The Red Cross is an international organization which cares for people who are in need of help. A man in a Paris hospital who needs blood, a woman in Mexico who was injured in an earthquake, and a family in India that lost their home in a storm may all be aided by the Red Cross. The Red Cross exists in almost every country around the world. The world Red Cross organizations are sometimes called the Red Crescent, the Red Mogen Daid, the Sun, and the Red Lion. All of these agencies share a common goal of trying to help people in need. The idea of forming an organization to help the sick and wounded during a war started with Jean Henri Dunant. In 1859, he observed how people were suffering on a battlefield in Italy. He wanted to help all the wounded people regardless of which side they were fighting for. The most important result of his work was an international treaty called the Geneva Convention(日内瓦协定). It protects prisoners of war, the sick and wounded, and other citizens during a war. The American Red Cross was set up by Clara Barton in 1881. Today the Red Cross in the United States provides a number of services for the public, such as helping people in need, teaching first aid and providing blood. A good title for this passage is . A. People in Need of Help B. Safety and Protection C. The International Red Cross D. Forming an Organization to Help People The word “aided ” in the first paragraph means . A. needed B. helped C. caught D. protectedThe author really tries to make the reader see that this organization . A. costs very little money B. works in many nations C. teaches first aid if necessary D. is called the Sun We may draw a conclusion (下结论)that during a war. A. the Red Cross only protects the wounded B. the Red Cross only helps prisoners of war C. the Red Cross only helps citizens D. the Red Cross helps all the people in need no matter which side they are fighting for
The Red Cross is an international organization which cares for people who are in need of help. A man in a Paris hospital who needs blood, a woman in Mexico who was injured in an earthquake, and a family in India that lost their home in a storm may all be aided by the Red Cross.
The Red Cross exists in almost every country around the world. The world Red Cross organizations are sometimes called the Red Crescent, the Red Mogen Daid, the Sun, and the Red Lion. All of these agencies share a common goal of trying to help people in need.
The idea of forming an organization to help the sick and wounded during a war started with Jean Henri Dunant. In 1859, he observed how people were suffering on a battlefield in Italy. He wanted to help all the wounded people regardless of which side they were fighting for. The most important result of his work was an international treaty called the Geneva Convention(日内瓦协定). It protects prisoners of war, the sick and wounded, and other citizens during a war.
The American Red Cross was set up by Clara Barton in 1881. Today the Red Cross in the United States provides a number of services for the public, such as helping people in need, teaching first aid and providing blood.
A good title for this passage is .
A. People in Need of Help B. Safety and Protection
C. The International Red Cross D. Forming an Organization to Help People
The word “aided ” in the first paragraph means .
A. needed B. helped C. caught D. protected
The author really tries to make the reader see that this organization .
A. costs very little money B. works in many nations
C. teaches first aid if necessary D. is called the Sun
We may draw a conclusion (下结论)that during a war.
A. the Red Cross only protects the wounded
B. the Red Cross only helps prisoners of war
C. the Red Cross only helps citizens
D. the Red Cross helps all the people in need no matter which side they are fighting for
题目解答
答案
【文章大意】本文主要介绍红十字会,红十字会是一个关爱需要帮助的人的国际组织。红十字会几乎存在于世界上每一个国家,以及红十字会建立的由来。
1.【答案】C
【解析】题干的意思是这篇文章的一个好标题是。A.需要帮助的人;B.安全与保护;C.国际红十字会;D.成立一个帮助人们的组织;根据第一段The Red Cross is an international organization which cares for people who are in need of help.(红十字会是一个关爱需要帮助的人的国际组织。)可知本文主要介绍红十字会,故选C。
2.【答案】B
【解析】题干的意思是第一段中“aided”一词的意思是 。A.需要;B.帮助;C.抓住;D.保护;根据第一段A man in a Paris hospital who needs blood, a woman in Mexico who was injured in an earthquake, and a family in India that lost their home in a storm may all be aided by the Red Cross.(在巴黎医院需要输血的男子,在墨西哥地震中受伤的妇女,以及在暴风雨中失去家园的印度一家人,都可能得到红十字会的帮助。)可知aided是帮助的意思,故选B。
3.【答案】B
【解析】题干的意思是作者真的试图让读者看到这种组织 。A.花很少的钱;B.在很多国家工作;C.有需要的话教急救;D.被称作太阳;根据第二段The Red Cross exists in almost every country around the world. (红十字会几乎存在于世界上每一个国家。)可知这个机构在很多国家工作,故选B。
4.【答案】D
【解析】题干的意思是我们可以得出这样的结论,在战争中 。A.红十字会只保护伤者;B.红十字会只帮助战俘;C.红十字会只帮助公民;D.红十字会帮助所有需要帮助的人,不管他们为哪一方而战;根据第三段He wanted to help all the wounded people regardless of which side they were fighting for. (他想帮助所有受伤的人,不管他们是为哪一方而战。)故选D。