题目
As the prices of fuel and oil(燃油和机油)keep going up,the electric cars will become more and more popular in people's life.Many companies spend money in making electric cars no. Electric cars are different from usual cars. They are powered by batteries(电池).There are different kinds of batteries for different cars.The battery of the car affects how long the car can go.An electric car can go from 50 to 250 miles at a time.It costs less than the usual car.According to a report,when a usual car goes a mile,it costs about 12 cents.But for an electric.car,it only needs about two cents.It saves lots of money. Electric cars are good for the environment(环境) if the batteries get power from nuclear,wind or solar power.But the companies shouldn't use coal to power the batteries of electric cars because it can produce environmental pollution like the usual cars.(1)Why will the electric cars become more and more popular? ____ (2)What does the underlined word "They" refer to? ____ (3)How much does an electric car cost when it goes a mile? ____ (4)What should we use to power the batteries of electric cars? ____ (5)What do you think of the electric cars?(请自拟一句话作答) ____
As the prices of fuel and oil(燃油和机油)keep going up,the electric cars will become more and more popular in people's life.Many companies spend money in making electric cars no.
Electric cars are different from usual cars. They are powered by batteries(电池).There are different kinds of batteries for different cars.The battery of the car affects how long the car can go.An electric car can go from 50 to 250 miles at a time.It costs less than the usual car.According to a report,when a usual car goes a mile,it costs about 12 cents.But for an electric.car,it only needs about two cents.It saves lots of money.
Electric cars are good for the environment(环境) if the batteries get power from nuclear,wind or solar power.But the companies shouldn't use coal to power the batteries of electric cars because it can produce environmental pollution like the usual cars.
(1)Why will the electric cars become more and more popular? ____
(2)What does the underlined word "They" refer to? ____
(3)How much does an electric car cost when it goes a mile? ____
(4)What should we use to power the batteries of electric cars? ____
(5)What do you think of the electric cars?(请自拟一句话作答) ____
Electric cars are different from usual cars. They are powered by batteries(电池).There are different kinds of batteries for different cars.The battery of the car affects how long the car can go.An electric car can go from 50 to 250 miles at a time.It costs less than the usual car.According to a report,when a usual car goes a mile,it costs about 12 cents.But for an electric.car,it only needs about two cents.It saves lots of money.
Electric cars are good for the environment(环境) if the batteries get power from nuclear,wind or solar power.But the companies shouldn't use coal to power the batteries of electric cars because it can produce environmental pollution like the usual cars.
(1)Why will the electric cars become more and more popular? ____
(2)What does the underlined word "They" refer to? ____
(3)How much does an electric car cost when it goes a mile? ____
(4)What should we use to power the batteries of electric cars? ____
(5)What do you think of the electric cars?(请自拟一句话作答) ____
题目解答
答案
(1)细节理解题。根据As the prices of fuel and oil(燃油和机油)keep going up,the electric cars will become more and more popular in people's life.可知,因为燃料和石油价格的不断上涨,电动汽车将在人们的生活中变得越来越受欢迎。故填Because the prices of fuel and oil keep going up.
(2)细节理解题。根据Electric cars are different from usual cars. They are powered by batteries(电池).可知,电动汽车不同于普通汽车。它们由电池供电。they指代Electric cars。故填Electric cars.
(3)细节理解题。根据But for an electric car,it only needs about two cents.可知,对于一辆电动汽车来说,只需要大约2美分。故填Two cents.
(4)细节理解题。根据Electric cars are good for the environment(环境) if the batteries get power from nuclear,wind or solar power.可知,电池应该从核能、风能或太阳能中获得动力,这样对环境有好处。故填Nuclear,wind or solar power.
(5)态度观点题。根据全文可知,本文主要介绍了电动汽车比传统汽车花费更省钱,以及对环境有好处。故填I think the electric cars can save money and protect environment.(答案不唯一)
(2)细节理解题。根据Electric cars are different from usual cars. They are powered by batteries(电池).可知,电动汽车不同于普通汽车。它们由电池供电。they指代Electric cars。故填Electric cars.
(3)细节理解题。根据But for an electric car,it only needs about two cents.可知,对于一辆电动汽车来说,只需要大约2美分。故填Two cents.
(4)细节理解题。根据Electric cars are good for the environment(环境) if the batteries get power from nuclear,wind or solar power.可知,电池应该从核能、风能或太阳能中获得动力,这样对环境有好处。故填Nuclear,wind or solar power.
(5)态度观点题。根据全文可知,本文主要介绍了电动汽车比传统汽车花费更省钱,以及对环境有好处。故填I think the electric cars can save money and protect environment.(答案不唯一)
解析
步骤 1:理解问题背景
文章介绍了电动汽车的普及原因、工作原理、成本优势以及对环境的影响。根据文章内容,可以回答以下问题。
步骤 2:回答问题(1)
根据文章第一段,燃油和机油价格的不断上涨是电动汽车变得越来越受欢迎的原因。
步骤 3:回答问题(2)
根据文章第二段,"They"指的是电动汽车,因为它们由电池供电。
步骤 4:回答问题(3)
根据文章第二段,电动汽车每行驶一英里大约需要2美分。
步骤 5:回答问题(4)
根据文章第三段,电池应该从核能、风能或太阳能中获得动力,这样对环境有好处。
步骤 6:回答问题(5)
根据文章内容,可以认为电动汽车可以节省成本并保护环境。
文章介绍了电动汽车的普及原因、工作原理、成本优势以及对环境的影响。根据文章内容,可以回答以下问题。
步骤 2:回答问题(1)
根据文章第一段,燃油和机油价格的不断上涨是电动汽车变得越来越受欢迎的原因。
步骤 3:回答问题(2)
根据文章第二段,"They"指的是电动汽车,因为它们由电池供电。
步骤 4:回答问题(3)
根据文章第二段,电动汽车每行驶一英里大约需要2美分。
步骤 5:回答问题(4)
根据文章第三段,电池应该从核能、风能或太阳能中获得动力,这样对环境有好处。
步骤 6:回答问题(5)
根据文章内容,可以认为电动汽车可以节省成本并保护环境。