科技英语阅读5When prices are low people will buy more,and when prices are high they will buy less.Every shopkeeper knows this.But at the same time,producers want higher prices for their goods when they make more goods.How can we find the best price for the goods?The Law of Supply and Demand is the economist’s answer to this question.According to this law,changes in the prices of goods cause changes in supply and demand.An increase in the price of the goods causes an increase in supply — the number of goods the producers make.Producers will make more goods when they can get higher prices for the goods.The producer makes more shoes as the price of shoes goes up.At the same time,an increase in the price of the goods causes a decrease in demand — the number of goods the consumers buy.This is because people buy less when the price is high.People buy fewer shoes as the price of shoes goes up.Conversely,a decrease in the price causes an increase in demand (people buy more shoes) and a decrease in supply (producers make fewer shoes).Business firms look at both supply and demand when they make decisions about prices and production.They look for the equilibrium point where supply equals demand.At this point,the number of shoes produced is 3 000 and the price of the shoes is 30.30 is the equilibrium price:at this price the consumers will buy all of the 3 000 shoes which the producers make.If the producers increase the price of the shoes,or if they produce more than 3 000 shoes,the consumers will not buy all of the shoes.The producers will have a surplus (过剩) — more supply than demand — so they must decrease the price in order to sell all of the shoes.On the other hand,if they make fewer than 3 000 shoes,there will be a shoes shortage — more demand than supply — and the price will go up.According to the Law of Supply and Demand,the equilibrium price is the best price for the goods.The consumers and the producers will agree on this price because it is the only price that helps them both equally.41.Why does an increase in price cause an increase in supply?A.Consumers buy more goods when prices are high.B.Producers make more goods when prices are high.C.Producers want to sell all of their goods.D.Consumers will not buy all of the goods.42.Why does a decrease in prices cause an increase in demand?A.Consumers buy fewer goods when prices are low.B.Producers make fewer goods when prices are low.C.Producers make more goods when prices are high.D.Consumers buy more goods when prices are low.43.What do business firms look at when they make decisions about prices and production?A.The supply curve.B.The demand curve.C.The equilibrium point.D.All of the above.44.Why will consumers and producers agree on the equilibrium price?A.Because it will help them both equally.B.ecause it is the only price for the goods.C.Because it is the lowest price.D.Because all of the goods will be sold.45.When will producers have a surplus of goods?A.When supply equals demand.B.When there is more supply than demand.C.When there is more demand than supply.D.When they sell all of their goods.
When prices are low people will buy more,and when prices are high they will buy less.Every shopkeeper knows this.But at the same time,producers want higher prices for their goods when they make more goods.How can we find the best price for the goods?The Law of Supply and Demand is the economist’s answer to this question.
According to this law,changes in the prices of goods cause changes in supply and demand.An increase in the price of the goods causes an increase in supply — the number of goods the producers make.Producers will make more goods when they can get higher prices for the goods.The producer makes more shoes as the price of shoes goes up.At the same time,an increase in the price of the goods causes a decrease in demand — the number of goods the consumers buy.This is because people buy less when the price is high.People buy fewer shoes as the price of shoes goes up.Conversely,a decrease in the price causes an increase in demand (people buy more shoes) and a decrease in supply (producers make fewer shoes).
Business firms look at both supply and demand when they make decisions about prices and production.They look for the equilibrium point where supply equals demand.At this point,the number of shoes produced is 3 000 and the price of the shoes is $30.$30 is the equilibrium price:at this price the consumers will buy all of the 3 000 shoes which the producers make.If the producers increase the price of the shoes,or if they produce more than 3 000 shoes,the consumers will not buy all of the shoes.The producers will have a surplus (过剩) — more supply than demand — so they must decrease the price in order to sell all of the shoes.On the other hand,if they make fewer than 3 000 shoes,there will be a shoes shortage — more demand than supply — and the price will go up.
According to the Law of Supply and Demand,the equilibrium price is the best price for the goods.The consumers and the producers will agree on this price because it is the only price that helps them both equally.
41.Why does an increase in price cause an increase in supply?
A.Consumers buy more goods when prices are high.
B.Producers make more goods when prices are high.
C.Producers want to sell all of their goods.
D.Consumers will not buy all of the goods.
42.Why does a decrease in prices cause an increase in demand?
