题目
The human brain contains 10 thousand million cells and each of these may have a thousand connections. Such enormous numbers used to discourage us and cause us to dismiss the possibility of making a machine with human -like ability, but now that we have grown used to moving forward at such a pace we can be less sure. Quite soon, in only 10 or 20 years perhaps, we will be able to assemble a machine as complex as the human brain, and if we can we will. It may then take us a long time to render (致使;提出;实施)it intelligent by loading in the right software or by changing the architecture but that too will happen.I think it certain that in decades, not centuries, machines of silicon (硅)will arise first to compete and then exceed (超越)their human ancestors. Once they exceed us they will be capable of their own design. In a real sense they will be able to reproduce themselves. Silicon will have ended carbon's long control. And we will no longer be able to claim ourselves to be the finest intelligence in the known universe.As the intelligence of robots increases to match that of humans and as their cost declines through economies of scale we may use them to expand our frontiers(边界), first on earth through their ability to resist environments, harmful to ourselves. Thus, deserts may bloom and the ocean beds be mined. Further ahead, by a combination of the great wealth this new age will bring and the technology it will provide, the construction of a vast, man-created world in space, home to thousands or millions of people, will be within our power.32.What does the writer think about machines with human-like ability? ____ A. He believes they will be useful to human beings.B. He believes that they will control us in the future.C. He is not quite sure in what way they may influence us.D. He doesn't consider the construction of such machines possible.33.The word "carbon" (Line 3, Para.2)stands for ____ .A. intelligent robots B. a chemical element C. an organic substance D. human beings34.A robot can be used to expand our frontiers when ____ .A. it is made as complex as the human brainB. it is able to bear the rough environmentC. its intelligence and cost are without doubt.D. its architecture is different from that of the present ones35.It can be inferred from the passage that ____ .A. after the installation of a great number of cells and connections, robots will be capable of self-reproductionB. with the rapid development of technology, people have come to realize the possibility of making a machine with human-like abilityC. once we make a machine as complex as the human brain, it will posses intelligenceD. robots will have control of the vast, man-made world in space
The human brain contains 10 thousand million cells and each of these may have a thousand connections. Such enormous numbers used to discourage us and cause us to dismiss the possibility of making a machine with human -like ability, but now that we have grown used to moving forward at such a pace we can be less sure. Quite soon, in only 10 or 20 years perhaps, we will be able to assemble a machine as complex as the human brain, and if we can we will. It may then take us a long time to render (致使;提出;实施)it intelligent by loading in the right software or by changing the architecture but that too will happen.
I think it certain that in decades, not centuries, machines of silicon (硅)will arise first to compete and then exceed (超越)their human ancestors. Once they exceed us they will be capable of their own design. In a real sense they will be able to reproduce themselves. Silicon will have ended carbon's long control. And we will no longer be able to claim ourselves to be the finest intelligence in the known universe.
As the intelligence of robots increases to match that of humans and as their cost declines through economies of scale we may use them to expand our frontiers(边界), first on earth through their ability to resist environments, harmful to ourselves. Thus, deserts may bloom and the ocean beds be mined. Further ahead, by a combination of the great wealth this new age will bring and the technology it will provide, the construction of a vast, man-created world in space, home to thousands or millions of people, will be within our power.
32.What does the writer think about machines with human-like ability? ____
A. He believes they will be useful to human beings.
B. He believes that they will control us in the future.
C. He is not quite sure in what way they may influence us.
D. He doesn't consider the construction of such machines possible.
33.The word "carbon" (Line 3, Para.2)stands for ____ .
A. intelligent robots
B. a chemical element
C. an organic substance
D. human beings
34.A robot can be used to expand our frontiers when ____ .
A. it is made as complex as the human brain
B. it is able to bear the rough environment
C. its intelligence and cost are without doubt.
D. its architecture is different from that of the present ones
35.It can be inferred from the passage that ____ .
