阅读理解(40分)A)请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的 A B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(每小题 2分,共30分)Skurfing Lessons-|||-Would you become a skurfer if you could?-|||-vell,now you can! Lessons in skurfing, an-|||-xciting sport, are available on the beach-|||-Cost: per person for a half-hour lesson.-|||-irst lesson half price.-|||-:Monday-Friduv, 8 a.m. -6 p.m.-|||-Nebs i te: www.jxyy jx.com-|||-Art Attack Galley-|||-Do you want to spend summer being-|||-creative? Come to Art Attack Gallery `sl-|||-afternoon classes.-|||-Age: 12-18-|||-Cost: Free-|||-Time: One afternoon a week for ten weeks-|||-E-mail: aag269@yahoo 269@yahoo.com.cnAState Theater Performing Arts CampSummer camp in Hedley village.The State Theater offers performing arts classes including music, dance, drama.Course dates: 14th-23rd July; 24th July-2 nd August;4th-13th August; 14th-23rd August.Age: 13-19 Cost: 250 (including all meals) Tel: 657 877761.How much should we pay for the first skurfing lesson?A.15B.30C.45D.60解析:通过文中“成年人 30 美元每小时。第一次课半价”可以判断第一次课的价钱是15 美元。答案: A62.Where can we learn music according to the ads above?A.t Long Beach.B.At Skurfing Lessons.C.At Art Attack Gallery.D.At State Theater Performing Arts Camp.解析:通过“ The State Theatre offers performingarts classes including:music, dance, drama. ”句话即可判断答案是 D。答案: D63.When does the State Theater offer performing arts classes?A.4 th -13 th July.B.4 th — 23 rd August.C.24 th July-2 nd August.D.14 th July- 23 rd August.解析:根据文章内容很容易就能判断 C是正确的。答案: CCarlton Joseph is a fashion designer( fashion designer. He appears on television, he writes books, and he owns his fashion house.Skurfing Lessons-|||-Would you become a skurfer if you could?-|||-vell,now you can! Lessons in skurfing, an-|||-xciting sport, are available on the beach-|||-Cost: per person for a half-hour lesson.-|||-irst lesson half price.-|||-:Monday-Friduv, 8 a.m. -6 p.m.-|||-Nebs i te: www.jxyy jx.com-|||-Art Attack Galley-|||-Do you want to spend summer being-|||-creative? Come to Art Attack Gallery `sl-|||-afternoon classes.-|||-Age: 12-18-|||-Cost: Free-|||-Time: One afternoon a week for ten weeks-|||-E-mail: aag269@yahoo 269@yahoo.com.cnBorn in 1980, Carlton started designing clothes when he was eleven. His father owned a clothes store, and Carlton used to work there at the weekend. Then he did a design course at college.When he was 21, someone suggested doing a TV program. He made his first show aCarlton ' s Clothes ” in 2004, and he wrote his first book in the same year. Since then he has written four more. Carlton got married to TV producer Susan Mills in 2005.Three months ago, Carlton started his new company. He called it “Design Carlton ".At work Carlton always wears black trousers and a blank coat, but at home, or when he goes out, he wears clothes with bright colors (red, blue and yellow). He is especially crazy about new glasses, he buys a new pair every few weeks. " I like to look different every day, “ he says.Carlton started wearing glasses when he was twelve. He dyed( 给 染色)his hair red when he was 18. It is still red, and this year, for the first time, he has grown a beard. "My wife likes it_, that ' s why" is hisexplanation. But his beard is black.64.How old was Carlton when he wrote his first book?A.11B.21C.24D.25解析:通过前文的他出生于 1980年,后面2004年写了他的第一本书,通过计算可以得知是 24 岁。答案: C65.What does the underlined word “ it ” refer to?A.Carlton ’ s hair.B.Carlton ’ s beard.C.arlton ’ s coat.D.Carlton ’ s company.解析:通过上文他也有胡子了,可以判断后面他妻子喜欢的是他的胡子,因此选择 B。答案: B66.What is the main idea of paragraph 5?A.Carlton likes to look different.B.Carlton is a hardworking person.C.arlton is crazy about new glasses.D.Carlton loves wearing colorful clothes.解析:通过文中 Carlton 上班的时候穿黑裤子蓝外套,在家或者出去的时候喜欢穿亮颜色的衣服以及 Carlton 说的话“ like to look different every day ”可以判断出这一段主要是讲 Carlton 喜欢不一样的生活方式。