logo
  • write-homewrite-home-active首页
  • icon-chaticon-chat-activeAI 智能助手
  • icon-pluginicon-plugin-active浏览器插件
  • icon-subjecticon-subject-active学科题目
  • icon-uploadicon-upload-active上传题库
  • icon-appicon-app-active手机APP
首页
/
英语
题目

Tourism may well have positive effects in urban areas and contribute to the achievement of Sustainable Development Goals. Revenues from tourism and the motivation to attract more tourists can trigger the willingness of local authorities to invest in urban infrastructure, benefitting both tourists and residents. It may play a role in promoting green urban planning, urban conservation and the protection of local heritage. Investments in entertainment, recreation and leisure facilities may become viable once they cater to a combination of local and tourist demand.Tourism may contribute to building more resilient communities if it helps to activate social and cultural capital, e.g. by empowering women or by promoting local crafts, if it helps protect local environments and commons and if it provides economic gains for local communities, e.g. by supporting local entrepreneurship. Cities are locations of creativity, innovation and change which can benefit from the dynamics that tourism may bring through meaningful host-guest interaction, including opportunities to foster tolerance of cultural diversity.However, there is a flipside to the urban tourism coin. The proliferation of low-frills flight connections has been a major driver of city tourism. At the same time, aircrafts are a major source of carbon emissions, contributing significantly to climate change. The aviation trap and the carbon footprint of travel to and from a destination cannot be excluded from the sustainability considerations of urban tourism. Failure to address tourism-related climate change will undermine the achievement of many other SDGs.As cities become attractive destinations, they run the risk of suffering from “overtourism” in urban centres which aggravates many of the challenges they are facing. The touristification of residential areas often plays a role in gentrification processes, leading to the displacement and exclusion of weaker and vulnerable sections of society. Tourism increases the burden on local infrastructure and transport systems, contributes to traffic congestion and causes significant levels of air and noise pollution. It puts strains on urban sights, increases the demand for energy and water and adds to the volume of waste and sewage generated in a locality. The jobs provided in the tourism sector, though potentially numerous, are often precarious.1. In what way may tourism help the development of cities?A) Tourism brings money. B) Tourism makes cities famous.C) Tourism benefits the authorities.D) Tourism develops transportation.2. Which of the following best describes paragraph two?A) Benefits of tourism to communities. B) The reason why tourism should be developed.C) Why people are in need of tourism.D) Tips for people who have a tour.3. According to the passage, what is the most important motivation of city tourism?A) The policy of the government.B) The support from the public.C) The fund from the banks.D) The low-costing flights. 4. What is the author’s attitude towards the increase in flights?A) Positive.B) Negative.C) Indifferent.D) Complicated. 5. The last paragraph mainly deals with ________.A) the author’s worries about the development of tourism B) the benefit to the city life brought by tourismC) the significance of developing tourismD) the blueprint for sustainable tourism

Tourism may well have positive effects in urban areas and contribute to the achievement of Sustainable Development Goals. Revenues from tourism and the motivation to attract more tourists can trigger the willingness of local authorities to invest in urban infrastructure, benefitting both tourists and residents. It may play a role in promoting green urban planning, urban conservation and the protection of local heritage. Investments in entertainment, recreation and leisure facilities may become viable once they cater to a combination of local and tourist demand. Tourism may contribute to building more resilient communities if it helps to activate social and cultural capital, e.g. by empowering women or by promoting local crafts, if it helps protect local environments and commons and if it provides economic gains for local communities, e.g. by supporting local entrepreneurship. Cities are locations of creativity, innovation and change which can benefit from the dynamics that tourism may bring through meaningful host-guest interaction, including opportunities to foster tolerance of cultural diversity. However, there is a flipside to the urban tourism coin. The proliferation of low-frills flight connections has been a major driver of city tourism. At the same time, aircrafts are a major source of carbon emissions, contributing significantly to climate change. The aviation trap and the carbon footprint of travel to and from a destination cannot be excluded from the sustainability considerations of urban tourism. Failure to address tourism-related climate change will undermine the achievement of many other SDGs. As cities become attractive destinations, they run the risk of suffering from “overtourism” in urban centres which aggravates many of the challenges they are facing. The touristification of residential areas often plays a role in gentrification processes, leading to the displacement and exclusion of weaker and vulnerable sections of society. Tourism increases the burden on local infrastructure and transport systems, contributes to traffic congestion and causes significant levels of air and noise pollution. It puts strains on urban sights, increases the demand for energy and water and adds to the volume of waste and sewage generated in a locality. The jobs provided in the tourism sector, though potentially numerous, are often precarious.1. In what way may tourism help the development of cities?A)  Tourism brings money. B)  Tourism makes cities famous.C)  Tourism benefits the authorities.D)  Tourism develops transportation.2. Which of the following best describes paragraph two?A)  Benefits of tourism to communities. B)  The reason why tourism should be developed.C)  Why people are in need of tourism.D)  Tips for people who have a tour.3. According to the passage, what is the most important motivation of city tourism?A)  The policy of the government.B)  The support from the public.C)  The fund from the banks.D)  The low-costing flights. 4. What is the author’s attitude towards the increase in flights?A)  Positive.B)  Negative.C)  Indifferent.D)  Complicated. 5. The last paragraph mainly deals with ________.A)  the author’s worries about the development of tourism B)  the benefit to the city life brought by tourismC)  the significance of developing tourismD)  the blueprint for sustainable tourism

