题目
阅读单选We see robots in our everyday life. They play us music, help us do housework and stay with us when we are alone. Now they can help us even more. Singapore is trying a new way to get people stay away from each other. People in Singapore now see a yellow and black robot "dog" called Spot in the parks. Boston Dynamics, a US company, designed the robot. It has a camera to scan(扫描)the environment, so it knows how many people are in the park. The dog goes around the park and plays a pre-recorded message, telling visitors to stay away from each other. There are many videos about Spot online. It can climb up stairs, dance to music, go through difficult areas and even open doors. The robot dog now works in only some of the parks in Singapore, but this is about to change. "It works very well. We are now thinking about putting a robot dog in every park in Singapore, " one of the officials(官员)says. Thanks to technology, we are now seeing more robots doing different jobs. They make our life much easier.(1)The passage mainly talks about ________.A.what the robot dog looks likeB.people's everyday lifeC.robot dogs in Singapore parksD.the future life in Singapore(2)The officials plan to put robot dogs in ________.A.some houses B.all houses C.some parks D.all parks(3)The robot dog Spot helps people ________.A.stay away from each otherB.climb up stairs of a buildingC.live an easier and better lifeD.go through difficult areasThere was a man named Zhou Chu who lived during the Western Jin Dynasty(265-316). He was very strong—stronger than any other man in the village. People were scared of him because he often bullied(欺负)villagers. At that time, a man-eating tiger and a deepwater monster(怪物) lived nearby. They often caused trouble for the village. People called them, along with Zhou, the "three evils"(三害). One day, some villagers asked Zhou to help them kill the tiger and the monster. After three days of fighting, Zhou finally killed them and came back. But the villagers thought he was dead. They celebrated his death. After seeing this, Zhou realized how much he was hated and decided to make a change. He visited a famous scholar(学者)named Lu Yim. Lu told him, If one realized what is good in the morning, he can change his behavior in the evening. Just do what you think is right." From then on, Zhou became a good person and stopped bullying others. Later he became a great soldier(战士)and died protecting his country. Zhou Chu is a great example of the Chinese saying: "A prodigal who returns is more precious than gold." We all make mistakes. But it's never too late to correct them. On the other hand, we should also be more tolerant(宽容的)of those who sometimes make mistakes. Maybe they've made mistakes in the past, but they can do great things as long as they return to the right road.(1)According to the passage, who were the three evils?A.The man-eating tiger, the deepwater monster and Zhou Chu.B.The villagers, the man-eating tiger and the deepwater monster.C.The man-eating tiger, the deepwater monster and the enemies.D.Some villagers, the famous scholar and the deepwater monster.(2)What's the right order of the story? ①Zhou decided to be a good person. ②Zhou killed the tiger and the monster. ③The villagers thought Zhou was dead and celebrated his death. ④Zhou Chu often bullied villagers. ⑤Zhou became a great soldier and died for his country.A.②③④①⑤ B.②③①④⑤ C.④②③①⑤ D.④③②①⑤(3)The Chinese of the underlined sentence "A prodigal who returns is more precious than gold." is ________.A.一心不能二用 B.浪子回头金不换 C.一失足成千古恨 D.玉不琢,不成器(4)Which of the following is NOT true according to the passage?A.Zhou Chu was the strongest person in his village.B.It's never too late for everyone to correct his mistakes.C.The villagers were afraid of Zhou Chu because of his looks.D.Zhou Chu learned a good lesson from the villagers and Lu Yun.