答案: A67.Which of the following is true according to the passage?A.Carlton is just a common fashion designer.B.Carlton started his new fashion company in 2005.C.arlton made his first show after he got married to Susan.D.Carlton got some design experience before going to college.解析:通过文章开头"but not just any fashion designer”可以判断 A错误;通过 文中他 2005 年结婚,而开公司是三个月之前,由于文中没有给出他结婚的具体日期,所以这里无法判断他开公司是在 2004年还是2005年,所以排除B;通过文中他的第一 场秀是在2004年,而结婚是2005年,所以是之后,因此排除 C;正确答案是D,通过 第二段他 11 岁就开始设计服装,可以看出他在上大学之前已经有了一些设计服装方面的经验,所以D正确。答案: DCHave you ever wanted to see the Great Wall of China, or win an Oscar for Best Director, or swim with dolphins( 海豚 )? If so, you are not alone.We all have things we want to do or achieve. These are part of our “ bucketlists ” . A bucket is a list of things that someone wants to experience in his or her lifetimes. These things can be big or small. Have you ever thought about what is on your bucket list?Lindsay, 15, created her bucket list when she was 14. She has given herlist serious thought. “ I ’ ve always wanted to travel into space, ” she says. “ I don ’ t really want to be an astronaut. But I do want to go to space as a tourist. I want to see the Earth from above. ” Other things on her list include being on TV, seeing her favorite band in concert, learninghow to speak Portuguese( 葡萄牙语 ), and living in a foreign country. “ I ’ vealways wanted to live in Brazil. As part of my bucket list, I want to attend Carnival( 狂欢节 )in the capital of Brazil, ” she says.Jose, 16, recently created a list of things he wants to achieve. Itchanges sometimes he adds and takes away things because he wants to keep the number of the things at seven. One thing has stayed at number one, though: he wants to visit a movie set( 影视基地 ). He would like to see theHarry Potter of The Hobbit movie sets. Other things on the list include being on TV, meeting his favorite sports star, living in a foreign country,skateboarding down a mountain, attending the World Cup, and backpacking across Europe. He would like to spend two months visiting Eastern Europe with his best friend Adam. “ Maybe after I graduate from college, ” says Jose.Carrie, 14, also has a bucket list. She first created it when she was12.She would like to live in a foreign country for at least two years. She also wants to learn as many foreign languages as possible. But the number one thing on her list is to see her favorite band in concert. She alsowants to go on a trip and to visit a movie set. Her favorite movies are theHunger Games and Star Wars. Carrie is confident she will do most or all ofthe things on her bucket list. “ I ’ m only 14, ” she says, “ I have mywhole life ahead of me! ”68.What is No.1 at Lindsay ’ s b ucket list?A.Visiting a movie sat.B.Living in Brazil.C.Traveling to space.D.Seeing her favorite band.解析:根据第二段第二行可知答案。答案: C69.Who is probably the most interested in sports according to his or her bucket list?A.Lindsay.B.Jose.C.Adam.D.Carrie.解析:通过文中 Jose 要去看世界杯可以看出答案是 B。答案: B70.What can we learn from the passage?A.Lindsay and Carrie both love music.B.Jose and Carrie are both space fans.C.All the three teens wants to visit movie sets.D.Jose and Adam hope to live in a foreign country.解析:通过第二段 Lindsay 要去看他最喜欢的乐队的音乐会和最后一段 Carrie 也要去看她最喜欢的乐队的音乐会,可以看出他们的共同爱好都是音乐。所以 A是正确的。答案: A71.What ’ s the main idea of the passage?A.We should keep changing our bucket lists to meet our needs.B.We must think about our bucket lists before they are created.C.Our bucket lists can help us work towards achieving our goals.D.Being confident is a key to our achievement on our bucket lists.解析:本题主要考查学生对于文章内容的判断和把握。通过文章内容判断 C正确答案:CSkurfing Lessons-|||-Would you become a skurfer if you could?-|||-vell,now you can! Lessons in skurfing, an-|||-xciting sport, are available on the beach-|||-Cost: per person for a half-hour lesson.-|||-irst lesson half price.-|||-:Monday-Friduv, 8 a.m. -6 p.m.