题目解答

答案

1、答案:A2、答案:A3、答案:D4、答案:D5、答案:A

解析

本题主要考查对文章内容的理解和分析能力,解题思路是仔细阅读文章,根据题目要求在文中找到对应的关键信息进行判断和推理。

第1题

本题问旅游业可能通过什么方式帮助城市发展。

  • 文章提到“Revenues from tourism and the motivation to attract more tourists can trigger the willingness of local authorities to invest in urban infrastructure”,意思是旅游业的收入和吸引更多游客的动力能促使地方当局投资城市基础设施。
  • 选项A“Tourism brings money”(旅游业带来资金),与文中提到的旅游业收入促使投资相符合,所以A选项正确。
  • 选项B“Tourism makes cities famous”(旅游业使城市出名),文中未提及,排除。
  • 选项C“Tourism benefits the authorities”(旅游业使当局受益),文章强调的是旅游业收入促使当局投资,并非直接说使当局受益,排除。
  • 选项D“Tourism develops transportation”(旅游业发展交通),文中只是说投资基础设施,未明确指出是发展交通,排除。

第2题

本题问以下哪个选项最能描述第二段。

  • 第二段提到“Tourism may contribute to building more resilient communities if it helps to activate social and cultural capital... if it helps protect local environments and commons and if it provides economic gains for local communities”,说明旅游业对社区有诸多好处,如激活社会和文化资本、保护当地环境和公共资源、为社区带来经济收益等。
  • 选项A“Benefits of tourism to communities”(旅游业对社区的好处),与第二段内容相符,所以A选项正确。
  • 选项B“The reason why tourism should be developed”(应该发展旅游业的原因),第二段重点是旅游业对社区的好处,而非发展旅游业的原因,排除。
  • 选项C“Why people are in need of tourism”(人们为什么需要旅游业),文中未提及,排除。
  • 选项D“Tips for people who have a tour”(游客的小贴士),与第二段内容无关,排除。

第3题

本题问根据文章,城市旅游业最重要的动力是什么。

  • 文章提到“The proliferation of low - frills flight connections has been a major driver of city tourism”,即低成本航班的增多是城市旅游业的主要驱动力。
  • 选项D“The low - costing flights”(低成本航班),与文中内容一致,所以D选项正确。
  • 选项A“The policy of the government”(政府的政策),文中未提及,排除。
  • 选项B“The support from the public”(公众的支持),文中未提及,排除。
  • 选项C“The fund from the banks”(银行的资金),文中未提及,排除。

第4题

本题问作者对航班增加的态度是什么。

  • 文章一方面提到低成本航班的增多是城市旅游业的主要驱动力,说明有积极的一面;另一方面又提到“aircrafts are a major source of carbon emissions, contributing significantly to climate change”,即飞机是碳排放的主要来源,对气候变化有很大影响,说明有消极的一面。
  • 选项D“Complicated”(复杂的),能准确描述作者对航班增加的态度,所以D选项正确。
  • 选项A“Positive”(积极的),只看到了积极的一面,不全面,排除。
  • 选项B“Negative”(消极的),只看到了消极的一面,不全面,排除。
  • 选项C“Indifferent”(冷漠的),作者对航班增加带来的影响有明确的阐述,并非冷漠,排除。

第5题

本题问最后一段主要讨论的是什么。

  • 最后一段提到“As cities become attractive destinations, they run the risk of suffering from ‘overtourism’... The touristification of residential areas often plays a role in gentrification processes... Tourism increases the burden on local infrastructure and transport systems... The jobs provided in the tourism sector, though potentially numerous, are often precarious”,说明城市旅游业发展可能带来“过度旅游”、居民区旅游化导致社会阶层变化、增加基础设施和交通负担、工作不稳定等问题,体现了作者对旅游业发展的担忧。
  • 选项A“the author’s worries about the development of tourism”(作者对旅游业发展的担忧),与最后一段内容相符,所以A选项正确。
  • 选项B“the benefit to the city life brought by tourism”(旅游业给城市生活带来的好处),最后一段主要说的是问题,而非好处,排除。
  • 选项C“the significance of developing tourism”(发展旅游业的意义),最后一段未提及,排除。
  • 选项D“the blueprint for sustainable tourism”(可持续旅游业的蓝图),最后一段未提及,排除。