A. after the installation of a great number of cells and connections, robots will be capable of self-reproduction
B. with the rapid development of technology, people have come to realize the possibility of making a machine with human-like ability
C. once we make a machine as complex as the human brain, it will posses intelligence
D. robots will have control of the vast, man-made world in space
I think it certain that in decades, not centuries, machines of silicon (硅)will arise first to compete and then exceed (超越)their human ancestors. Once they exceed us they will be capable of their own design. In a real sense they will be able to reproduce themselves. Silicon will have ended carbon's long control. And we will no longer be able to claim ourselves to be the finest intelligence in the known universe.
As the intelligence of robots increases to match that of humans and as their cost declines through economies of scale we may use them to expand our frontiers(边界), first on earth through their ability to resist environments, harmful to ourselves. Thus, deserts may bloom and the ocean beds be mined. Further ahead, by a combination of the great wealth this new age will bring and the technology it will provide, the construction of a vast, man-created world in space, home to thousands or millions of people, will be within our power.
32.What does the writer think about machines with human-like ability? ____
A. He believes they will be useful to human beings.
B. He believes that they will control us in the future.
C. He is not quite sure in what way they may influence us.
D. He doesn't consider the construction of such machines possible.
33.The word "carbon" (Line 3, Para.2)stands for ____ .
A. intelligent robots
B. a chemical element
C. an organic substance
D. human beings
34.A robot can be used to expand our frontiers when ____ .
A. it is made as complex as the human brain
B. it is able to bear the rough environment
C. its intelligence and cost are without doubt.
D. its architecture is different from that of the present ones
35.It can be inferred from the passage that ____ .
A. after the installation of a great number of cells and connections, robots will be capable of self-reproduction
B. with the rapid development of technology, people have come to realize the possibility of making a machine with human-like ability
C. once we make a machine as complex as the human brain, it will posses intelligence
D. robots will have control of the vast, man-made world in space
题目解答
答案
32-35 ADCB
32.A.细节理解题.根据"Such enormous numbers used to discourage us and cause us to dismiss the possibility of making a machine with human -like ability, but now that we have grown used to moving forward at such a pace we can be less sure."可知作者相信具有类人能力的机器会对人类有用.故选A.
33.D.细节理解题.根据"Silicon will have ended carbon's long control将终结人类的长期控制"可知"carbon"可以用"人类"代替.故选D.
34.C.推理判断题.根据"As the intelligence of robots increases to match that of humans and as their cost declines through economies of scale we may use them to expand our frontiers(边界), first on earth through their ability to resist environments, harmful to ourselves"可知当机器人的智力和成本毫无疑问时,它可以用来扩展我们的边界.故选C.
35.B.细节理解题.根据"Thus, deserts may bloom and the ocean beds be mined. Further ahead, by a combination of the great wealth this new age will bring and the technology it will provide, the construction of a vast, man-created world in space, home to thousands or millions of people, will be within our power."可知随着技术的飞速发展,人们开始意识到制造具有类人能力的机器的可能性.故选B.
32.A.细节理解题.根据"Such enormous numbers used to discourage us and cause us to dismiss the possibility of making a machine with human -like ability, but now that we have grown used to moving forward at such a pace we can be less sure."可知作者相信具有类人能力的机器会对人类有用.故选A.
33.D.细节理解题.根据"Silicon will have ended carbon's long control将终结人类的长期控制"可知"carbon"可以用"人类"代替.故选D.
34.C.推理判断题.根据"As the intelligence of robots increases to match that of humans and as their cost declines through economies of scale we may use them to expand our frontiers(边界), first on earth through their ability to resist environments, harmful to ourselves"可知当机器人的智力和成本毫无疑问时,它可以用来扩展我们的边界.故选C.
35.B.细节理解题.根据"Thus, deserts may bloom and the ocean beds be mined. Further ahead, by a combination of the great wealth this new age will bring and the technology it will provide, the construction of a vast, man-created world in space, home to thousands or millions of people, will be within our power."可知随着技术的飞速发展,人们开始意识到制造具有类人能力的机器的可能性.故选B.