题目
Directions:Read the following passages carefu Each passage is followed by some questions or unfinished sentences.For each of them there are-|||-cholces marked A,B,C,and D.Choose the best answer to cach question.-|||-You are the first to arrive at the table in the back comer of the restaurant.As you sit down, a handsome stranger comes to the table and takes the seat-|||-across from you.You read his name on his name tag.Once he is seated,a bell rings and your date begins!-|||-As you scan your list of conversation topics,the man across the table asks about your hobbies.From there,the conversation naturally flows back and forth-|||-from your interests to his interests to your job to his job.You are both careful not to ask questions that are too personal Then the bell rings again.It's time-|||-to move on.As you make your way to the next table,you quickly mark your date card.You write the man's name on the card. Under the question Would-|||-you like to meet again for a real date?"you mark "yes."Then you take a seat for your next date-|||-This is the latest way for single people to meet other people they might like to date without pressure Many businesses offering speed dating services have-|||-become popular.These businesses organize event where participants can have dozens of quick dates all on the same night Each speed date is less than-|||-ten minutes,and some services limit each date to only three minutes.This gives people just enough time to make an impression,so that each person in-|||-the "date" can decide if they want to meet the other again.If both people mark "yes" on the date card.the service will arrange for the people to contact one-|||-another to arrange a real date-|||-The idea for speed dating came from Yaacov Deyo of Los Angles.In 1999.he wanted to provide an alternative way for his students to get together other-|||-than using blind dates arranged through family or friends.His speed dating idea was so successful that it quickly spread to other communities across -|||-United States.However.like any date.speed dating does not always work out-|||-21) How is speed dating different from traditional dating?-|||-O A.The couples do many activities on one date-|||-○ B.It usually isn't possible to meet the person again.-|||-C C.The dates are usually very short.-|||-O D.The people usually know each other quite well.

题目解答
答案
【文章大意】文章主要介绍了什么是快速约会,以及快速约会与传统约会的区别。
21.【答案】C
【解析】题目问的是“快速约会和传统约会有什么不同?”根据文章第二段第三句“Each speed date is less than ten minutes,and some services limit each date to only three minutes.(每次速配不到十分钟,有些服务将每次约会限制在只有三分钟。)”可知,快速约会和传统约会的不同在于,快速约会的约会时间很短。A选项意思是“夫妻在同一天可以做许多活动”;B选项意思是“通常不可能再见到那个人”;C选项意思是“约会时间通常很短”;D选项意思是“人们通常很了解对方”;结合选项可知,答案为C
21.【答案】C
【解析】题目问的是“快速约会和传统约会有什么不同?”根据文章第二段第三句“Each speed date is less than ten minutes,and some services limit each date to only three minutes.(每次速配不到十分钟,有些服务将每次约会限制在只有三分钟。)”可知,快速约会和传统约会的不同在于,快速约会的约会时间很短。A选项意思是“夫妻在同一天可以做许多活动”;B选项意思是“通常不可能再见到那个人”;C选项意思是“约会时间通常很短”;D选项意思是“人们通常很了解对方”;结合选项可知,答案为C
解析
步骤 1:理解快速约会和传统约会的区别
快速约会是一种新型的约会方式,它允许单身人士在没有压力的情况下与其他可能喜欢的人见面。快速约会通常在一个晚上进行,参与者可以进行几十次快速约会。每次快速约会的时间通常不到十分钟,有些服务甚至将每次约会限制在只有三分钟。这给了人们足够的时间来给对方留下印象,以便每个人都可以决定是否想再次见到对方。如果双方在约会卡上都标记“是”,那么服务将安排他们联系对方以安排真正的约会。
步骤 2:分析选项
A选项:夫妻在同一天可以做许多活动。这与快速约会的定义不符,快速约会强调的是快速和频繁的约会,而不是在同一天做许多活动。
B选项:通常不可能再见到那个人。这与快速约会的定义不符,快速约会的目的是让参与者有机会再次见到对方。
C选项:约会时间通常很短。这与快速约会的定义相符,快速约会强调的是快速和频繁的约会,每次约会的时间通常不到十分钟。
D选项:人们通常很了解对方。这与快速约会的定义不符,快速约会强调的是快速和频繁的约会,而不是深入了解对方。
步骤 3:选择正确答案
根据快速约会的定义和选项分析,正确答案是C选项:约会时间通常很短。
快速约会是一种新型的约会方式,它允许单身人士在没有压力的情况下与其他可能喜欢的人见面。快速约会通常在一个晚上进行,参与者可以进行几十次快速约会。每次快速约会的时间通常不到十分钟,有些服务甚至将每次约会限制在只有三分钟。这给了人们足够的时间来给对方留下印象,以便每个人都可以决定是否想再次见到对方。如果双方在约会卡上都标记“是”,那么服务将安排他们联系对方以安排真正的约会。
步骤 2:分析选项
A选项:夫妻在同一天可以做许多活动。这与快速约会的定义不符,快速约会强调的是快速和频繁的约会,而不是在同一天做许多活动。
B选项:通常不可能再见到那个人。这与快速约会的定义不符,快速约会的目的是让参与者有机会再次见到对方。
C选项:约会时间通常很短。这与快速约会的定义相符,快速约会强调的是快速和频繁的约会,每次约会的时间通常不到十分钟。
D选项:人们通常很了解对方。这与快速约会的定义不符,快速约会强调的是快速和频繁的约会,而不是深入了解对方。
步骤 3:选择正确答案
根据快速约会的定义和选项分析,正确答案是C选项:约会时间通常很短。