-|||-Nebs i te: www.jxyy jx.com-|||-Art Attack Galley-|||-Do you want to spend summer being-|||-creative? Come to Art Attack Gallery `sl-|||-afternoon classes.-|||-Age: 12-18-|||-Cost: Free-|||-Time: One afternoon a week for ten weeks-|||-E-mail: aag269@yahoo 269@yahoo.com.cnIn many countries, tattoos are in fashion ( 时尚).OnTV you can often see a famous actor or musician with a tattoo on his arm or foot. Many sports players have them, too. In the US, tattoos are very popular. Forty percent of Americans aged between 26 and 40 have a tattoo, and 60 percent of customers in US tattoo parlors are women. These people are often professional people like doctor, teachers and lawyers.However, tattoos are not modern. In fact, they are very old in human history. For example, archaeologists ( 考古学家)found a human in ice from5,000 years ago. He had 57 tattoos on his back, ankles, legs, knees and feet. Tattoos were used for many different reasons. In ancient Egypt, people got tattoos because they were “beautiful ” . But in ancient R ome, tattoos were negative ( 负面的)and put on criminals and prisoners. In India, tattoos were religious ( 宗教的).In the 16 th and 17 th century, European sailors ( 船员)arrived on the islands of Polynesia. They saw tattoos for the first time. The people on the islands had tattoos on their shoulders, chests, backs and legs. Often the tattoos were of animals or natural features like a river or a mountain.The European sailors liked them and made their own tattoos, so the idea traveled to Europe. Tattoos in Polynesia are still important today. They show information about a person ' s history, their island or their job.So is there a connection (联系)between traditional tattoos andfashionable tattoos? And can you call tattoos a fashion? Chris Rainier is an expert in tattoos and his book Ancient Marks has photos of tattoos fromall over the world. He thinks people in modern societies often have tattoos because they are a connection to the traditional world. But tattoos aren ' ta fashion like clothes or a haircut because you can' t put them on and takethem off again like a jacket or a hat. They are permanent ( 永久的)and forlife.72.When were tattoos brought to Europe?A.5,000 years ago.B.60 years ago.C.Until recently.D.In the 16 th and 17 th century.解析:由第三段第一句话可以判断。答案:D73.What does the underlined word “ parlors " mean?A.School.B.Stores.C.Hospitals.D.Theaters.解析:由句中的customers可以判断这里B最合适。答案:B74.What' s the writer ' s opinion about tattoos?A.Tattoos are religious in modern societies.2016 年江西省中考真题英语.
阅读理解(40分)
A)请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的 A B、C、D四个选项中选出最佳
选项,并在答题卡上将该项涂黑。(每小题 2分,共30分)
A
State Theater Performing Arts Camp
Summer camp in Hedley village.
The State Theater offers performing arts classes including music, dance, drama.
Course dates: 14th-23rd July; 24th July-2 nd August;
4th-13th August; 14th-23rd August.
Age: 13-19 Cost: $250 (including all meals) Tel: 657 8777
61.How much should we pay for the first skurfing lesson?
A.$15
B.$30
C.$45
D.$60
解析:通过文中“成年人 30 美元每小时。第一次课半价”可以判断第一次课的价钱是
15 美元。
答案: A
62.Where can we learn music according to the ads above?
A.t Long Beach.
B.At Skurfing Lessons.
C.At Art Attack Gallery.
D.At State Theater Performing Arts Camp.
解析:通过“ The State Theatre offers performingarts classes including:
music, dance, drama. ”句话即可判断答案是 D。
答案: D
63.When does the State Theater offer performing arts classes?
A.4 th -13 th July.
B.4 th — 23 rd August.
C.24 th July-2 nd August.
D.14 th July- 23 rd August.
解析:根据文章内容很容易就能判断 C是正确的。
答案: C
Carlton Joseph is a fashion designer( fashion designer. He appears on television, he writes books, and he owns his fashion house.

Born in 1980, Carlton started designing clothes when he was eleven. His father owned a clothes store, and Carlton used to work there at the weekend. Then he did a design course at college.
