题目
When I was eight or nine years old,I wrote my first poem.My mother read the little poem and began to cry."Buddy,you didn't really write this beautiful,beautiful poem!"Shyly,I said that I had.My mother poured out her welcome praise.Why,this poem was nothing short of genius!"What time will Father be home?"I asked.I could hardly wait to show him what I had accomplished.My mother said she hoped he would be home around 7.I spent the best part of that afternoon preparing for his arrival.First,I wrote the poem out in my finest handwriting.Then I used colored pens to draw a border around it.Then I confidently placed it right on my father's plate on the dining table.But my father did not return at 7.Seven-fifteen.Seven-thirty.My father had begun his motion-picture career as a writer.He would be able to appreciate my poem even more than my mother.It was almost 8 o'clock when my father burst in.He was an hour late,but he could not sit down.I can see him now,a big Havana cigar in one hand,the rapidly disappearing drink in the other,calling down bitter words on his employeesSuddenly,he paused and glared at his plate.There was a silence.He was reaching for my poem.I lowered my head and stared down into my plate."What is this?"I heard him say."Ben,a wonderful thing has happened,"my mother said."Buddy has written his first poem.And it's beautiful,absolutely amaz-""If you don't mind,I'd like to decide that for myself,"Father said.I kept my face lowered to my plate.It was only 10 lines long.But it seemed to take hours.I remember wondering why it was taking so long.I could hear him dropping the poem back on the table again.Now was the moment of decision."I think it's bad,"my father said.I couldn't look up.My eyes were getting wet."Ben,sometimes I don't understand you,"my mother was saying."This is just a little boy.You're not in your studio now.These are the first lines of poetry he's ever written.He need encouragement.""I don't know why,"my father held his ground."Isn't there enough bad poetry in the world already?No law says Buddy has to become a poet."I couldn't stand it another second.I ran from the dining room,threw myself on the bed and cried.That may have been the end of the anecdote(轶事)-but not of its significance for me.A few years later I took a second look at that first poem,and unwillingly I had to agree with my father's tough judgment.It was a pretty bad poem.After a while,I worked up the courage to show him something new,a short story.My father thought it was overwritten but not hopeless.I was learning to rewrite.And my mother was learning that she could disapprove of me without ruining me.You might say we were all learning.I was going on 12.As I worked my way into other books and plays and films,it became clearer and clearer to me how fortunate I had been to have had a mother who said,"Buddy,it's wonderful!"and a father who shook his head no and drove me to tears with his,"I think it's bad."In fact all of us in life need that mother force,the loving force from which all creation flows;and yet the mother force alone is incomplete,even misleading,finally damaging,without the father force to caution,"Watch.Listen.Review.Improve."Between the two poles of affirmation (肯定) and doubt,both in the name of love,I try to follow my true course.55.What did the mother think of the Buddy's poem? ____ A.She was so moved that she cried.B.She thought the poem was well written.C.She considered Buddy had no talent for poetry.D.She believed Buddy needed advice from his father56.Which underlined word in the following sentences best reflects Buddy's eagerness to show his father the poem? ____ A.I wrote the poem out in my finest handwriting.B.I could hardly wait to show him what I had accomplished.C.He would be able to appreciate my poem even more than my mother.D.Then I confidently placed it right on my father's place on the dining table.57.The underlined sentence"My father held his ground"could best be replaced by ____ .A.My father refused to change his opinionB.My father began to explain his reasonsC.My father thought his comment is unreasonableD.My father got so angry that he rose to his feet58.From the passage,we can infer that the father can be best described as ____ .A.cruel and stubbornB.cautious and strictC.bad-tempered and rudeD.loving and matter-of-fact59.Which of the following statements do you think the author might agree with? ____ A.After the incident,the author stopped writing but tried his luck in plays and films.B.The author only realized the significance of the incident after becoming a writer.C.The incident helped the writer work his work further as a writer.D.The incident completly changed the author's course of life.60.What can be the best title of the passage? ____ A.My first little poem.B.My wonderful bad poem.C.An anecdote in my childhood.D.An importance lesson from father.
When I was eight or nine years old,I wrote my first poem.
