题目
Amagnitude-7.1 earthquake shook south-central Alaska Sunday.At least four homes were destroyed but no injuries or deaths were reported,accordingto the Associated Press and the Alaska Dispatch News.The earthquake was centered 85 kilometers west of Anchor Point, Alaska, and about 250 kilometers southwest of Anchorage. One eyewitness said the earthquake lasted 30 seconds, according to a CNN news report.Roads and buildings were damaged and power was out in many areas.A resident of Kenai, Alaska, described the early morning quake.“It started out as a shaking, and it seemed very much like a normal earthquake,” he said. “But then it started to feel like a normalswaying. It was unsettling. Some things got knocked over, but there was no damage.”Aftershocksfollowed the quake, including one of 4.7 magnitude felt in Anchorage and Juneau. Anchorage residents did not report any injuries or damage, according to NBC News.According to the U.S. Geological Survey, an earthquake with a 7.1 magnitude is considered a major earthquake. These earthquakes cause damage to buildings and can be felt across long distances.1.What damage did the earthquake cause?A) Many people were injured.B) A lot of people died.C) Lots of animals injured.D) At least four homes were destroyed.2.How long did the earthquake last?A) Three seconds.B) Thirteen seconds.C) Thirty seconds. D) One minute.3.What does the U.S. Geological Survey say about an earthquake with a 7.1 magnitude?A) It seldom causes shaking.B) It will cause little damage.C) It is a major earthquake.D) It will cause aftershocks.
Amagnitude-7.1 earthquake shook south-central Alaska Sunday.At least four homes were destroyed but no injuries or deaths were reported,accordingto the Associated Press and the Alaska Dispatch News.The earthquake was centered 85 kilometers west of Anchor Point, Alaska, and about 250 kilometers southwest of Anchorage. One eyewitness said the earthquake lasted 30 seconds, according to a CNN news report.Roads and buildings were damaged and power was out in many areas.A resident of Kenai, Alaska, described the early morning quake.“It started out as a shaking, and it seemed very much like a normal earthquake,” he said. “But then it started to feel like a normalswaying. It was unsettling. Some things got knocked over, but there was no damage.”Aftershocksfollowed the quake, including one of 4.7 magnitude felt in Anchorage and Juneau. Anchorage residents did not report any injuries or damage, according to NBC News.According to the U.S. Geological Survey, an earthquake with a 7.1 magnitude is considered a major earthquake. These earthquakes cause damage to buildings and can be felt across long distances.1.What damage did the earthquake cause?A) Many people were injured.B) A lot of people died.C) Lots of animals injured.D) At least four homes were destroyed.2.How long did the earthquake last?A) Three seconds.B) Thirteen seconds.C) Thirty seconds. D) One minute.3.What does the U.S. Geological Survey say about an earthquake with a 7.1 magnitude?A) It seldom causes shaking.B) It will cause little damage.C) It is a major earthquake.D) It will cause aftershocks.
题目解答
答案
1、答案:D2、答案:C3、答案:C
解析
步骤 1:理解问题1
根据文章内容,地震导致至少四所房屋被毁,但没有人员伤亡的报告。因此,选项D是正确的。
步骤 2:理解问题2
根据文章内容,一位目击者说地震持续了30秒。因此,选项C是正确的。
步骤 3:理解问题3
根据文章内容,美国地质调查局表示,7.1级地震被认为是大地震,这些地震会对建筑物造成破坏,并且可以在长距离内感觉到。因此,选项C是正确的。
根据文章内容,地震导致至少四所房屋被毁,但没有人员伤亡的报告。因此,选项D是正确的。
步骤 2:理解问题2
根据文章内容,一位目击者说地震持续了30秒。因此,选项C是正确的。
步骤 3:理解问题3
根据文章内容,美国地质调查局表示,7.1级地震被认为是大地震,这些地震会对建筑物造成破坏,并且可以在长距离内感觉到。因此,选项C是正确的。