题目
Directions: Read the following passages carefully. Each passage is followed by some questions or unfinished sentences. For each of them there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the best answer to each question.As the world becomes increasingly populated, it is also becoming alarmingly polluted. We use more resources, produce more waste, and cause more environmental distress than ever before. Fortunately, there are many ways that you can help to counter the negative effects that we force on the environment. One of these is driving an electric car. This benefits not only the environment but also individual drivers. Electric cars produce about 80 percent less pollution than cars with gas-powered motors. In fact, the only reason that electric cars produce any pollution at all is that their electric energy is generated by power plants — electric cars themselves send out no exhaust. When energy comes from large sources such as power plants, it’s easier to regulate and monitor, so there’s less waste than if the energy is generated by many smaller sources, such as the gas engines in individual cars. In addition, electric cars are simply more efficient than gas-powered cars for several reasons. First, electric cars have regenerative breaking, which means that when you use the brakes (刹车) in an electric car, the battery has a chance to recharge. Conversely, when you brake in a gas-powered car, you actually use energy. Also, during the production of electric cars, more time and energy are spent making the design lighter and more powerful so that there will be less drag from the wind. This allows them to travel farther using less energy than a gas-powered car would use to go the same distance. Moreover, electric cars can also save people time. While gas-powered cars require visits to a mechanic every few months, the only routine maintenance required by electric cars is replacing the battery every four years. Overall, there are numerous benefits of driving an electric car. It may take a little getting used to, but in the long run, the use of electric cars can help save the environment and give people more time and money to be put to better use.(1) (单选题)1. What way is discussed to help reduce environmental distress?A.A) Using less energy resources.B.) Making the world less populated.C.) Producing less waste and pollution.D.) Driving an electric car. (2) (单选题)2. Why do electric cars produce much less pollution?A.) They are gas-powered which is easy to control.B.) Their energy is generated through large sources.C.) Their energy comes from different smaller sources.D.) They themselves send out almost no exhaust. (3) (单选题)3. What’s the main idea of Paragraph 4-5?A.) Electric cars are more efficient in structure and design. B.) Electric cars are faster than gas-powered cars.C.) Though smaller, electric cars save more energy.D.) The production of electronic cars is more dynamic.(4) (单选题)4. How does driving an electric car benefit people?A.) Save a lot of money spent on gas.B.) Save people a lot of time and money. C.) Visit a mechanic only every few months.D.) Replace the battery only every four years.(5) (单选题)5. What is the main purpose of the reading passage?A.) Convince readers that cars use too much energy.B.) Show readers how to improve driving.C.) Convince people that electric cars are good. D.) Show how the environment can be saved.
Directions: Read the following passages carefully. Each passage is followed by some questions or unfinished sentences. For each of them there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the best answer to each question.As the world becomes increasingly populated, it is also becoming alarmingly polluted. We use more resources, produce more waste, and cause more environmental distress than ever before. Fortunately, there are many ways that you can help to counter the negative effects that we force on the environment. One of these is driving an electric car. This benefits not only the environment but also individual drivers. Electric cars produce about 80 percent less pollution than cars with gas-powered motors. In fact, the only reason that electric cars produce any pollution at all is that their electric energy is generated by power plants — electric cars themselves send out no exhaust. When energy comes from large sources such as power plants, it’s easier to regulate and monitor, so there’s less waste than if the energy is generated by many smaller sources, such as the gas engines in individual cars. In addition, electric cars are simply more efficient than gas-powered cars for several reasons. First, electric cars have regenerative breaking, which means that when you use the brakes (刹车) in an electric car, the battery has a chance to recharge. Conversely, when you brake in a gas-powered car, you actually use energy. Also, during the production of electric cars, more time and energy are spent making the design lighter and more powerful so that there will be less drag from the wind. This allows them to travel farther using less energy than a gas-powered car would use to go the same distance. Moreover, electric cars can also save people time. While gas-powered cars require visits to a mechanic every few months, the only routine maintenance required by electric cars is replacing the battery every four years. Overall, there are numerous benefits of driving an electric car. It may take a little getting used to, but in the long run, the use of electric cars can help save the environment and give people more time and money to be put to better use.(1) (单选题)1. What way is discussed to help reduce environmental distress?A.A) Using less energy resources.B.) Making the world less populated.C.) Producing less waste and pollution.D.) Driving an electric car. (2) (单选题)2. Why do electric cars produce much less pollution?A.) They are gas-powered which is easy to control.B.) Their energy is generated through large sources.C.) Their energy comes from different smaller sources.D.) They themselves send out almost no exhaust. (3) (单选题)3. What’s the main idea of Paragraph 4-5?A.) Electric cars are more efficient in structure and design. B.) Electric cars are faster than gas-powered cars.C.) Though smaller, electric cars save more energy.D.) The production of electronic cars is more dynamic.(4) (单选题)4. How does driving an electric car benefit people?A.) Save a lot of money spent on gas.B.) Save people a lot of time and money. C.) Visit a mechanic only every few months.D.) Replace the battery only every four years.(5) (单选题)5. What is the main purpose of the reading passage?A.) Convince readers that cars use too much energy.B.) Show readers how to improve driving.C.) Convince people that electric cars are good. D.) Show how the environment can be saved.
题目解答
答案
1、D2、D3、A4、B5、C
解析
步骤 1:理解问题
问题要求我们从文章中找出关于减少环境压力的方法,以及为什么电动汽车能减少污染,电动汽车在结构和设计上的优势,以及驾驶电动汽车如何节省时间和金钱,最后文章的主要目的是什么。
步骤 2:分析文章内容
文章讨论了电动汽车如何帮助减少环境压力,包括减少污染、提高效率和节省时间和金钱。文章还解释了为什么电动汽车比汽油车更环保,以及它们在设计上的优势。
步骤 3:回答问题
1. 文章讨论了驾驶电动汽车来减少环境压力。
2. 电动汽车产生较少污染是因为它们自身几乎不排放废气。
3. 第4-5段主要讲述了电动汽车在结构和设计上的效率。
4. 驾驶电动汽车可以节省人们的时间和金钱。
5. 文章的主要目的是说服人们电动汽车是好的。
问题要求我们从文章中找出关于减少环境压力的方法,以及为什么电动汽车能减少污染,电动汽车在结构和设计上的优势,以及驾驶电动汽车如何节省时间和金钱,最后文章的主要目的是什么。
步骤 2:分析文章内容
文章讨论了电动汽车如何帮助减少环境压力,包括减少污染、提高效率和节省时间和金钱。文章还解释了为什么电动汽车比汽油车更环保,以及它们在设计上的优势。
步骤 3:回答问题
1. 文章讨论了驾驶电动汽车来减少环境压力。
2. 电动汽车产生较少污染是因为它们自身几乎不排放废气。
3. 第4-5段主要讲述了电动汽车在结构和设计上的效率。
4. 驾驶电动汽车可以节省人们的时间和金钱。
5. 文章的主要目的是说服人们电动汽车是好的。