题目
According to a research more than 130 billion pounds of on uneaten food go to waste (浪费) in Laura's country each year.That is about 30% of the yearly food supply (供应).It is a sad fact,especially when you consider how many families and homeless people are in hunger. When Laura saw her school dining hall throw away food that was not eaten at all every day,she came up with an idea.She started a project to help her school dining hall to give away on uneaten food to homeless shelters (庇护所) in her community.In the past three years,the same project has spread to other schools and some fast food restaurants throughout the city.The project is called Feet & Find,and has already fed thousands of people in her city. How does it work?Through an app,Feed & Find matches local homeless shelters with school dining halls and restaurants that have uneaten food to provide.When dining halls or restaurants have uneaten food left,they can use the app to share the Information about the food.A truck driver working for the project is then sent to pick it up and take it to a shelter. Pretty cool,right?It's not surprising that people in other cities have got in touch with Laura,hoping that she cloud have develop similar projects for their communities. Some people,however,have concerns about the safety of the uneaten food.They think such food may not be clean enough.Still,this project is a clever way to help solve the problem of food waste and it helps those in need.(1)The numbers in paragraph 1 tell us ____ .A.some people are poorB.food west is seriousC.the population is largeD.the research is interesting.(2)Laura's project first got food from ____ .A.her school dining hallB.her familyC.a fast food restaurantD.homeless shelter(3)People in other cities would like Laura to ____ .A.find a truck driverB.visit their communitiesC.give away food to themD.help develop projects like hers(4)The underlined words "concerns" in this passage means ____ .A.WaysB.secretsC.worriesD.decisions(5)Which can be the best title for this passage? ____ A. Dining Guide AppB.A Food Sharing ProjectC.A Driving Service APPD.A Food Safety Project
According to a research more than 130 billion pounds of on uneaten food go to waste (浪费) in Laura's country each year.That is about 30% of the yearly food supply (供应).It is a sad fact,especially when you consider how many families and homeless people are in hunger.
When Laura saw her school dining hall throw away food that was not eaten at all every day,she came up with an idea.She started a project to help her school dining hall to give away on uneaten food to homeless shelters (庇护所) in her community.In the past three years,the same project has spread to other schools and some fast food restaurants throughout the city.The project is called Feet & Find,and has already fed thousands of people in her city.
How does it work?Through an app,Feed & Find matches local homeless shelters with school dining halls and restaurants that have uneaten food to provide.When dining halls or restaurants have uneaten food left,they can use the app to share the Information about the food.A truck driver working for the project is then sent to pick it up and take it to a shelter.
Pretty cool,right?It's not surprising that people in other cities have got in touch with Laura,hoping that she cloud have develop similar projects for their communities.
Some people,however,have concerns about the safety of the uneaten food.They think such food may not be clean enough.Still,this project is a clever way to help solve the problem of food waste and it helps those in need.
(1)The numbers in paragraph 1 tell us ____ .
A.some people are poor
B.food west is serious
C.the population is large
D.the research is interesting.
(2)Laura's project first got food from ____ .
A.her school dining hall
B.her family
C.a fast food restaurant
D.homeless shelter
(3)People in other cities would like Laura to ____ .
A.find a truck driver
B.visit their communities
C.give away food to them
D.help develop projects like hers
(4)The underlined words "concerns" in this passage means ____ .
A.Ways
B.secrets
C.worries
D.decisions
(5)Which can be the best title for this passage? ____
A. Dining Guide App
B.A Food Sharing Project
C.A Driving Service APP
D.A Food Safety Project
When Laura saw her school dining hall throw away food that was not eaten at all every day,she came up with an idea.She started a project to help her school dining hall to give away on uneaten food to homeless shelters (庇护所) in her community.In the past three years,the same project has spread to other schools and some fast food restaurants throughout the city.The project is called Feet & Find,and has already fed thousands of people in her city.
How does it work?Through an app,Feed & Find matches local homeless shelters with school dining halls and restaurants that have uneaten food to provide.When dining halls or restaurants have uneaten food left,they can use the app to share the Information about the food.A truck driver working for the project is then sent to pick it up and take it to a shelter.
Pretty cool,right?It's not surprising that people in other cities have got in touch with Laura,hoping that she cloud have develop similar projects for their communities.
Some people,however,have concerns about the safety of the uneaten food.They think such food may not be clean enough.Still,this project is a clever way to help solve the problem of food waste and it helps those in need.
(1)The numbers in paragraph 1 tell us ____ .
A.some people are poor
B.food west is serious
C.the population is large
D.the research is interesting.
(2)Laura's project first got food from ____ .
A.her school dining hall
B.her family
C.a fast food restaurant
D.homeless shelter
(3)People in other cities would like Laura to ____ .
A.find a truck driver
B.visit their communities
C.give away food to them
D.help develop projects like hers
(4)The underlined words "concerns" in this passage means ____ .