“Da-da-da daaaaah! ” These four notes are strong and full of power(力量). Even if you don't know Ludwig van Beethoven(1770-1827), you have probably heard these notes before. This year is the 250th anniversary(周年)of Beethoven's birth. Born in Germany, he is one of the greatest musicians in history. The four opening notes above comes from his Symphony No.5(第五交响乐, also known as Fate(命运交响乐). Like this symphony, many of Beethoven’s works are rich in emotion(情感). They probably came from his hard life. He started to lose his hearing in his 20s. But he chose to face this pain and turn his feelings into music. In Symphony No.5, for example, you can hear anger and grief(悲痛)in the powerful notes. But as the music goes on, it sounds like a man who is moving from darkness into light. In the end, when the strings(弦乐)and drums play together, you know that the man has beaten fate. “I will seize(扼住)fate by the throat; it shall certainly never wholly overcome(战胜)me,” Beethoven once wrote. This spirit of his music will never stop giving people strength. Ludwig van Beethoven died on March 26, 1827 at the age of 56. About 20,000 people went to his funeral(葬礼)in Vienna, Austria in 1827. Schools were closed and military(军队)was there to keep order. In 1977 Beethoven's Symphony No.5 was sent into outer space by the US Voyagerprobe(“旅行者号”飞船).(1)Which of the following is TRUE according to the passage?A.Symphony No 5 is strong and full of joy.B.eethoven was a famous British musician.C.Bad fate never made Beethoven give up music.D.Beethoven stopped his work because of illness.(2)What made Beethoven’s music rich in emotion?A.He had many fans and friends.B.He experienced a lot of pain.C.He had a great talent for music.D.He forgot everything except music.(3)Symphony No.5 shows that Beethoven ________.A.has finally overcome difficultiesB.enjoyed the darkness in his lifeC.wanted to bring his music to spaceD.decided to live a quite different life(4)What can we infer from this passage?A.Hard life and bad fate can help a musician create great music.B.We needn5t worry, instead we should take everything as it comes.C.Beethoven5s music can bring happiness to a person's hard life.D.Beethoven's music has the power to encourage people to beat fate.The Chinese high-speed rails may stand out(突出)because of its scale(规模). There are more than twice as many high-speed trains in China as the rest of the world. Cities like Beijing have several hundred high-speed trains stopping at the city every day, much more than any other big cities abroad. And every year when the Chinese Spring Festival comes, about 3 billion(十亿) trips take place within 2 weeks. It would be the same as every American taking 10 trips during Christmas, or every European taking 5 trips during Christmas. All the train tickets are gone within 10 seconds once they can be bought online. The high-speed trains are really great. Firstly, China 5s technology on building the railway is leading the rest of the world and there is no sign that any other country could go beyond China in near future. Secondly, China's trains are based on Japanese, German and French models. At last, the scale of Chinese high-speed train is unthinkable to other countries, which has high-speed train network(网络). I had my first chance to ride the high-speed trains last week when I had a business meeting in Zhengzhou. The train was amazing. It is clean and the seats are huge. You can't even feel how fast the train is moving. If there were no windows, I wouldn't be able to tell when we were stopped or when we were traveling at 300 km/h. I had traveled on an Amtrak train before in the US, and hated how slow it was and how many stops there were. Chinese high-speed trains are of great difference. I'm traveling again this week by train and I'm excited.(1)What's the main idea of this passage?A.Chinese high-speed trains are amazing.B.Different kinds of trains in the world.C.My first chance to ride the high-speed trains.D.How fast the Chinese high-speed trains are!(2)In Paragraph 1 the writer supported his opinion mainly by ________.A.telling a short story B.explaining die reasons C.comparing some facts D.following a time order(3)What does the underlined word "they” in Paragraph 1 refer to?A.merican people. B.Train tickets. C.European people. D.Train trips.