he technology for making three-dimensional (3D)pictures has been around since-|||-1844 when an inventor created somethin called a stereoscope.This allowed-|||-photographers to take 3D pictures,but it would be over 50 years later before the first 3D-|||-film was made in 1915-|||-The history of 3D had many ups and downs,for a lot of people considered it to be nothing-|||-more than a fad.In the 1950s,full-length 3D feature films were created,but enthusiash-|||-for them only lasted a few years.Apparently,wearing 3D glasses inside theaters did have a-|||-sort of gimmick value to it at first,but audiences grew tired of them and chose to see normal-|||-films instead.-|||-3D technology has made a comeback,though,with James Cameron`s 3D film Avatar-|||-debuting in 2009.Soon after this,many more 3D films,many of them computer-animated-|||-started coming out.Although there was a comeback,the technology still forced viewers to-|||-wear special glasses in order to be able to see the 3D effect.-|||-Films are not the only area where 3D technology is making a splash.New television screens-|||-allow viewers to watch in 3D without having to wear special glasses.However,these new-|||-technologies are still very expensive,especially when compared to the cost of a regular flat--|||-screen TV.In some cases,the price can be nearly ten times that of a regular TV.-|||-It`s too soon to tell if most TVs will become 3D or if the fad will-|||-die out once again.In the meantime,we can enjoy the thrill of 3D-|||-when we feel like it,knowing that we will always have the older,-|||-two-dimensional technolog to fall back upon.he technology for making three-dimensional (3D)pictures has been around since-|||-1844 when an inventor created somethin called a stereoscope.This allowed-|||-photographers to take 3D pictures,but it would be over 50 years later before the first 3D-|||-film was made in 1915-|||-The history of 3D had many ups and downs,for a lot of people considered it to be nothing-|||-more than a fad.In the 1950s,full-length 3D feature films were created,but enthusiash-|||-for them only lasted a few years.Apparently,wearing 3D glasses inside theaters did have a-|||-sort of gimmick value to it at first,but audiences grew tired of them and chose to see normal-|||-films instead.-|||-3D technology has made a comeback,though,with James Cameron`s 3D film Avatar-|||-debuting in 2009.Soon after this,many more 3D films,many of them computer-animated-|||-started coming out.Although there was a comeback,the technology still forced viewers to-|||-wear special glasses in order to be able to see the 3D effect.-|||-Films are not the only area where 3D technology is making a splash.New television screens-|||-allow viewers to watch in 3D without having to wear special glasses.However,these new-|||-technologies are still very expensive,especially when compared to the cost of a regular flat--|||-screen TV.In some cases,the price can be nearly ten times that of a regular TV.-|||-It`s too soon to tell if most TVs will become 3D or if the fad will-|||-die out once again.In the meantime,we can enjoy the thrill of 3D-|||-when we feel like it,knowing that we will always have the older,-|||-two-dimensional technolog to fall back upon.


题目解答
答案
【文章大意】短文讲述了3D的发展历史。
1.【答案】B
【解析】题目是:第一部3D电影是什么时候制作的?(A)在1844年;(B)1915年;(C)1950年;(D)2009年;根据第一段最后一句中“but it would be over 50 years later before the first 3D film was made in 1915.(但直到50多年后,第一部3D电影才在1915年问世)”,可知第一部3D电影是1915年制作的,故选B。
2.【答案】D
【解析】题目是:观看3D电影的观众被迫穿什么?(A)特殊的帽子;(B)耳机;(C)头盔;(D)一种眼镜;根据第三段最后一句“ Although there was a comeback, the technology still forced viewers to wear special glasses in order to be able to see the 3D effect.(尽管3D技术卷土重来,但观众仍不得不佩戴特殊眼镜才能看到3D效果。)”,故答案是D。
3.【答案】A
【解析】题目是:3D电视屏幕的缺点是什么?(A)它们很贵;(B)大多数人不喜欢他们的长相;(C)太小了;(D)大多数人对他们没有热情;根据第四段第二句“However, these new technologies are still very expensive, especially when compared to the cost of a regular flat-screen TV.(而,这些新技术仍然非常昂贵,特别是与普通平板电视的成本相比)”,可知选A。
4.【答案】A
【解析】题目是:是什么帮助3D技术卷土重来;(A)2009年的一部电影;(B)一台新电脑;(C)电视;(D)立体镜;根据第三段第一句“3D technology has made a comeback, though, with James Cameron's 3D film Avatar debuting in 2009.(随着詹姆斯·卡梅隆的3D电影《阿凡达》于2009年上映,3D技术卷土重来。)”,故答案选A。
5.【答案】C
【解析】题目是: 什么总是可以依靠的?(A)《阿凡达》;(B)一台3D电视;(C)二维技术;(D)电影工业;根据最后一段最后一句“In the meantime, we can enjoy the thrill of 3D when we feel like it, knowing that we will always have the older, two-dimensional technology to fall back upon.(与此同时,只要我们愿意,我们就可以享受3D带来的兴奋感,因为我们知道,我们永远可以依靠老式的二维技术。)”,可知,应选C。
6.【答案】B
【解析】题目是:下列哪一项是不正确的?(A)3D眼镜曾经在3D电影中具有噱头价值;(B)立体镜创造了第一部3D电影;(C)20世纪50年代人们对3D电影失去了热情;(D)普通平板电视比3D电视便宜;根据第一段第一句“T he technology for making three-dimensional (3D) pictures has been around since 1844 when an inventor created something called a stereoscope. This allowed photographers to take 3D pictures, but it would be over 50 years later before the first 3D film was made in 1915.(制作三维图像的技术大约在1844年就出现了,当时一位发明家发明了一种叫做立体镜的东西。这使得摄影师可以拍摄3D照片,但直到50多年后,第一部3D电影才在1915年问世。)”,可知立体镜和第一部3D电影间隔50几年,B选项是错的,故选B。
解析
根据文章第一段最后一句“but it would be over 50 years later before the first 3D film was made in 1915.”,第一部3D电影是在1915年制作的。
步骤 2:确定观众观看3D电影时需要佩戴的物品
根据文章第三段最后一句“the technology still forced viewers to wear special glasses in order to be able to see the 3D effect.”,观众需要佩戴特殊的眼镜来观看3D电影。
步骤 3:确定3D电视屏幕的缺点
根据文章第四段第二句“However, these new technologies are still very expensive, especially when compared to the cost of a regular flat-screen TV.”,3D电视屏幕的缺点是价格昂贵。
步骤 4:确定帮助3D技术卷土重来的原因
根据文章第三段第一句“3D technology has made a comeback, though, with James Cameron's 3D film Avatar debuting in 2009.”,詹姆斯·卡梅隆的3D电影《阿凡达》在2009年的上映帮助3D技术卷土重来。
步骤 5:确定总是可以依靠的技术
根据文章最后一段最后一句“we can enjoy the thrill of 3D when we feel like it, knowing that we will always have the older, two-dimensional technology to fall back upon.”,我们总是可以依靠老式的二维技术。
步骤 6:确定不正确的陈述
根据文章第一段第一句“T he technology for making three-dimensional (3D) pictures has been around since 1844 when an inventor created something called a stereoscope. This allowed photographers to take 3D pictures, but it would be over 50 years later before the first 3D film was made in 1915.”,立体镜和第一部3D电影间隔50几年,因此选项B是不正确的。