My mother read the little poem and began to cry."Buddy,you didn't really write this beautiful,beautiful poem!"Shyly,I said that I had.My mother poured out her welcome praise.Why,this poem was nothing short of genius!
"What time will Father be home?"I asked.I could hardly wait to show him what I had accomplished.My mother said she hoped he would be home around 7.I spent the best part of that afternoon preparing for his arrival.First,I wrote the poem out in my finest handwriting.Then I used colored pens to draw a border around it.Then I confidently placed it right on my father's plate on the dining table.
But my father did not return at 7.Seven-fifteen.Seven-thirty.My father had begun his motion-picture career as a writer.He would be able to appreciate my poem even more than my mother.
It was almost 8 o'clock when my father burst in.He was an hour late,but he could not sit down.I can see him now,a big Havana cigar in one hand,the rapidly disappearing drink in the other,calling down bitter words on his employees
Suddenly,he paused and glared at his plate.There was a silence.He was reaching for my poem.I lowered my head and stared down into my plate.
"What is this?"I heard him say.
"Ben,a wonderful thing has happened,"my mother said."Buddy has written his first poem.And it's beautiful,absolutely amaz-"
"If you don't mind,I'd like to decide that for myself,"Father said.
I kept my face lowered to my plate.It was only 10 lines long.But it seemed to take hours.I remember wondering why it was taking so long.I could hear him dropping the poem back on the table again.Now was the moment of decision.
"I think it's bad,"my father said.
I couldn't look up.My eyes were getting wet.
"Ben,sometimes I don't understand you,"my mother was saying."This is just a little boy.You're not in your studio now.These are the first lines of poetry he's ever written.He need encouragement."
"I don't know why,"my father held his ground."Isn't there enough bad poetry in the world already?No law says Buddy has to become a poet."
I couldn't stand it another second.I ran from the dining room,threw myself on the bed and cried.
That may have been the end of the anecdote(轶事)-but not of its significance for me.
A few years later I took a second look at that first poem,and unwillingly I had to agree with my father's tough judgment.It was a pretty bad poem.After a while,I worked up the courage to show him something new,a short story.My father thought it was overwritten but not hopeless.I was learning to rewrite.And my mother was learning that she could disapprove of me without ruining me.You might say we were all learning.I was going on 12.
As I worked my way into other books and plays and films,it became clearer and clearer to me how fortunate I had been to have had a mother who said,"Buddy,it's wonderful!"and a father who shook his head no and drove me to tears with his,"I think it's bad."In fact all of us in life need that mother force,the loving force from which all creation flows;and yet the mother force alone is incomplete,even misleading,finally damaging,without the father force to caution,"Watch.Listen.Review.Improve."Between the two poles of affirmation (肯定) and doubt,both in the name of love,I try to follow my true course.
55.What did the mother think of the Buddy's poem? ____
A.She was so moved that she cried.
B.She thought the poem was well written.
C.She considered Buddy had no talent for poetry.
D.She believed Buddy needed advice from his father
56.Which underlined word in the following sentences best reflects Buddy's eagerness to show his father the poem? ____
A.I wrote the poem out in my finest handwriting.
B.I could hardly wait to show him what I had accomplished.
C.He would be able to appreciate my poem even more than my mother.
D.Then I confidently placed it right on my father's place on the dining table.
57.The underlined sentence"My father held his ground"could best be replaced by ____ .
A.My father refused to change his opinion
B.My father began to explain his reasons
C.My father thought his comment is unreasonable
D.My father got so angry that he rose to his feet
58.From the passage,we can infer that the father can be best described as ____ .
A.cruel and stubborn
B.cautious and strict
C.bad-tempered and rude
D.loving and matter-of-fact
59.Which of the following statements do you think the author might agree with? ____
A.After the incident,the author stopped writing but tried his luck in plays and films.
B.The author only realized the significance of the incident after becoming a writer.
C.The incident helped the writer work his work further as a writer.
D.The incident completly changed the author's course of life.
60.What can be the best title of the passage? ____
A.My first little poem.
B.My wonderful bad poem.
C.An anecdote in my childhood.