When he was 21, someone suggested doing a TV program. He made his first show aCarlton ' s Clothes ” in 2004, and he wrote his first book in the same year. Since then he has written four more. Carlton got married to TV producer Susan Mills in 2005.
Three months ago, Carlton started his new company. He called it “Design Carlton ".
At work Carlton always wears black trousers and a blank coat, but at home, or when he goes out, he wears clothes with bright colors (red, blue and yellow). He is especially crazy about new glasses, he buys a new pair every few weeks. " I like to look different every day, “ he says.
Carlton started wearing glasses when he was twelve. He dyed( 给 染色)
his hair red when he was 18. It is still red, and this year, for the first time, he has grown a beard. "My wife likes it_, that ' s why" is his
explanation. But his beard is black.
64.How old was Carlton when he wrote his first book?
A.11
B.21
C.24
D.25
解析:通过前文的他出生于 1980年,后面2004年写了他的第一本书,通过计算可以
得知是 24 岁。
答案: C
65.What does the underlined word “ it ” refer to?
A.Carlton ’ s hair.
B.Carlton ’ s beard.
C.arlton ’ s coat.
D.Carlton ’ s company.
解析:通过上文他也有胡子了,可以判断后面他妻子喜欢的是他的胡子,因此选择 B。
答案: B
66.What is the main idea of paragraph 5?
A.Carlton likes to look different.
B.Carlton is a hardworking person.
C.arlton is crazy about new glasses.
D.Carlton loves wearing colorful clothes.
解析:通过文中 Carlton 上班的时候穿黑裤子蓝外套,在家或者出去的时候喜欢穿亮
颜色的衣服以及 Carlton 说的话“ like to look different every day ”可以判断出
这一段主要是讲 Carlton 喜欢不一样的生活方式。
答案: A
67.Which of the following is true according to the passage?
A.Carlton is just a common fashion designer.
B.Carlton started his new fashion company in 2005.
C.arlton made his first show after he got married to Susan.
D.Carlton got some design experience before going to college.
解析:通过文章开头"but not just any fashion designer”可以判断 A错误;通过 文中他 2005 年结婚,而开公司是三个月之前,由于文中没有给出他结婚的具体日期,
所以这里无法判断他开公司是在 2004年还是2005年,所以排除B;通过文中他的第一 场秀是在2004年,而结婚是2005年,所以是之后,因此排除 C;正确答案是D,通过 第二段他 11 岁就开始设计服装,可以看出他在上大学之前已经有了一些设计服装方面
的经验,所以D正确。
答案: D
C
Have you ever wanted to see the Great Wall of China, or win an Oscar for Best Director, or swim with dolphins( 海豚 )? If so, you are not alone.
We all have things we want to do or achieve. These are part of our “ bucket
lists ” . A bucket is a list of things that someone wants to experience in his or her lifetimes. These things can be big or small. Have you ever thought about what is on your bucket list?
Lindsay, 15, created her bucket list when she was 14. She has given her
list serious thought. “ I ’ ve always wanted to travel into space, ” she says. “ I don ’ t really want to be an astronaut. But I do want to go to space as a tourist. I want to see the Earth from above. ” Other things on her list include being on TV, seeing her favorite band in concert, learning
how to speak Portuguese( 葡萄牙语 ), and living in a foreign country. “ I ’ ve
always wanted to live in Brazil. As part of my bucket list, I want to attend Carnival( 狂欢节 )in the capital of Brazil, ” she says.
Jose, 16, recently created a list of things he wants to achieve. It
changes sometimes he adds and takes away things because he wants to keep the number of the things at seven. One thing has stayed at number one, though: he wants to visit a movie set( 影视基地 ). He would like to see the
Harry Potter of The Hobbit movie sets. Other things on the list include being on TV, meeting his favorite sports star, living in a foreign country,
skateboarding down a mountain, attending the World Cup, and backpacking across Europe. He would like to spend two months visiting Eastern Europe with his best friend Adam. “ Maybe after I graduate from college, ” says Jose.
