Passage 3 The advent of computers has brought with it a new set of opportunities for mischief (危害) and crime. Today, computers are easy to come by and many people know how computer technology works. More importantly, the growing use of computer networks can multiply a breach (破坏) of security, making larger numbers of people more vulnerable(脆弱的) than would be the case if they were using single, stand-alone computers. What’s more, computer experts agree that despite recent widespread publicity-computer viruses(病毒) are only one of many computer security problems facing the nation. The U.S. Defense Advanced Research Project Agency has requested that the Research Council’s(委员会) Computer Science and Technology Board assess(评定) the security problems posed by computer technology, see what solutions may already exist, review research efforts aimed at avoiding security problem in the future, and evaluate existing policies relevant to computer security. The study committee will examine the issue of security for a broad spectrum of users, including the business, national security, and academic communities, as well as the general public. David D.Clark, senior research scientist, Laboratory for Computer Science, Massachusetts Institute of Technology, will chair the committee of experts in electronic security, net work security, computer law, software engineering, cryptography(密码编制), and operating systems. The committee will also include computer users from the defense and banking industries.Which of the following is most likely to be agreed by computer experts A.Computers are easily available.B.There are many kinds of computer security problems.C.Computer viruses are the only problem facing the computer network.D.The growing use of computer networks can multiply a breach of security.
Passage 3 The advent of computers has brought with it a new set of opportunities for mischief (危害) and crime. Today, computers are easy to come by and many people know how computer technology works. More importantly, the growing use of computer networks can multiply a breach (破坏) of security, making larger numbers of people more vulnerable(脆弱的) than would be the case if they were using single, stand-alone computers. What’s more, computer experts agree that despite recent widespread publicity-computer viruses(病毒) are only one of many computer security problems facing the nation. The U.S. Defense Advanced Research Project Agency has requested that the Research Council’s(委员会) Computer Science and Technology Board assess(评定) the security problems posed by computer technology, see what solutions may already exist, review research efforts aimed at avoiding security problem in the future, and evaluate existing policies relevant to computer security. The study committee will examine the issue of security for a broad spectrum of users, including the business, national security, and academic communities, as well as the general public. David D.Clark, senior research scientist, Laboratory for Computer Science, Massachusetts Institute of Technology, will chair the committee of experts in electronic security, net work security, computer law, software engineering, cryptography(密码编制), and operating systems. The committee will also include computer users from the defense and banking industries.Which of the following is most likely to be agreed by computer experts A.Computers are easily available.B.There are many kinds of computer security problems.C.Computer viruses are the only problem facing the computer network.D.The growing use of computer networks can multiply a breach of security.
题目解答
答案
B
解析
文章讨论了计算机技术带来的新问题,特别是计算机安全问题。文章提到计算机病毒只是众多计算机安全问题之一,强调了计算机网络的使用增加了安全风险。
步骤 2:分析选项
A. 计算机容易获得。文章确实提到计算机容易获得,但这不是计算机专家最可能同意的观点。
B. 存在多种计算机安全问题。文章明确指出计算机病毒只是众多计算机安全问题之一,这表明计算机专家最可能同意存在多种计算机安全问题。
C. 计算机病毒是计算机网络面临的唯一问题。文章明确否定了这一点,因此这不是计算机专家最可能同意的观点。
D. 计算机网络的使用增加了安全风险。虽然文章提到这一点,但不是计算机专家最可能同意的观点。
步骤 3:选择最合适的选项
根据文章内容,计算机专家最可能同意的观点是存在多种计算机安全问题。