(4)What does the writer think about the Chinese high-speed train?A.He worries about it.B.It needs to be improved.C.An Amtrak train is better.D.He thinks highly of it.①Amy and Susan both live an average(平常的)life. They have an average house, an average job and an average family. There is really nothing special about their lives, but there is also nothing really negative(消极的)about their lives. ②However, when they are both happy, it always seems that Amy is happier than Susan. It looks like nothing can trouble Amy. She is the life of the party and always has a big smile on her face. ③ Susan can't stop thinking about this. How is Amy so happy when they both lead such similar lives? They go to the same stores, watch the same movies, even have similar schedules! How can Amy be so carefree when life is so stressful? ④Between one's daily life and personal dreams, there is no way one can be so happy and stress-free all the time. There are always a million things going on. ⑤But when Susan asks Amy about this, Amy says, " I just take life as it comes. It seems pretty easy then. " ⑥__▲ How is it that Amy's life seems so much better most of the time? ⑦The problem with Susan is that she spreads herself too thin. Not physically (身体上), but in her own head. While she tries to do everything at once and think about everything at once, Amy takes everything one step at a time. She is where she is, stays present in the moment and allows herself to focus on(关注)just one thing at a time. ⑧When you live each moment to its fullest, when you deal with where you are and are present in the now, most of your stress will go away.(1)What might be the Chinese meaning of the underlined word "carefree"?A.粗心的 B.关心的 C.无忧虑的 D.仔细的(2)Which of the following can be put in the ________▲ ?A.So Susan is always less happy than her friend Amy.B.So what is the difference between these two friends?C.So what is the result of these two friends' experience?D.Let me give you some examples about these two friends.(3)If we put the passage into 3 parts, which of the following is the best?A.①④⑤/⑥⑦⑧ B.①②/③④⑤⑥⑦/⑧ C.①②③/④⑤⑥/⑦⑧ D.①②/③④⑤/⑥⑦⑧(4)The best title of the passage could be ________.A.Take life one step at a timeB.How to stay healthy under stressC.What we can learn from friendsD.Let's become an average person
阅读单选We see robots in our everyday life. They play us music, help us do housework and stay with us when we are alone. Now they can help us even more. Singapore is trying a new way to get people stay away from each other. People in Singapore now see a yellow and black robot "dog" called Spot in the parks. Boston Dynamics, a US company, designed the robot. It has a camera to scan(扫描)the environment, so it knows how many people are in the park. The dog goes around the park and plays a pre-recorded message, telling visitors to stay away from each other. There are many videos about Spot online. It can climb up stairs, dance to music, go through difficult areas and even open doors. The robot dog now works in only some of the parks in Singapore, but this is about to change. "It works very well. We are now thinking about putting a robot dog in every park in Singapore, " one of the officials(官员)says. Thanks to technology, we are now seeing more robots doing different jobs. They make our life much easier.(1)The passage mainly talks about ________.A.what the robot dog looks likeB.people's everyday lifeC.robot dogs in Singapore parksD.the future life in Singapore(2)The officials plan to put robot dogs in ________.A.some houses B.all houses C.some parks D.all parks(3)The robot dog Spot helps people ________.A.stay away from each otherB.climb up stairs of a buildingC.live an easier and better lifeD.go through difficult areasThere was a man named Zhou Chu who lived during the Western Jin Dynasty(265-316). He was very strong—stronger than any other man in the village. People were scared of him because he often bullied(欺负)villagers. At that time, a man-eating tiger and a deepwater monster(怪物) lived nearby. They often caused