What should you do if you discover you‘re being scammed(诈骗)? The first thing is to stop all contact with the scammer ( 诈骗者 ) . It’s important to be suspicious because scammers have ways of making their offers seem real . Beware of the false sense of reassurance ( 保证 ) that can come from tricks like these : Scammers can convincingly imitate the logos and communication style of trusted companies . They are known to make fake websites to fool people into giving money or information . Scams can come from within New Zealand . International scammers also use fake location data to appear as if they were in your city or country . An opportunity isn’t necessarily safe just because someone uses a local telephone number or contact address . Scammers can learn private details through computer hacking or by taking email from your email address . They use this information to build your trust . If someone offering an opportunity knows a lot about you , it doesn’t mean the opportunity is real . Scammer s play on people’s emotions and are experienced at building trust to eventually exploit the relationship . When you develop a relationship with someone over time , it can be harmful to think their interest in you may not be sincere . But if someone you met online eventually asks you to send or receive money , stop and think .If you have noticed or been caught in a scam , report it to Netsafe. 36 . According to the passage if you find you are being deceived,you should first ______A ) turn off your computer B ) look for an anti - virus app C ) report it to a police officer D ) stop contacting the scammer 37 . To deceive people into giving money or information,scammers ____A ) make fake websites B ) imitate their signature C ) pretend to be police officers D ) record their supervisor’s voice 38 . To make a call seem local,international scammers may _____A ) speak to you in your own language B ) buy a cell phone from a local store C ) ask their friends to make the call D ) use a fake local phone number 39 . The expression play on people’s emotions in Paragraph 6 means _____ A ) lack proper emotions B ) share others’ emotions C ) make unfair use of people’s emotions D ) pay no attention to people s emotions 40 . The passage can be entitled as _______ . A ) Safe Communication Tips B ) Beware of Online Scammers C ) Ensuring Your Personal SafetyD ) Importance of Identifying Scammers
What should you do if you discover you‘re being scammed(诈骗)? The first thing is to stop all contact with the scammer ( 诈骗者 ) . It’s important to be suspicious because scammers have ways of making their offers seem real .
Beware of the false sense of reassurance ( 保证 ) that can come from tricks like these :
Scammers can convincingly imitate the logos and communication style of trusted companies . They are known to make fake websites to fool people into giving money or information .
Scams can come from within New Zealand . International scammers also use fake location data to appear as if they were in your city or country . An opportunity isn’t necessarily safe just because someone uses a local telephone number or contact address .
Scammers can learn private details through computer hacking or by taking email from your email address . They use this information to build your trust . If someone offering an opportunity knows a lot about you , it doesn’t mean the opportunity is real .
Scammer s play on people’s emotions and are experienced at building trust to eventually exploit the relationship . When you develop a relationship with someone over time , it can be harmful to think their interest in you may not be sincere . But if someone you met online eventually asks you to send or receive money , stop and think .
If you have noticed or been caught in a scam , report it to Netsafe.
36 . According to the passage if you find you are being deceived,you should first ______
A ) turn off your computer
B ) look for an anti - virus app
C ) report it to a police officer
D ) stop contacting the scammer
37 . To deceive people into giving money or information,scammers ____
A ) make fake websites
B ) imitate their signature
C ) pretend to be police officers
D ) record their supervisor’s voice
38 . To make a call seem local,international scammers may _____
A ) speak to you in your own language
B ) buy a cell phone from a local store
C ) ask their friends to make the call
D ) use a fake local phone number
39 . The expression play on people’s emotions in Paragraph 6 means _____
A ) lack proper emotions
B ) share others’ emotions
C ) make unfair use of people’s emotions
D ) pay no attention to people s emotions
40 . The passage can be entitled as _______ .
A ) Safe Communication Tips
B ) Beware of Online Scammers
C ) Ensuring Your Personal Safety
D ) Importance of Identifying Scammers
题目解答
答案
36.本题是细节理解题,题目根据这篇文章,如果你发现自己被骗了,你应该首先?根据选项和题干可以定位到第一段的第一句What should you do if you discover you‘re being scammed(诈骗)? The first thing is to stop all contact with the scammer ( 诈骗者)。如果你发现你被骗了,你应该怎么做?首先要停止与骗子(诈骗者)的联系。所以本题选择D。
37.本题是细节理解题,题目是骗子通过什么方式骗人去提供钱或信息?根据选项和题干定位到第二段第二句,They are known to make fake websites to fool people into giving money or information .众所周知,他们制作虚假网站以欺骗人们提供金钱或信息。所以本题选A。
38.本题是细节理解题,题目是为了使电话看起来像本地人,国际诈骗者可能_____?根据选项和题干定位第三段, Scams can come from within New Zealand . ......An opportunity isn’t necessarily safe just because someone uses a local telephone number or contact address . 国际诈骗者还使用虚假的位置数据来伪装自己在您所在的城市或国家地区。来获得当地的电话号码。所以本题选择D。
39.本题是推理判断题,题目第 6 段中“玩弄人的情绪”意思是?诈骗者利用人们的情绪,并在建立信任以最终利用这种关系方面经验丰富,他们对你的兴趣可能不是真诚的可能是有害的。A ) 缺乏适当的情绪B ) 分享他人的情绪C) 不公平地利用人们的情绪D) 不注意人们的情绪。结合题意,诈骗者利用人们的情绪,所以本题选C。
40.本题是标题概括题,通读全文可知,文章讲述了网络诈骗的常用手段以及遇到诈骗的解决办法。所以本文主要讲诉的是谨防网络诈骗。A ) 安全沟通技巧;B ) 提防网上骗子;C ) 确保您的人身安全;D ) 识别诈骗者的重要性。所以本题选择C。
解析
文章主要讲述了如何识别和应对网络诈骗。文章中提到了几种常见的诈骗手段,以及在发现被骗时应采取的措施。
步骤 2:分析问题
问题36问的是发现被骗时应首先采取的措施。根据文章第一段,发现被骗时应首先停止与骗子的联系。
问题37问的是骗子如何欺骗人们提供钱或信息。根据文章第二段,骗子会制作虚假网站来欺骗人们提供钱或信息。
问题38问的是国际骗子如何使电话看起来像本地电话。根据文章第三段,国际骗子会使用虚假的本地电话号码。
问题39问的是“玩弄人的情绪”在第六段中的意思。根据文章第六段,骗子会利用人们的情绪来建立信任,最终利用这种关系。
问题40问的是文章的标题。根据文章内容,文章主要讲述了如何识别和应对网络诈骗,因此标题应为“提防网上骗子”。