A.Ways
B.secrets
C.worries
D.decisions
(5)Which can be the best title for this passage? ____
A. Dining Guide App
B.A Food Sharing Project
C.A Driving Service APP
D.A Food Safety Project
题目解答
答案
(1)B.推理判断题。根据文中第一段According to a research more than 130 billion pounds of on uneaten food go to waste in Laura's country each year.That is about 30% of the yearly food supply.根据一项研究,在劳拉的国家,每年有超过1300亿磅的未食用的食物被浪费掉,这大约是每年食物供应量的30%。由此可知,每年有1300亿磅的食物被浪费。这些数字向我们展示了食物浪费严重。故选 B。
(2)A.细节理解题。根据文中第三段Through an app,Feed & Find matches local homeless shelters with school dining halls and restaurants that have uneaten food to provide.通过一款应用程序,Feed&Find将当地无家可归者收容所与学校食堂和餐厅匹配起来,这些餐厅可以提供没吃完的食物。由此可知,劳拉的项目是从学校食堂开始。故选A。
(3)D.细节理解题。根据文中第四段It's not surprising that people in other cities have got in touch with Laura,hoping that she cloud have develop similar projects for their communities.其他城市的人们联系劳拉,希望她能为他们的社区开发类似的项目,这并不奇怪。由此可知,其他城市的人也希望劳拉帮他们开发这样的软件。故选D。
(4)C.词义猜测题。根据后文They think such food may not be clean enough.,他们认为这样的食物可能不够干净。由此可知,一些人担心食物的安全。concern表示"担心",故选C。
(5)B.标题归纳题。根据文中最后一句Still,this project is a clever way to help solve the problem of food waste and it helps those in need.尽管如此,这个项目还是一个帮助解决食物浪费问题的聪明方法,它帮助了那些有需要的人。由此可知,本文介绍的这个项目可以帮助减少食物浪费,做到食物分享。B项"一个食物分享项目"符合主题。故选B。
(2)A.细节理解题。根据文中第三段Through an app,Feed & Find matches local homeless shelters with school dining halls and restaurants that have uneaten food to provide.通过一款应用程序,Feed&Find将当地无家可归者收容所与学校食堂和餐厅匹配起来,这些餐厅可以提供没吃完的食物。由此可知,劳拉的项目是从学校食堂开始。故选A。
(3)D.细节理解题。根据文中第四段It's not surprising that people in other cities have got in touch with Laura,hoping that she cloud have develop similar projects for their communities.其他城市的人们联系劳拉,希望她能为他们的社区开发类似的项目,这并不奇怪。由此可知,其他城市的人也希望劳拉帮他们开发这样的软件。故选D。
(4)C.词义猜测题。根据后文They think such food may not be clean enough.,他们认为这样的食物可能不够干净。由此可知,一些人担心食物的安全。concern表示"担心",故选C。
(5)B.标题归纳题。根据文中最后一句Still,this project is a clever way to help solve the problem of food waste and it helps those in need.尽管如此,这个项目还是一个帮助解决食物浪费问题的聪明方法,它帮助了那些有需要的人。由此可知,本文介绍的这个项目可以帮助减少食物浪费,做到食物分享。B项"一个食物分享项目"符合主题。故选B。
解析
步骤 1:理解第一段的数字含义
第一段提到,每年有超过1300亿磅的食物被浪费,这大约是每年食物供应量的30%。这些数字表明食物浪费问题严重。
步骤 2:理解劳拉的项目来源
劳拉看到学校食堂每天扔掉未吃的食物,于是她想出了一个项目,帮助学校食堂将未吃的食物捐赠给社区的无家可归者收容所。
步骤 3:理解其他城市的人们对劳拉的期望
其他城市的人们联系劳拉,希望她能为他们的社区开发类似的项目。
步骤 4:理解“concerns”的含义
一些人担心未吃的食物的安全性,认为这样的食物可能不够干净。由此可知,concerns表示“担心”。
步骤 5:理解文章的最佳标题
文章介绍了一个帮助解决食物浪费问题的聪明方法,它帮助了那些有需要的人。因此,最佳标题是“一个食物分享项目”。
第一段提到,每年有超过1300亿磅的食物被浪费,这大约是每年食物供应量的30%。这些数字表明食物浪费问题严重。
步骤 2:理解劳拉的项目来源
劳拉看到学校食堂每天扔掉未吃的食物,于是她想出了一个项目,帮助学校食堂将未吃的食物捐赠给社区的无家可归者收容所。
步骤 3:理解其他城市的人们对劳拉的期望
其他城市的人们联系劳拉,希望她能为他们的社区开发类似的项目。
步骤 4:理解“concerns”的含义
一些人担心未吃的食物的安全性,认为这样的食物可能不够干净。由此可知,concerns表示“担心”。
步骤 5:理解文章的最佳标题
文章介绍了一个帮助解决食物浪费问题的聪明方法,它帮助了那些有需要的人。因此,最佳标题是“一个食物分享项目”。