trouble for the village. People called them, along with Zhou, the "three evils"(三害). One day, some villagers asked Zhou to help them kill the tiger and the monster. After three days of fighting, Zhou finally killed them and came back. But the villagers thought he was dead. They celebrated his death. After seeing this, Zhou realized how much he was hated and decided to make a change. He visited a famous scholar(学者)named Lu Yim. Lu told him, If one realized what is good in the morning, he can change his behavior in the evening. Just do what you think is right." From then on, Zhou became a good person and stopped bullying others. Later he became a great soldier(战士)and died protecting his country. Zhou Chu is a great example of the Chinese saying: "A prodigal who returns is more precious than gold." We all make mistakes. But it's never too late to correct them. On the other hand, we should also be more tolerant(宽容的)of those who sometimes make mistakes. Maybe they've made mistakes in the past, but they can do great things as long as they return to the right road.(1)According to the passage, who were the three evils?A.The man-eating tiger, the deepwater monster and Zhou Chu.B.The villagers, the man-eating tiger and the deepwater monster.C.The man-eating tiger, the deepwater monster and the enemies.D.Some villagers, the famous scholar and the deepwater monster.(2)What's the right order of the story? ①Zhou decided to be a good person. ②Zhou killed the tiger and the monster. ③The villagers thought Zhou was dead and celebrated his death. ④Zhou Chu often bullied villagers. ⑤Zhou became a great soldier and died for his country.A.②③④①⑤ B.②③①④⑤ C.④②③①⑤ D.④③②①⑤(3)The Chinese of the underlined sentence "A prodigal who returns is more precious than gold." is ________.A.一心不能二用 B.浪子回头金不换 C.一失足成千古恨 D.玉不琢,不成器(4)Which of the following is NOT true according to the passage?A.Zhou Chu was the strongest person in his village.B.It's never too late for everyone to correct his mistakes.C.The villagers were afraid of Zhou Chu because of his looks.D.Zhou Chu learned a good lesson from the villagers and Lu Yun.“Da-da-da daaaaah! ” These four notes are strong and full of power(力量). Even if you don't know Ludwig van Beethoven(1770-1827), you have probably heard these notes before. This year is the 250th anniversary(周年)of Beethoven's birth. Born in Germany, he is one of the greatest musicians in history. The four opening notes above comes from his Symphony No.5(第五交响乐, also known as Fate(命运交响乐). Like this symphony, many of Beethoven’s works are rich in emotion(情感). They probably came from his hard life. He started to lose his hearing in his 20s. But he chose to face this pain and turn his feelings into music. In Symphony No.5, for example, you can hear anger and grief(悲痛)in the powerful notes. But as the music goes on, it sounds like a man who is moving from darkness into light. In the end, when the strings(弦乐)and drums play together, you know that the man has beaten fate. “I will seize(扼住)fate by the throat; it shall certainly never wholly overcome(战胜)me,” Beethoven once wrote. This spirit of his music will never stop giving people strength. Ludwig van Beethoven died on March 26, 1827 at the age of 56. About 20,000 people went to his funeral(葬礼)in Vienna, Austria in 1827. Schools were closed and military(军队)was there to keep order. In 1977 Beethoven's Symphony No.5 was sent into outer space by the US Voyagerprobe(“旅行者号”飞船).(1)Which of the following is TRUE according to the passage?A.Symphony No 5 is strong and full of joy.B.eethoven was a famous British musician.C.Bad fate never made Beethoven give up music.D.Beethoven stopped his work because of illness.(2)What made Beethoven’s music rich in emotion?A.He had many fans and friends.B.He experienced a lot of pain.C.He had a great talent for music.D.He forgot everything except music.