Carrie, 14, also has a bucket list. She first created it when she was
12.She would like to live in a foreign country for at least two years. She also wants to learn as many foreign languages as possible. But the number one thing on her list is to see her favorite band in concert. She also
wants to go on a trip and to visit a movie set. Her favorite movies are the
Hunger Games and Star Wars. Carrie is confident she will do most or all of
the things on her bucket list. “ I ’ m only 14, ” she says, “ I have my
whole life ahead of me! ”
68.What is No.1 at Lindsay ’ s b ucket list?
A.Visiting a movie sat.
B.Living in Brazil.
C.Traveling to space.
D.Seeing her favorite band.
解析:根据第二段第二行可知答案。
答案: C
69.Who is probably the most interested in sports according to his or her bucket list?
A.Lindsay.
B.Jose.
C.Adam.
D.Carrie.
解析:通过文中 Jose 要去看世界杯可以看出答案是 B。
答案: B
70.What can we learn from the passage?
A.Lindsay and Carrie both love music.
B.Jose and Carrie are both space fans.
C.All the three teens wants to visit movie sets.
D.Jose and Adam hope to live in a foreign country.
解析:通过第二段 Lindsay 要去看他最喜欢的乐队的音乐会和最后一段 Carrie 也要去
看她最喜欢的乐队的音乐会,可以看出他们的共同爱好都是音乐。所以 A是正确的。
答案: A
71.What ’ s the main idea of the passage?
A.We should keep changing our bucket lists to meet our needs.
B.We must think about our bucket lists before they are created.
C.Our bucket lists can help us work towards achieving our goals.
D.Being confident is a key to our achievement on our bucket lists.
解析:本题主要考查学生对于文章内容的判断和把握。通过文章内容判断 C正确
答案:C
In many countries, tattoos are in fashion (    时尚).On
TV you can often see a famous actor or musician with a tattoo on his arm or foot. Many sports players have them, too. In the US, tattoos are very popular. Forty percent of Americans aged between 26 and 40 have a tattoo, and 60 percent of customers in US tattoo parlors are women. These people are often professional people like doctor, teachers and lawyers.
However, tattoos are not modern. In fact, they are very old in human history. For example, archaeologists ( 考古学家)found a human in ice from
5,000 years ago. He had 57 tattoos on his back, ankles, legs, knees and feet. Tattoos were used for many different reasons. In ancient Egypt, people got tattoos because they were “beautiful ” . But in ancient R ome, tattoos were negative ( 负面的)and put on criminals and prisoners. In India, tattoos were religious ( 宗教的).
In the 16 th and 17 th century, European sailors ( 船员)arrived on the islands of Polynesia. They saw tattoos for the first time. The people on the islands had tattoos on their shoulders, chests, backs and legs. Often the tattoos were of animals or natural features like a river or a mountain.
The European sailors liked them and made their own tattoos, so the idea traveled to Europe. Tattoos in Polynesia are still important today. They show information about a person ' s history, their island or their job.
So is there a connection (联系)between traditional tattoos and
fashionable tattoos? And can you call tattoos a fashion? Chris Rainier is an expert in tattoos and his book Ancient Marks has photos of tattoos from
all over the world. He thinks people in modern societies often have tattoos because they are a connection to the traditional world. But tattoos aren ' t
a fashion like clothes or a haircut because you can' t put them on and take
them off again like a jacket or a hat. They are permanent ( 永久的)and for
life.
72.When were tattoos brought to Europe?
A.5,000 years ago.
B.60 years ago.
C.Until recently.
D.In the 16 th and 17 th century.
解析:由第三段第一句话可以判断。
答案:D
73.What does the underlined word “ parlors " mean?
A.School.
B.Stores.
C.Hospitals.
D.Theaters.
解析:由句中的customers可以判断这里B最合适。
答案:B
74.What' s the writer ' s opinion about tattoos?
A.Tattoos are religious in modern societies.
2016 年江西省中考真题英语
.题目解答
答案
34.He won in the story competition and his parents were very
A. smart
B.proud
C.sorry
D.upset
解析:句子的意思是他比赛获胜了,所以父母非常骄傲和自豪。本题主要考查名词的
含义,故选Bo
答案:B
35.I plan to build an unusual house. It out of old things.
A.is built
B.has built
C.was built
D.will be built
解析:句子的意思是我计划建一座与众不同的房子。 建造的时候会推陈出新。本题主
要考查时态和被动语态。
答案:D
.