A new Pew Research poll shows that the cultural battle between rich and poor is as fierce as ever.Fully 66% of Americans believe there are 'strong' or 'very strong' conflicts between rich and poor in the U.S. That's way up from 47% in 2009.The rich-poor conflict now eclipses perceived conflicts over immigration. The poll found that 62% of respondents believed there was a strong conflict between immigrants and native-born Americans less than the 66% for rich-poor.What's more, Americans remain highly skeptical of the way the rich in America get rich. According to the poll, 46% of respondents believe the wealthy got wealthy 'because they were born with money or they knew the right people.'Only 43% of Americans believe that 'hard work, ambition or education' are the reasons the rich got rich.Of course, these qestions could have been phrased more precisely. Getting rich through an inheritance is very different from getting rich by making the right connections and relationships in life (clearly a part of any rich-person's journey). They should be separated as wealth causes.And the numbers are about the same as they were in 2009, meaning that while class-warfare may be at an all-time high, Americans' actual perceptions of the rich haven't changed much.Yet their opinions are still fairly negative, since more Americans believe the rich owe their fortunes to their parents or clubby social circles rather than hard work, ambition or education. This skeptical view is most pronounced among the young, or those between the ages of 18 and 34.Republicans believe in the 'hard work' path more than Democrats (their responses are almost mirror opposites). And men generally fall into the 'hard work' camp more than women.The results highlight just how conflicted Americans are about the rich. Most studies show that more than two-thirds of today's millionaires made it themselves, rather than from inheritance. And clearly education and skills matter in making a fortune in the knowledge economy.The new Pew Research poll tells us that .A.the conflict between rich and poor becomes not so appear.B.more people believe there is a conflict between rich and poor.C.there is no conflict between immigrants and native-born AmericansD.the cultural conflict between rich and immigrants is as fierce as ever.What does the word "eclipses" ( line 1, para 3) mean? A.To make something disappear graduallyB.To make something much more influentialC.To make something seem more obvious.D.To make something appear dull by comparison.What can we learn from the results of most studies ? A.Most of the rich people made their fortune on their own.B.Most of today's millionarires became rich through inheritance.C.Education is not as important fro people when making a fortune.D.The current economy does not value education very much.
A new Pew Research poll shows that the cultural battle between rich and poor is as fierce as ever.
Fully 66% of Americans believe there are 'strong' or 'very strong' conflicts between rich and poor in the U.S. That's way up from 47% in 2009.
The rich-poor conflict now eclipses perceived conflicts over immigration. The poll found that 62% of respondents believed there was a strong conflict between immigrants and native-born Americans less than the 66% for rich-poor.
What's more, Americans remain highly skeptical of the way the rich in America get rich. According to the poll, 46% of respondents believe the wealthy got wealthy 'because they were born with money or they knew the right people.'
Only 43% of Americans believe that 'hard work, ambition or education' are the reasons the rich got rich.
Of course, these qestions could have been phrased more precisely. Getting rich through an inheritance is very different from getting rich by making the right connections and relationships in life (clearly a part of any rich-person's journey). They should be separated as wealth causes.
And the numbers are about the same as they were in 2009, meaning that while class-warfare may be at an all-time high, Americans' actual perceptions of the rich haven't changed much.
Yet their opinions are still fairly negative, since more Americans believe the rich owe their fortunes to their parents or clubby social circles rather than hard work, ambition or education. This skeptical view is most pronounced among the young, or those between the ages of 18 and 34.
Republicans believe in the 'hard work' path more than Democrats (their responses are almost mirror opposites). And men generally fall into the 'hard work' camp more than women.
The results highlight just how conflicted Americans are about the rich. Most studies show that more than two-thirds of today's millionaires made it themselves, rather than from inheritance. And clearly education and skills matter in making a fortune in the knowledge economy.
The new Pew Research poll tells us that .
A.
the conflict between rich and poor becomes not so appear.
B.
more people believe there is a conflict between rich and poor.
C.
there is no conflict between immigrants and native-born Americans
D.
the cultural conflict between rich and immigrants is as fierce as ever.
What does the word "eclipses" ( line 1, para 3) mean?
A.
To make something disappear gradually
B.
To make something much more influential
C.
To make something seem more obvious.
D.
To make something appear dull by comparison.
What can we learn from the results of most studies ?
A.
Most of the rich people made their fortune on their own.
B.
Most of today's millionarires became rich through inheritance.
C.
Education is not as important fro people when making a fortune.
D.
The current economy does not value education very much.
题目解答
答案
- (1)B
- (2)D
- (3)A
解析
- 第一题考查对文章主旨的把握,需结合首段数据判断贫富冲突的现状;
- 第二题考查单词“eclipses”的语境含义,需联系上下文逻辑关系;
- 第三题考查对研究结论的推断,需对比文章最后一段的对比信息。
第(1)题
关键信息定位
首段数据对比:2009年47% → 2019年66%,明确冲突感知度上升。
选项分析
- B选项“更多人认为存在贫富冲突”直接对应数据变化;
- 其余选项或与数据矛盾(如A“不明显”)或未提及(如C“无移民冲突”)。
第(2)题
语境推断
第三段“rich-poor conflict now eclipses immigration conflict”说明贫富冲突超越移民冲突,使后者“相形见绌”。
选项匹配
- D选项“使某物显得逊色”最符合“eclipses”隐含的“遮蔽、超越”含义。
第(3)题
研究结论对比
最后一段明确指出“超过2/3的百万富翁是自己致富”,与选项A“多数富人靠自己”一致。
错误选项排除
- B选项与“made it themselves”矛盾;
- C、D选项与“教育和技能很重要”矛盾。