(3)Symphony No.5 shows that Beethoven ________.A.has finally overcome difficultiesB.enjoyed the darkness in his lifeC.wanted to bring his music to spaceD.decided to live a quite different life(4)What can we infer from this passage?A.Hard life and bad fate can help a musician create great music.B.We needn5t worry, instead we should take everything as it comes.C.Beethoven5s music can bring happiness to a person's hard life.D.Beethoven's music has the power to encourage people to beat fate.The Chinese high-speed rails may stand out(突出)because of its scale(规模). There are more than twice as many high-speed trains in China as the rest of the world. Cities like Beijing have several hundred high-speed trains stopping at the city every day, much more than any other big cities abroad. And every year when the Chinese Spring Festival comes, about 3 billion(十亿) trips take place within 2 weeks. It would be the same as every American taking 10 trips during Christmas, or every European taking 5 trips during Christmas. All the train tickets are gone within 10 seconds once they can be bought online. The high-speed trains are really great. Firstly, China 5s technology on building the railway is leading the rest of the world and there is no sign that any other country could go beyond China in near future. Secondly, China's trains are based on Japanese, German and French models. At last, the scale of Chinese high-speed train is unthinkable to other countries, which has high-speed train network(网络). I had my first chance to ride the high-speed trains last week when I had a business meeting in Zhengzhou. The train was amazing. It is clean and the seats are huge. You can't even feel how fast the train is moving. If there were no windows, I wouldn't be able to tell when we were stopped or when we were traveling at 300 km/h. I had traveled on an Amtrak train before in the US, and hated how slow it was and how many stops there were. Chinese high-speed trains are of great difference. I'm traveling again this week by train and I'm excited.(1)What's the main idea of this passage?A.Chinese high-speed trains are amazing.B.Different kinds of trains in the world.C.My first chance to ride the high-speed trains.D.How fast the Chinese high-speed trains are!(2)In Paragraph 1 the writer supported his opinion mainly by ________.A.telling a short story B.explaining die reasons C.comparing some facts D.following a time order(3)What does the underlined word "they” in Paragraph 1 refer to?A.merican people. B.Train tickets. C.European people. D.Train trips.(4)What does the writer think about the Chinese high-speed train?A.He worries about it.B.It needs to be improved.C.An Amtrak train is better.D.He thinks highly of it.①Amy and Susan both live an average(平常的)life. They have an average house, an average job and an average family. There is really nothing special about their lives, but there is also nothing really negative(消极的)about their lives. ②However, when they are both happy, it always seems that Amy is happier than Susan. It looks like nothing can trouble Amy. She is the life of the party and always has a big smile on her face. ③ Susan can't stop thinking about this. How is Amy so happy when they both lead such similar lives? They go to the same stores, watch the same movies, even have similar schedules! How can Amy be so carefree when life is so stressful? ④Between one's daily life and personal dreams, there is no way one can be so happy and stress-free all the time. There are always a million things going on. ⑤But when Susan asks Amy about this, Amy says, " I just take life as it comes. It seems pretty easy then. " ⑥__▲ How is it that Amy's life seems so much better most of the time? ⑦The problem with Susan is that she spreads herself too thin. Not physically (身体上), but in her own head. While she tries to do everything at once and think about everything at once, Amy takes everything one step at a time. She is where she is, stays present in the moment and allows herself to focus on(关注)just one thing at a time. ⑧When you live each moment to its fullest, when you deal with where you are and are present in the now, most of your stress will go away.(1)What might be the Chinese meaning of the underlined word "carefree"?A.粗心的 B.关心的 C.无忧虑的 D.仔细的(2)Which of the following can be put in the ________▲ ?A.So Susan is always less happy than her friend Amy.B.So what is the difference between these two friends?C.So what is the result of these two friends' experience?D.Let me give you some examples about these two friends.(3)If we put the passage into 3 parts, which of the following is the best?A.①④⑤/⑥⑦⑧ B.①②/③④⑤⑥⑦/⑧ C.①②③/④⑤⑥/⑦⑧ D.①②/③④⑤/⑥⑦⑧(4)The best title of the passage could be ________.A.Take life one step at a timeB.How to stay healthy under stressC.What we can learn from friendsD.Let's become an average person
