题目
Light-to-moderate alcohol consumption may offer some protective benefits for patients with heart disease,a new study suggests.The research pulled data from a combined sample field of 48,423 patients,thousands of whom had history of heart-related diseases. The researchers noted that lifestyle and dietary habits play a major role in secondary prevention of cardiovascular disease (CVD),but that the impact of alcohol consumption on patients' prognosis remains unclear. "While light-to-moderate alcohol consumption is associated with a lower risk of developing multiple cardiovascular outcomes in general population groups,it's difficult to extend the supposed cardio-protective effects to CVD patients because of their typically older age and compromised vasculature as well as the medications they take to prevent secondary events," researchers wrote. Among the patient sample,former drinkers were separated from current drinkers,with the latter being broken into three groups of low-level drinkers,medium-level drinkers and high-level drinkers.Patients were followed until either their death or first detected heart-related diseases. An analysis of three major cohorts together with those from 12 published studies found J-curve relationships between alcohol consumption and mortality in those with cardiovascular disease.The greatest reduction in all-cause mortality was found among patients with light alcohol consumption. "In summary,our study shows an alcohol intake up to about 105 g a week is associated with lower risks of both mortality and subsequent cardiovascular events among CVD patients," the team wrote. The research team warned that the study had limitations and that current drinkers may not need to stopdrinking for secondary prevention of cardiovascular disease,but rather be informed that lower levels of consumption may be associated with reduced risks.Patients who are non-drinkers,however,should not be encouraged to take up light drinking.(1)Why does the author mention the figure in paragraph 1 ? ____ A.To emphasize the number of patients.B.To show the reliability of the research.C.To stress the importance of the sample.D.To prove the risk of alcohol consumption.(2)What did the researchers do in their experiment ? ____ A.They published twelve relevant papers.B.They conducted the study by categorizing.C.They followed the CVD patients until they died.D.They applied their findings to the CVD patients.(3)What is the author's attitude toward the result of the study? ____ A.Doubtful.B.Objective.C.Positive.D.Critical.(4)Which of the following is a suitable title for the text? ____ A.lcohol drinking contributes to heart diseases.B.Heart disease patients need popular dietary habits.C.Proper alcohol intake may benefit CVD patients.D.Alcohol helps reduce the risks of heaving diseases.
Light-to-moderate alcohol consumption may offer some protective benefits for patients with heart disease,a new study suggests.The research pulled data from a combined sample field of 48,423 patients,thousands of whom had history of heart-related diseases.
The researchers noted that lifestyle and dietary habits play a major role in secondary prevention of cardiovascular disease (CVD),but that the impact of alcohol consumption on patients' prognosis remains unclear. "While light-to-moderate alcohol consumption is associated with a lower risk of developing multiple cardiovascular outcomes in general population groups,it's difficult to extend the supposed cardio-protective effects to CVD patients because of their typically older age and compromised vasculature as well as the medications they take to prevent secondary events," researchers wrote.
Among the patient sample,former drinkers were separated from current drinkers,with the latter being broken into three groups of low-level drinkers,medium-level drinkers and high-level drinkers.Patients were followed until either their death or first detected heart-related diseases.
An analysis of three major cohorts together with those from 12 published studies found J-curve relationships between alcohol consumption and mortality in those with cardiovascular disease.The greatest reduction in all-cause mortality was found among patients with light alcohol consumption. "In summary,our study shows an alcohol intake up to about 105 g a week is associated with lower risks of both mortality and subsequent cardiovascular events among CVD patients," the team wrote.
The research team warned that the study had limitations and that current drinkers may not need to stop
drinking for secondary prevention of cardiovascular disease,but rather be informed that lower levels of consumption may be associated with reduced risks.Patients who are non-drinkers,however,should not be encouraged to take up light drinking.
(1)Why does the author mention the figure in paragraph 1 ? ____
A.To emphasize the number of patients.
B.To show the reliability of the research.
C.To stress the importance of the sample.
D.To prove the risk of alcohol consumption.
