because ____ .
A.the signals stood for secret messages
B.people might be frightened
C.the signals stood for unimportant messages
D.people would ask them too many questions
34.A pulsar ____ .
A.is a well-known satellite
B.is a small and light star
C.has intelligent beings that were known at that time
D.is a small heavy star sending out strong radio signals
35.Which of the following is TRUE? ____
A.The radio signals were sent by a sky body which was known at that time.
B.Scientists have searched for pulsars for many years but found none.
C.Chinese researchers have discovered six pulsars using FAST.
D.Now is the new era of Chinese space discovery with perfect FAST.
The scientists who heard the signals did not tell anybody else.They were rather afraid to tell in case they frightened people.The signals were coming from a very small body-no bigger,perhaps than the earth.Was that why no light could be seen from it?Or were the signals coming from a planet that belonged to some other star?There was no end to the questions,but the scientists kept the news secret."Perhaps there are intelligent beings out there."they thought,"who are trying to send messages to other planets,or to us?So the news was not given to the newspaper.Instead,the scientists studied the signals and searched for others like them.Well,all that happened in 1967 and 1968.Since then scientists have learnt more about those strange,regular,radio signals.And they have told the story,of course.
The signals do not come from a planet; they come from a new kind of star called a"pulsar"(脉冲星).Pulsars are strong radio stars.They are the smallest but the heaviest stars we know at present.And we can be sure of this:no intelligent beings are living on them.Until now over a hundred other pulsars have been found,and most of them are very like the first one.
Recently,Chinese researchers have discovered six pulsars,which are super heavy remains of massive stars,using its Five-hundred-meter Aperture Spherical Radio Telescope,known as FAST,thus opening a"new era of Chinese original space discovery".Li Di,the telescope's deputy chief engineer,said FAST is set to be fully operational by the end of 2019.Meanwhile,scientists there will continue to test FAST and cooperate with foreign scientists on space exploration.
32.The radio signals discussed in this passage ____ .
A.were regular
B.were controlled by a clock
C.were heard in 1967 only
D.were secret messages
33.The scientists did not tell people about the signals because ____ .
A.the signals stood for secret messages
B.people might be frightened
C.the signals stood for unimportant messages
D.people would ask them too many questions
34.A pulsar ____ .
A.is a well-known satellite
B.is a small and light star
C.has intelligent beings that were known at that time
D.is a small heavy star sending out strong radio signals
35.Which of the following is TRUE? ____
A.The radio signals were sent by a sky body which was known at that time.
B.Scientists have searched for pulsars for many years but found none.
C.Chinese researchers have discovered six pulsars using FAST.
D.Now is the new era of Chinese space discovery with perfect FAST.
题目解答
答案
A B D C
32.A.细节理解题.根据"Since then scientists have learnt more about those strange,regular,radio signals.And they have told the story,of course"可知,本文中提到的信号是一种常规信号.故选A.
33.B.细节理解题.根据"They were rather afraid to tell in case they frightened people"可知,科学家们没有告诉人们存在这些信号,因为人们可能会害怕.故选B.
34.D.细节理解题.根据"Pulsars are strong radio stars.They are the smallest but the heaviest stars we know at present."可知,脉冲波是一个重恒星发出强烈的无线电信号.故选D.
35.C.细节理解题.根据"Recently,Chinese researchers have discovered six pulsars"可知,中国研究人员发现了六种脉冲星.故选C.
32.A.细节理解题.根据"Since then scientists have learnt more about those strange,regular,radio signals.And they have told the story,of course"可知,本文中提到的信号是一种常规信号.故选A.
33.B.细节理解题.根据"They were rather afraid to tell in case they frightened people"可知,科学家们没有告诉人们存在这些信号,因为人们可能会害怕.故选B.
34.D.细节理解题.根据"Pulsars are strong radio stars.They are the smallest but the heaviest stars we know at present."可知,脉冲波是一个重恒星发出强烈的无线电信号.故选D.
35.C.细节理解题.根据"Recently,Chinese researchers have discovered six pulsars"可知,中国研究人员发现了六种脉冲星.故选C.
解析
步骤 1:理解问题背景
文章讲述了1967年科学家们发现的来自天空中未知星体的无线电信号,这些信号非常有规律,每秒一次,科学家们担心这些信号会吓到人们,所以没有公开。后来发现这些信号来自一种新的星体——脉冲星,脉冲星是已知的最小但最重的星体,它们发出强烈的无线电波。最近,中国研究人员使用FAST发现了六颗脉冲星,开启了中国原创空间发现的新时代。
步骤 2:分析问题32
问题32询问文章中讨论的无线电信号的特征。根据文章,这些信号非常有规律,每秒一次,因此选项A(是规律的)是正确的。
步骤 3:分析问题33
问题33询问科学家们没有告诉人们这些信号的原因。根据文章,科学家们担心这些信号会吓到人们,因此选项B(人们可能会害怕)是正确的。
步骤 4:分析问题34
问题34询问脉冲星的特征。根据文章,脉冲星是已知的最小但最重的星体,它们发出强烈的无线电波,因此选项D(是一个小而重的星体,发出强烈的无线电波)是正确的。
步骤 5:分析问题35
问题35询问以下哪一项是正确的。根据文章,中国研究人员使用FAST发现了六颗脉冲星,因此选项C(中国研究人员使用FAST发现了六颗脉冲星)是正确的。
文章讲述了1967年科学家们发现的来自天空中未知星体的无线电信号,这些信号非常有规律,每秒一次,科学家们担心这些信号会吓到人们,所以没有公开。后来发现这些信号来自一种新的星体——脉冲星,脉冲星是已知的最小但最重的星体,它们发出强烈的无线电波。最近,中国研究人员使用FAST发现了六颗脉冲星,开启了中国原创空间发现的新时代。
步骤 2:分析问题32
问题32询问文章中讨论的无线电信号的特征。根据文章,这些信号非常有规律,每秒一次,因此选项A(是规律的)是正确的。
步骤 3:分析问题33
问题33询问科学家们没有告诉人们这些信号的原因。根据文章,科学家们担心这些信号会吓到人们,因此选项B(人们可能会害怕)是正确的。
步骤 4:分析问题34
问题34询问脉冲星的特征。根据文章,脉冲星是已知的最小但最重的星体,它们发出强烈的无线电波,因此选项D(是一个小而重的星体,发出强烈的无线电波)是正确的。
步骤 5:分析问题35
问题35询问以下哪一项是正确的。根据文章,中国研究人员使用FAST发现了六颗脉冲星,因此选项C(中国研究人员使用FAST发现了六颗脉冲星)是正确的。