题目解答
答案
[答案]CDA[考点]说明文阅读主旨大意细节理解题说明文完形[解析](1)主旨大意题。通过阅读文章可知,本文主要介绍了新加坡公园里的一种机器狗,它在公园里工作,可以告诉人们公园里有多少 人,播放预先录制好的信息,故选C.(2)细节理解题。由第三段句子"We are now thinking about putting a robot dog in every park in Singapore"可知,这种机器狗将被 放在所有的公园里,故选D.(3)细节理解题。由第二段句子"The dog goes around the park and plays a pre-recorded message, telling visitors to stay away from each other”可知,这种狗可以帮助游客们彼此远离,故选A.[解答]此题暂无解答[答案]ACBC[考点]记叙文完形细节理解题记叙文阅读[解析](1)细节理解题。根据"At that time, a man-eating tiger and a deepwater monster(怪物)lived nearby. They often caused trouble for the village. People called them, along with Zhou, the "three evils"(三害). "可知,吃人的老虎,深水怪物和ZhouChu被称为 “三害”。故选A.(2)细节理解题。根据“People were scared of him because he often bullied(欺负)villagers. "可知,周楚经常欺负村民。此处为 ④;根据“After three days of fighting. Zhou finally killed them and came back. "可知,周杀死了老虎和怪物。此处为②;根据"But the villagers thought he was dead. They celebrated his death. "可知,村民们以为周死了,就庆祝他的死。此处为③;根据“. .he was hated and decided to make a change. "以及"From then on. Zhou became a good person and stopped bullying others. "可知 ,周决定做一个好人。此处为①;根据“Later he became a great soldier(战士)and died protecting his country. "可知,周成了 一名伟大的战士,为国牺牲。此处为③。因此正确的顺序是:③②③①③。故选C.(3)词句猜测题。根据"We all make mistakes. But it's never too late to correct them. "以及"Maybe they've made mistakes in the past, but they can do great things as long as they return to the right road. "判断,句子"A prodigal who returns is more precious than gold. ”应该是“浪子回头金不换”的意思。故选B.(4)细节理解题。根据“People were scared of him because he often bullied(欺负)villagers. "可知,人们害怕他,因为他经常欺负村 民,而不是因为他的长相。故选C.[解答]此题暂无解答[答案]CBAD[考点]推理判断记叙文完形细节理解题记叙文阅读[解析](1)推理判断题。根据第3段“. They probably came from his hard life. He started to lose his hearing in his 20s. But he chose to face this pain and turn his feelings into music. "可知贝多芬生活艰苦,20多岁的时候开始失去听力,但他选择了面对这种痛苦,将自 己的感情转化为音乐。由此可知选项C“不幸的命运从未使贝多芬放弃音乐。”正确,故选C.(2)细节理解题。根据第3段第1和2句"Like this symphony. many of Beethoven's works are rich in emotion(情感). They probably came from his hard life. "可知贝多芬许多痛苦的经历使他的音乐富有情感。故选B.(3)细节理解题。根据第4段“In Symphony No. 5.. .. But as the music goes on, it sounds like a man who is moving from darkness into light. In the end. .. you know that the man has beaten fate. "可知第五交响曲表明贝多芬终于战胜了困难。故选A.(4)细节理解题。根据第5段最后一句"This spirit of his music will never stop giving people strength. "可知贝多芬的音乐具有鼓励人们 战胜命运的力量。故选D.[解答]此题暂无解答[答案]ACBD[考点]推理判断主旨大意记叙文完形记叙文阅读[解析](1)主旨大意题。通读全文可知,本文是作者通过讲述自己坐高铁去郑州参加会议的经历,感叹中国高铁的先进,故选A.(2)推理判断题。通读第一段可知,此段主要通过将中国高铁数量跟其他国家的对比,并阐述北京这样的大城市在春节来临时,高 铁的需求量等一系列数据来支持他的观点,故选C.(3)词义猜测题。根据"All the train tickets are gone within 10 seconds once they can be bought online",可知,火车票一旦可以在 网上可以购买,它们在10秒内售完,所以they指代"train tickets”,故选B.(4)推理判断题。根据"The train was amazing. It is clean and the seats are huge. You can't even feel how fast the train is moving…”,可知,作者高通过讲述自己坐高铁的经历来高度赞扬中国高铁的先进,故选D.[解答]此题暂无解答[答案]CBDA[考点]记叙文完形记叙文阅读[解析](1)词义猜测题。根据"it always seems that Amy is happier than Susan. It looks like nothing can trouble Amy. She is the life of the party and always has a big smile on her face",可知,Amy的生活过得无忧无点,似乎没什么事情能困扰Amy,所以carefree表 示“无忧虑的”,故选C.(2)句意猜测题。根据"The problem with Susan is that she spreads herself too thin. Not physically"及上文的描述,可知,上文描述 了两个人过着相似的生活,此处应是一个承上启下的句子,询问究竟是有什么区别,来引出下文的解释,B选项“那么这两个朋友 有什么不同呢“符合,故选B.(3)篇章结构题。第一段和第二段介绍了Amy和Susan的生活;第三段到第五段是Susan反思明明过着相似的生活,为什么Amy总是 看上去更开心一些;第六段到最后一段是分析其中的原因,故选D.(4)最佳标题。本文讲述Amy和Susan两人过着相似的生活,但是Amy看起来比Susan更快乐,分析了其中原因是充实地过着每一刻 ,循序渐进的做事情,就会更快乐,所以本文的标题是“Take life one step at a time”,故选A.[解答]此题暂无解答