(2)What did the researchers do in their experiment ? ____
A.They published twelve relevant papers.
B.They conducted the study by categorizing.
C.They followed the CVD patients until they died.
D.They applied their findings to the CVD patients.
(3)What is the author's attitude toward the result of the study? ____
A.Doubtful.
B.Objective.
C.Positive.
D.Critical.
(4)Which of the following is a suitable title for the text? ____
A.lcohol drinking contributes to heart diseases.
B.Heart disease patients need popular dietary habits.
C.Proper alcohol intake may benefit CVD patients.
D.Alcohol helps reduce the risks of heaving diseases.
The researchers noted that lifestyle and dietary habits play a major role in secondary prevention of cardiovascular disease (CVD),but that the impact of alcohol consumption on patients' prognosis remains unclear. "While light-to-moderate alcohol consumption is associated with a lower risk of developing multiple cardiovascular outcomes in general population groups,it's difficult to extend the supposed cardio-protective effects to CVD patients because of their typically older age and compromised vasculature as well as the medications they take to prevent secondary events," researchers wrote.
Among the patient sample,former drinkers were separated from current drinkers,with the latter being broken into three groups of low-level drinkers,medium-level drinkers and high-level drinkers.Patients were followed until either their death or first detected heart-related diseases.
An analysis of three major cohorts together with those from 12 published studies found J-curve relationships between alcohol consumption and mortality in those with cardiovascular disease.The greatest reduction in all-cause mortality was found among patients with light alcohol consumption. "In summary,our study shows an alcohol intake up to about 105 g a week is associated with lower risks of both mortality and subsequent cardiovascular events among CVD patients," the team wrote.
The research team warned that the study had limitations and that current drinkers may not need to stop
drinking for secondary prevention of cardiovascular disease,but rather be informed that lower levels of consumption may be associated with reduced risks.Patients who are non-drinkers,however,should not be encouraged to take up light drinking.
(1)Why does the author mention the figure in paragraph 1 ? ____
A.To emphasize the number of patients.
B.To show the reliability of the research.
C.To stress the importance of the sample.
D.To prove the risk of alcohol consumption.
(2)What did the researchers do in their experiment ? ____
A.They published twelve relevant papers.
B.They conducted the study by categorizing.
C.They followed the CVD patients until they died.
D.They applied their findings to the CVD patients.
(3)What is the author's attitude toward the result of the study? ____
A.Doubtful.
B.Objective.
C.Positive.
D.Critical.
(4)Which of the following is a suitable title for the text? ____
A.lcohol drinking contributes to heart diseases.
B.Heart disease patients need popular dietary habits.
C.Proper alcohol intake may benefit CVD patients.
D.Alcohol helps reduce the risks of heaving diseases.
题目解答
答案
(1)目的意图题。根据第一段Light-to-moderate alcohol consumption may offer some protective benefits for patients with heart disease,a new study suggests.The research pulled data from a combined sample field of 48,423 patients,thousands of whom had history of heart-related diseases.(一项新研究表明,轻度至中度饮酒可能对心脏病患者有一定的保护作用。这项研究从48423名患者的合并样本中提取数据,其中数千人有心脏相关疾病史。)可知,作者提到这个数据旨在表明这项研究的可靠性。故选B。