A.Consumers buy fewer goods when prices are low.
B.Producers make fewer goods when prices are low.
C.Producers make more goods when prices are high.
D.Consumers buy more goods when prices are low.
43.What do business firms look at when they make decisions about prices and production?
A.The supply curve.
B.The demand curve.
C.The equilibrium point.
D.All of the above.
44.Why will consumers and producers agree on the equilibrium price?
A.Because it will help them both equally.
B.ecause it is the only price for the goods.
C.Because it is the lowest price.
D.Because all of the goods will be sold.
45.When will producers have a surplus of goods?
A.When supply equals demand.
B.When there is more supply than demand.
C.When there is more demand than supply.
D.When they sell all of their goods.
题目解答
答案
【文章大意】本文主要介绍了供求定律,揭示了价格和产量对于供求关系以及商品销售的影响。
1、【答案】B
【解析】题干的意思是为什么价格上涨会导致供应增加? A.价格高的时候,消费者会购买更多的商品。 B.当价格高的时候,生产者生产更多的商品。 C.生产者想要出售他们所有的商品。 D.消费者不会购买所有的商品。 根据文章第二段An increase in the price of the goods causes an increase in supply — the number of goods the producers make.Producers will make more goods when they can get higher prices for the goods.(商品价格的上涨导致供给的增加——即生产者生产的商品数量的增加。当生产者可以获得更高的商品价格时,他们会生产更多的商品。) 可知 价格上涨会导致供应增加的原因是当价格高的时候,生产者生产更多的商品。故答案为B
2、【答案】D
【解析】题干的意思是为什么价格下降会导致需求增加? A.价格低时,消费者购买的商品就少了。 B.价格低的时候,生产商生产的商品就少。 C.当价格高的时候,生产者生产更多的商品。 D.当价格低的时候,消费者会购买更多的商品。 根据文章第二段At the same time,an increase in the price of the goods causes a decrease in demand — the number of goods the consumers buy.This is because people buy less when the price is high.People buy fewer shoes as the price of shoes goes up.Conversely,a decrease in the price causes an increase in demand (people buy more shoes)(与此同时,商品价格的上涨导致需求下降——消费者购买的商品数量。这是因为当价格高的时候,人们买的更少。随着鞋子价格的上涨,人们买的鞋子越来越少。相反,价格下降导致需求增加(人们购买更多的鞋子)) 可知价格下降会导致需求增加的原因是当价格低的时候,消费者会购买更多的商品。 故答案为D
3、【答案】C
【解析】题干的意思是企业在决定价格和生产时会考虑什么? A.供给曲线。 B.需求曲线。 C.平衡点。 D.以上所有的。 根据文章第三段Business firms look at both supply and demand when they make decisions about prices and production.(商业公司在决定价格和产量时,会同时考虑供应和需求。他们寻找供给等于需求的平衡点。) 可知企业在决定价格和生产时会考虑平衡点。 故答案为C
4【答案】A
【解析】题干的意思是为什么消费者和生产者会同意均衡价格? A.因为这对他们双方都有好处。 B.因为这是货物的唯一价格。 C.因为这是最低的价格。 D.因为所有的商品都将被出售。根据文章第四段According to the Law of Supply and Demand,the equilibrium price is the best price for the goods.The consumers and the producers will agree on this price because it is the only price that helps them both equally.(根据供求定律,均衡价格是商品的最佳价格。消费者和生产者会在这个价格上达成一致,因为这是唯一对双方都有利的价格。) 可知消费者和生产者会同意均衡价格的原因是这对他们双方都有好处。 故答案为A
5【答案】B
【解析】题干的意思是生产者什么时候会有剩余商品? A.当供给等于需求时。 B.当供大于求时。 C.当需求大于供给时。 D.当他们卖掉所有的商品时 根据文章第三段If the producers increase the price of the shoes,or if they produce more than 3 000 shoes,the consumers will not buy all of the shoes.The producers will have a surplus (过剩) — more supply than demand — so they must decrease the price in order to sell all of the shoes.(如果生产商提高了鞋子的价格,或者他们生产了超过3 000双鞋子,消费者就不会购买所有的鞋子。生产者将有剩余——供大于求——所以他们必须降低价格才能卖出所有的鞋子。)可知当供大于求时生产者会有剩余商品。 故答案为B