Recently, a film star has been giving away free books on the London Underground. If you're a bookworm, a Harry Potter fan and a London Underground user, then it's been an exciting month for you. Emma Watson, who starred in films based on the novels about a fictional schoolboy wizard, has been hiding books on the Tube for passengers to read through. It's part of he Book On The Underground movement, which has a simple aim: to get more people burying themselves in literature. Books are left on trains for passengers to pick up, dip into and then leave for another lucky reader to skim. The movement started in 2012 and drops off about 150 books a week in stations across London. Talking about Watson's participation in the project, the manager of Books On The Under ground, Cornelia Oxley, said, "The reaction has been great. It must be a mixture of how much everyone admires Emma, and how exciting it is to find something as wonderful as a new book on your journey." The 100 or so books Watson left for passengers to read were even more special because she left a hand-written inscription(题词). The books were Kaya Angelou's Mom & Me & Mom. One person who discovered a copy of the book on the Tube said she felt like the character Charlie Bucket - a boy who finds a golden ticket to the world's greatest chocolate factory - in the Roald Dahl's classic, Charlie and the Chocolate Factory Watson became a UN Women Goodwill Ambassador in the summer of 2014 and has since started reading as many books and essays on equality and feminism(饥荒) as possible. She has also started her own book club. So. Why not take a leaf out of Emma Watson's book and leave a copy of your favorite book on a train? It could make a stranger's life richer.(1)What does Books On The Underground aim to do?___A. To get more readers to buy their books.B. To leave books on trains.C. To find lucky readers.D. To get more people to read.(2)Which of the following statements is NOT true?___A. People's admiration for Emma Watson contributes to the success of the movement.B. There is a golden ticket to the world's greatest chocolate factory in the book.C. To find something wonderful on a journey is exciting.D. Emma Watson left hand-written inscriptions on the books.(3)What's the author's attitude towards Emma Watson's leaving books on the train?___A. criticalB. indifferentC. supportiveD. pessimistic.
Emma Watson, who starred in films based on the novels about a fictional schoolboy wizard, has been hiding books on the Tube for passengers to read through.
It's part of he Book On The Underground movement, which has a simple aim: to get more people burying themselves in literature. Books are left on trains for passengers to pick up, dip into and then leave for another lucky reader to skim.
The movement started in 2012 and drops off about 150 books a week in stations across London. Talking about Watson's participation in the project, the manager of Books On The Under ground, Cornelia Oxley, said, "The reaction has been great. It must be a mixture of how much everyone admires Emma, and how exciting it is to find something as wonderful as a new book on your journey."
The 100 or so books Watson left for passengers to read were even more special because she left a hand-written inscription(题词). The books were Kaya Angelou's Mom & Me & Mom.
One person who discovered a copy of the book on the Tube said she felt like the character Charlie Bucket - a boy who finds a golden ticket to the world's greatest chocolate factory - in the Roald Dahl's classic, Charlie and the Chocolate Factory Watson became a UN Women Goodwill Ambassador in the summer of 2014 and has since started reading as many books and essays on equality and feminism(饥荒) as possible. She has also started her own book club.
So. Why not take a leaf out of Emma Watson's book and leave a copy of your favorite book on a train? It could make a stranger's life richer.
(1)What does Books On The Underground aim to do?___
A. To get more readers to buy their books.
B. To leave books on trains.
C. To find lucky readers.
D. To get more people to read.
(2)Which of the following statements is NOT true?___
A. People's admiration for Emma Watson contributes to the success of the movement.
B. There is a golden ticket to the world's greatest chocolate factory in the book.
C. To find something wonderful on a journey is exciting.
D. Emma Watson left hand-written inscriptions on the books.
(3)What's the author's attitude towards Emma Watson's leaving books on the train?___
A. critical
B. indifferent
C. supportive
D. pessimistic.
题目解答
答案
1.D.细节理解题.根据第三段 It's part of he Book On The Underground movement, which has a simple aim: to get more people burying themselves in literature. 它是《地下运动》一书的一部分,该书的目的很简单:让更多的人埋头于文学中.可知,Books On The Underground 的目的是为了让更多的人阅读.故选D.
2.B.细节理解题.根据倒数第二段she felt like the character Charlie Bucket - a boy who finds a golden ticket to the world's greatest chocolate factory - in the Roald Dahl's classic, Charlie and the Chocolate Factory Watson became a UN Women Goodwill Ambassador in the summer of 2014 and has since started reading as many books and essays on equality and feminism(饥荒) as possible.她觉得自己像一个角色Charlie Bucket(这个男孩找到了世界上最大的巧克力工厂的金票),这是Roald Dahl的经典著作,Charlie和Watson的巧克力工厂成为了联合国自2014年夏季起担任女性亲善大使,此后开始阅读尽可能多的有关平等和女权主义的书籍和论文.可知,B.书中有一张去往世界上最大的巧克力工厂的金票.不正确.故选B.
3.C.细节理解题.根据最后一段 Why not take a leaf out of Emma Watson's book and leave a copy of your favorite book on a train? It could make a stranger's life richer.为什么不从艾玛•沃特森(Emma Watson)的书中拿出一片叶子,然后将您最喜欢的书的副本留在火车上呢?这会使陌生人的生活更加丰富多彩.可知,作者对艾玛•沃特森(Emma Watson)在火车留在书是支持的.故选C.