(2)推理判断题。根据第三段Among the patient sample,former drinkers were separated from current drinkers,with the latter being broken into three groups of low-level drinkers,medium-level drinkers and high-level drinkers.(在患者样本中,前饮酒者与现饮酒者被分开,后者被分成三组:低水平饮酒者、中等水平饮酒人和高水平饮酒。)可知,研究人员将患者分成不同组别通过分类进行研究。故选B。
(3)观点态度题。阅读全文,并根据第一段第一句Light-to-moderate alcohol consumption may offer some protective benefits for patients with heart disease,a new study suggests.(一项新研究表明,轻度至中度饮酒可能对心脏病患者有一定的保护作用),第二段第一句The researchers noted that lifestyle and dietary habits play a major role in secondary prevention of cardiovascular disease (CVD),but that the impact of alcohol consumption on patients' prognosis remains unclear.(研究人员指出,生活方式和饮食习惯在心血管疾病(CVD)的二级预防中起着重要作用,但饮酒对患者预后的影响仍不清楚),第四段第一句An analysis of three major cohorts together with those from 12 published studies found J-curve relationships between alcohol consumption and mortality in those with cardiovascular disease.(一项对三个主要队列以及12项已发表研究的分析发现,心血管疾病患者的饮酒量与死亡率之间存在J曲线关系)以及最后一段The research team warned that the study had limitations and that current drinkers may not need to stop drinking for secondary prevention of cardiovascular disease,but rather be informed that lower levels of consumption may be associated with reduced risks.Patients who are non-drinkers,however,should not be encouraged to take up light drinking.(研究团队警告说,这项研究存在局限性,目前的饮酒者可能不需要停止饮酒以预防心血管疾病,而是应该了解低水平的饮酒可能与降低风险有关。然而,不应鼓励不饮酒者喝少量酒。)可知,整篇文章中作者引用研究人员的观点及数据,并未发表自己的看法,由此推测,作者对研究结果持客观态度,故选B。
(4)标题归纳题。阅读全文,并根据第一段第一句Light-to-moderate alcohol consumption may offer some protective benefits for patients with heart disease,a new study suggests.(一项新研究表明,轻度至中度饮酒可能对心脏病患者有一定的保护作用)可知,本文主要介绍的是适量饮酒或许对心血管病人有利,所以选项C"适当的酒精摄入可能有益于心血管患者"可作为最佳标题。故选C。
(2)推理判断题。根据第三段Among the patient sample,former drinkers were separated from current drinkers,with the latter being broken into three groups of low-level drinkers,medium-level drinkers and high-level drinkers.(在患者样本中,前饮酒者与现饮酒者被分开,后者被分成三组:低水平饮酒者、中等水平饮酒人和高水平饮酒。)可知,研究人员将患者分成不同组别通过分类进行研究。故选B。
(3)观点态度题。阅读全文,并根据第一段第一句Light-to-moderate alcohol consumption may offer some protective benefits for patients with heart disease,a new study suggests.(一项新研究表明,轻度至中度饮酒可能对心脏病患者有一定的保护作用),第二段第一句The researchers noted that lifestyle and dietary habits play a major role in secondary prevention of cardiovascular disease (CVD),but that the impact of alcohol consumption on patients' prognosis remains unclear.(研究人员指出,生活方式和饮食习惯在心血管疾病(CVD)的二级预防中起着重要作用,但饮酒对患者预后的影响仍不清楚),第四段第一句An analysis of three major cohorts together with those from 12 published studies found J-curve relationships between alcohol consumption and mortality in those with cardiovascular disease.(一项对三个主要队列以及12项已发表研究的分析发现,心血管疾病患者的饮酒量与死亡率之间存在J曲线关系)以及最后一段The research team warned that the study had limitations and that current drinkers may not need to stop drinking for secondary prevention of cardiovascular disease,but rather be informed that lower levels of consumption may be associated with reduced risks.Patients who are non-drinkers,however,should not be encouraged to take up light drinking.(研究团队警告说,这项研究存在局限性,目前的饮酒者可能不需要停止饮酒以预防心血管疾病,而是应该了解低水平的饮酒可能与降低风险有关。然而,不应鼓励不饮酒者喝少量酒。)可知,整篇文章中作者引用研究人员的观点及数据,并未发表自己的看法,由此推测,作者对研究结果持客观态度,故选B。
(4)标题归纳题。阅读全文,并根据第一段第一句Light-to-moderate alcohol consumption may offer some protective benefits for patients with heart disease,a new study suggests.(一项新研究表明,轻度至中度饮酒可能对心脏病患者有一定的保护作用)可知,本文主要介绍的是适量饮酒或许对心血管病人有利,所以选项C"适当的酒精摄入可能有益于心血管患者"可作为最佳标题。故选C。