题目
Virginia Cervasio never expected her son Angelo to end his life by himself.Angelo was 24, rarely drank, never used drugs, and didn't seem depressed. An Air Force veteran, Angelo loved riding his motorcycle and had applied to join the police force in Florida.But on January 17, 2006, Cervasio was told by the detectives that Angelo was dead. He had shot himself in an apparent suicide.For weeks, Cervasio could barely get off the bed. "I wanted to die," she recalls. Tortured by guilt, she condemned herself for missing possible warning signs. Finally, she says, "I had to find a way to put my feet on the floor in the morning." Three months after Angelo's death, Cervasio formed CARES (Community Awareness in Recognizing and Educating on Suicide) and held the first meeting in her Cape Coral home. Two people came: a family friend and a woman whose son had committed suicide.Cervasio, a secretary, knew nothing about fund-raising or writing grant applications. But she began making the rounds with local service groups.51. What can we learn about Angelo?A He didn't show any signs of sadness.B He believed using drugs was nothing wrong.C He liked drinking very much.D He was once a member of the police force.
Virginia Cervasio never expected her son Angelo to end his life by himself.Angelo was 24, rarely drank, never used drugs, and didn't seem depressed. An Air Force veteran, Angelo loved riding his motorcycle and had applied to join the police force in Florida.But on January 17, 2006, Cervasio was told by the detectives that Angelo was dead. He had shot himself in an apparent suicide.For weeks, Cervasio could barely get off the bed. "I wanted to die," she recalls. Tortured by guilt, she condemned herself for missing possible warning signs. Finally, she says, "I had to find a way to put my feet on the floor in the morning." Three months after Angelo's death, Cervasio formed CARES (Community Awareness in Recognizing and Educating on Suicide) and held the first meeting in her Cape Coral home. Two people came: a family friend and a woman whose son had committed suicide.Cervasio, a secretary, knew nothing about fund-raising or writing grant applications. But she began making the rounds with local service groups.51. What can we learn about Angelo?A He didn't show any signs of sadness.B He believed using drugs was nothing wrong.C He liked drinking very much.D He was once a member of the police force.
题目解答
答案
A
解析
考查要点:本题考查学生对文章细节信息的捕捉能力,需要根据原文中的具体描述排除干扰选项,锁定正确答案。
关键思路:题目问的是关于Angelo的描述,需结合文章中对Angelo的直接描述进行判断。核心点在于识别原文中明确提到的信息,如“rarely drank, never used drugs, and didn't seem depressed”等关键句。
选项分析:
- A选项:“He didn't show any signs of sadness”对应原文中“didn't seem depressed”,说明Angelo没有表现出悲伤或抑郁的迹象,符合文意。
- B选项:“He believed using drugs was nothing wrong”与原文矛盾,文中明确提到“never used drugs”。
- C选项:“He liked drinking very much”与“rarely drank”不符。
- D选项:“He was once a member of the police force”错误,文中仅提到Angelo“applied to join the police force”,尚未成为正式成员。
结论:只有A选项与原文描述完全一致。