相关问题

  • ( )I can’t recall the______, but I did meet her before.A. occasionallyB. occasionalC. occasionD. occasioned

  • ID 89612-|||-We prefer fully __ the plan __ it into execution in a hurry.-|||-OA.discussing.to put-|||-OB.discussing . than put-|||-C.discussing...to putting-|||-O Do ti discuss.than to put

  • 6. The children will now play some pieces of music that they ______ themselves. A.were taught B.composed C.accomplished D.worked7. While she waited,she tried to ______ her mind with pleasant thoughts of the vacation. A.occupy B.compose C.think D.intensify8. In the film,the peaceful life of a monk ______ the violent life of a murderer. A.is compared with B.is compared to C.is contrasted to D.is contrasted with9. ______ to pay for an order is simplicity itself. A.Use plastic B.Using plastics C.Using plastic D.Used plastic10. Additional time is required for cooking or ______ homemade dishes. A.chill B.to chill C.chilled D.chilling

  • Whenever I have trouble ( ) many problems, I ask Jack for help.A. dealing withB. to deal withC. on dealing withD. deal with

  • "There is a senseless concept that children grow up and leave home when they're 18,and the truth is far from that,"says sociologist Larry Bumpass of the University of Wisconsin.Today,unexpected numbers of young adults are living with their parents."There is a major change in the middle class,"declares sociologist Allan Schnaiberg of Northwestern University,whose son,19,moved back in after an absence of eight months.Analysts list a variety of reasons for this return to the nest.The marriage age is rising,a condition that makes home and its pleasantness particularly attractive to young people.A high divorce rate and a declining remarriage rate are sending economically pressed and emotionally hurt survivors back to parental shelters.For some,the expense of an away-from-home college education has become so extremely great that many students now attend local schools.Even after graduation,young people find their wings clipped(夹住) by skyrocketing housing costs.Living at home,says Knighton,a school teacher,continues to give her security and moral support.Her mother agreed,"It's ridiculous for the kids to pay all that money for rent.It makes sense for kids to stay at home."But sharing the family home requires adjustments for all.There are the hassles over bathrooms,telephones and privacy.Some families,however,manage the delicate balancing act.But for others,it proves too difficult.Michelle Del Turco,24,has been home three times-and left three times."What I considered a social drink,my dad considered an alcohol problem,"she explains."He never liked anyone I dated,so I either had to hide away or meet them at friends'houses."Just how long should adult children live with their parents before moving on?Most psychologists feel lengthy homecomings are a mistake.Children struggling to establish separate identities,can end up with"a sense of inadequacy,defeat and failure."And aging parents,who should be enjoying some financial and personal freedom,find themselves stuck with responsibilities.Many agree that brief visits,however,can work beneficially.63.According to the author,there was once a trend (趋势) in the U.S ____ .A.for middle class young adults to stay with their parents.B.for young adults to get jobs nearby in order to live with their parents.C.for married young adults to move back home after a lengthy absence.D.for young adults to leave their parents and live independently.64.Which of the following does not account for young adults returning to the nest? ____ A.Young adults find housing costs too high.B.Quite a number of young adults attend local schools.C.Young adults are psychologically and intellectually immature.D.Young adults seek parental comfort and moral support.65.One of the disadvantages of young adults returning to stay with their parents is that ____ .A.the young adults tend to be overprotected by their parentsB.there will unavoidably be inconveniences in everyday lifeC.most parents find it difficult to keep a bigger family goingD.public opinion is against young adults staying with their parents66.The word"hassles"in the passage (Para.3,Line 4)probably means ____ .A.agreementsB.worriesC.disadvantagesD.quarrels

  • 23.有一串钥匙在沙发上。Aset of keys _______on the sofa./ There is _________on the sofa.24.问李老师要你的书吧。________Ms. Li ________yourbook!25.请给老赵打电话。_________Old Zhao ______13096935553..26.这条蓝色的裤子是他的吗?Isthis pair of trousers _________?27.我的父母在第一张照片里。_______________are in the first photo.28.谢谢你帮助我。Thankyou for ________________./ Thank you for _____________.29.那个女孩姓王。Thegirl’s __________is Wang./ The girl’s ______________is Wang.30.那只小狗叫什么名字?What’s__________the dog? / What’s ____________name?31.今天玩得开心点!___________today! / Have a good time today!32.这有两张漂亮的她家的全家福。Here_______two nice photos of her family.

