* 本题备选项需点击原文空格处获取,在列表上点选即可。 In what’s probably the craziest headline I’ve ever written, I’ve reported that (26)_____ in livestock protection are happening with scientists painting eyes on the butts of cows. The experiment is based upon the idea that farmers who’re protecting their herd from lions would shoot and kill lions in an effort to protect their livestock. While this makes a lot of sense, it results in many lion deaths that (27)_____ would have been unnecessary. Researchers in Australia have been (28)_____ and testing a method of trickery to make lions think they are being watched by the painted eyes on cow butts. This idea is based on the principle that lions and other (29)_____ are far less likely to attack when they feel they are being watched. As conservation areas become smaller, lions are increasingly coming into contact with human populations, which are expanding to the (30)_____ of these protected areas. Efforts like painting eyes on cow butts may seem crazy at first, but they could make actual headway in the fight for conservation. “If the method works, it could provide farmers in Botswana—and (31)_____—with a low-cost, sustainable tool to protect their livestock, and a way to keep lions safe from being killed.” Lions are (32)_____ ambush (埋伏) hunters, so when they feel their prey has (33)_____ them, they usually give up on the hunt. Researchers are (34)_____ testing their idea on a select herd of cattle. They have painted half of the cows with eyes and left the other half as normal. Through satellite tracking of both the herd and the lions in the area, they will be able to (35)_____ if their psychological trickery will work to help keep farmers from shooting lions.
* 本题备选项需点击原文空格处获取,在列表上点选即可。 In what’s probably the craziest headline I’ve ever written, I’ve reported that (26)_____ in livestock protection are happening with scientists painting eyes on the butts of cows. The experiment is based upon the idea that farmers who’re protecting their herd from lions would shoot and kill lions in an effort to protect their livestock. While this makes a lot of sense, it results in many lion deaths that (27)_____ would have been unnecessary. Researchers in Australia have been (28)_____ and testing a method of trickery to make lions think they are being watched by the painted eyes on cow butts. This idea is based on the principle that lions and other (29)_____ are far less likely to attack when they feel they are being watched. As conservation areas become smaller, lions are increasingly coming into contact with human populations, which are expanding to the (30)_____ of these protected areas. Efforts like painting eyes on cow butts may seem crazy at first, but they could make actual headway in the fight for conservation. “If the method works, it could provide farmers in Botswana—and (31)_____—with a low-cost, sustainable tool to protect their livestock, and a way to keep lions safe from being killed.” Lions are (32)_____ ambush (埋伏) hunters, so when they feel their prey has (33)_____ them, they usually give up on the hunt. Researchers are (34)_____ testing their idea on a select herd of cattle. They have painted half of the cows with eyes and left the other half as normal. Through satellite tracking of both the herd and the lions in the area, they will be able to (35)_____ if their psychological trickery will work to help keep farmers from shooting lions.
题目解答
答案
advances╎otherwise╎devising╎predators╎boundaries╎elsewhere╎primarily╎spotted╎currently╎determine
解析
题目要求我们从给定的备选项中选择合适的单词填入空白处,以使文章通顺且符合逻辑。我们需要根据上下文和单词的意思来选择正确的单词。
步骤 2:分析每个空白处的上下文
- (26):空白处前文提到“科学家在牛屁股上画眼睛”,后文提到“实验基于农民保护牲畜免受狮子攻击的想法”,因此这里需要一个表示“进步”或“发展”的词。
- (27):空白处前文提到“这导致许多本可以避免的狮子死亡”,因此这里需要一个表示“否则”或“不然”的词。
- (28):空白处前文提到“澳大利亚的研究人员”,后文提到“测试一种欺骗方法”,因此这里需要一个表示“设计”或“构思”的词。
- (29):空白处前文提到“狮子和其他”,后文提到“不太可能攻击”,因此这里需要一个表示“捕食者”的词。
- (30):空白处前文提到“人类人口扩张”,后文提到“这些保护区”,因此这里需要一个表示“边界”的词。
- (31):空白处前文提到“博茨瓦纳的农民”,后文提到“低成本、可持续的工具”,因此这里需要一个表示“其他地方”的词。
- (32):空白处前文提到“狮子是”,后文提到“埋伏猎人”,因此这里需要一个表示“主要”的词。
- (33):空白处前文提到“当他们觉得他们的猎物”,后文提到“他们通常放弃狩猎”,因此这里需要一个表示“发现”的词。
- (34):空白处前文提到“研究人员”,后文提到“他们的想法”,因此这里需要一个表示“目前”的词。
- (35):空白处前文提到“他们将能够”,后文提到“他们的心理欺骗是否有效”,因此这里需要一个表示“确定”的词。
步骤 3:选择合适的单词
- (26):advances
- (27):otherwise
- (28):devising
- (29):predators
- (30):boundaries
- (31):elsewhere
- (32):primarily
- (33):spotted
- (34):currently
- (35):determine