  • In some families,new adults and kids seem to slip in effortlessly, ____ they have been there all along.A. whileB. thoughC. becauseD. as though

  • Dreams can be a rich source of ___________ for an artist. (inspire)

  • The coming of the railways in the 1830s ________ our society and economic life.A. transferredB. transformedC. transportedD. transmitted

  • Never before in my career _ _ of an assignment A have l frightened B had I frightened C had I been frightened D have I been frightened

  • The increase in international business and in foreign investment has created a need for executives with knowledge of foreign languages and skills in cross-cultural communication. Americans, however, have not been well trained in either area and, consequently, have not enjoyed the same level of success in negotiation in an international arena as have their foreign counterparts. Negotiating is the process of communicating back and forth for the purpose of reaching an agreement. It involves persuasion and compromise, but in order to participate in either one, the negotiators must understand the ways in which people are persuaded and how compromise is reached within the culture of the negotiation. In many international business negotiations abroad, Americans are perceived as wealthy and impersonal. It often appears to the foreign negotiator that the American represents a large multi-million-dollar corporation that can afford to pay the price without bargaining further. The American negotiator’s role becomes that of an impersonal supplier of information and cash. In studies of American negotiators abroad, several traits have been identified that may serve to confirm this stereotypical perception, while undermining the negotiator’s position. Two traits in particular that cause cross-cultural misunderstanding are directness and impatience on the part of the American negotiator. Furthermore, American negotiators often insist on realizing short-term goals. Foreign negotiators, on the other hand, may value the relationship established between negotiators and may be willing to invest time in it for long-term benefits. In order to solidify the relationship, they may opt for indirect interactions without regard for the time involved in getting to know the other negotiator. Clearly, perceptions and differences in values affect the outcomes of negotiations and the success of negotiators. For Americans to play a more effective role in international business negotiations, they must put forth more effort to improve cross-cultural understanding. [共5题](1)What kind of manager is needed in present international business and foreign investment? [本题2分]A. The man who represents a large multi-million-dollar corporation. B. The man with knowledge of foreign languages and skills in cross-cultural communication. C. The man who is wealthy and impersonal. D. The man who can negotiate with his foreign counterparts.

  • Fill in the blanks with the words given below.Change the form where necessary.Each word can be used only once. budget defy dilemma diverseloyalty manipulate objectivePerspective tackle urge (1)The ____ of the "upright"message is to ask people to save,while the "permissive"message asks people to spend.(2)If you find yourself in a(n) ____ about what is the right decision for your career,speak to a career counselor.(3)It is important for parents to listen to their children's opinion because they may have a very different ____ on the things they've seen.(4)To cater for the different tastes of athletes from all over the world,the organizers of the Beijing Winter Olympics prepared ____ dishes.(5)If you want to save money for a rainy day making a(n) ____ is the first step you may want to take because it gives you a clear plan.(6)The Chinese legend goes that Yue Fei's mother tattooed four Chinese characters on his back to remind him of the importance of ____ to the nation.(7)When children are addicted to online games,they would often ____ their parents and stay online for hours every day.(8)The report goes on to ____ the technicians to take a more active role in developing the standards of artificial intelligence.

  • If you_________in a job for several years, you may be able to accumulate a lot of work experience and skills that would be beneficial to your future career development.A. have workedB. had workedC. have been workingD. had been working

  • The _ of considerable statistics will make it impossible to draw the final decision.A. dependenceB. consequenceC. presenceD. absence

  • 26 )Could she picture him ___ politics with her father in the drawing -room at her home ?A discussing B. to discuss C.as to discuss D. that discusses

  • These drugs are available over-the-counter without a(n)__________. ()A. infectionB. dosageC. prescription

  • Elder and weaker Mr. Mag paid_visits to his old friends.A. scarceB. rare()C. insufficientD. inadequate

  • (Walk)______ a long way, Robbins began to feel tired.

  • Responsibilities ______becoming a father.A. charge forB. go withC. save forD. go through

上一页下一页
logo
广州极目未来文化科技有限公司
注册地址:广州市黄埔区揽月路8号135、136、137、138房
关于
  • 隐私政策
  • 服务协议
  • 权限详情
学科
  • 医学
  • 政治学
  • 管理
  • 计算机
  • 教育
  • 数学
联系我们
  • 客服电话: 010-82893100
  • 公司邮箱: daxuesoutijiang@163.com
  • qt

©2023 广州极目未来文化科技有限公司 粤ICP备2023029972号    粤公网安备44011202002296号