D.An importance lesson from father.
My mother read the little poem and began to cry."Buddy,you didn't really write this beautiful,beautiful poem!"Shyly,I said that I had.My mother poured out her welcome praise.Why,this poem was nothing short of genius!
"What time will Father be home?"I asked.I could hardly wait to show him what I had accomplished.My mother said she hoped he would be home around 7.I spent the best part of that afternoon preparing for his arrival.First,I wrote the poem out in my finest handwriting.Then I used colored pens to draw a border around it.Then I confidently placed it right on my father's plate on the dining table.
But my father did not return at 7.Seven-fifteen.Seven-thirty.My father had begun his motion-picture career as a writer.He would be able to appreciate my poem even more than my mother.
It was almost 8 o'clock when my father burst in.He was an hour late,but he could not sit down.I can see him now,a big Havana cigar in one hand,the rapidly disappearing drink in the other,calling down bitter words on his employees
Suddenly,he paused and glared at his plate.There was a silence.He was reaching for my poem.I lowered my head and stared down into my plate.
"What is this?"I heard him say.
"Ben,a wonderful thing has happened,"my mother said."Buddy has written his first poem.And it's beautiful,absolutely amaz-"
"If you don't mind,I'd like to decide that for myself,"Father said.
I kept my face lowered to my plate.It was only 10 lines long.But it seemed to take hours.I remember wondering why it was taking so long.I could hear him dropping the poem back on the table again.Now was the moment of decision.
"I think it's bad,"my father said.
I couldn't look up.My eyes were getting wet.
"Ben,sometimes I don't understand you,"my mother was saying."This is just a little boy.You're not in your studio now.These are the first lines of poetry he's ever written.He need encouragement."
"I don't know why,"my father held his ground."Isn't there enough bad poetry in the world already?No law says Buddy has to become a poet."
I couldn't stand it another second.I ran from the dining room,threw myself on the bed and cried.
That may have been the end of the anecdote(轶事)-but not of its significance for me.
A few years later I took a second look at that first poem,and unwillingly I had to agree with my father's tough judgment.It was a pretty bad poem.After a while,I worked up the courage to show him something new,a short story.My father thought it was overwritten but not hopeless.I was learning to rewrite.And my mother was learning that she could disapprove of me without ruining me.You might say we were all learning.I was going on 12.
As I worked my way into other books and plays and films,it became clearer and clearer to me how fortunate I had been to have had a mother who said,"Buddy,it's wonderful!"and a father who shook his head no and drove me to tears with his,"I think it's bad."In fact all of us in life need that mother force,the loving force from which all creation flows;and yet the mother force alone is incomplete,even misleading,finally damaging,without the father force to caution,"Watch.Listen.Review.Improve."Between the two poles of affirmation (肯定) and doubt,both in the name of love,I try to follow my true course.
55.What did the mother think of the Buddy's poem? ____
A.She was so moved that she cried.
B.She thought the poem was well written.
C.She considered Buddy had no talent for poetry.
D.She believed Buddy needed advice from his father
56.Which underlined word in the following sentences best reflects Buddy's eagerness to show his father the poem? ____
A.I wrote the poem out in my finest handwriting.
B.I could hardly wait to show him what I had accomplished.
C.He would be able to appreciate my poem even more than my mother.
D.Then I confidently placed it right on my father's place on the dining table.
57.The underlined sentence"My father held his ground"could best be replaced by ____ .
A.My father refused to change his opinion
B.My father began to explain his reasons
C.My father thought his comment is unreasonable
D.My father got so angry that he rose to his feet
58.From the passage,we can infer that the father can be best described as ____ .
A.cruel and stubborn
B.cautious and strict
C.bad-tempered and rude
D.loving and matter-of-fact
59.Which of the following statements do you think the author might agree with? ____
A.After the incident,the author stopped writing but tried his luck in plays and films.
B.The author only realized the significance of the incident after becoming a writer.
C.The incident helped the writer work his work further as a writer.
D.The incident completly changed the author's course of life.
60.What can be the best title of the passage? ____
A.My first little poem.
B.My wonderful bad poem.
C.An anecdote in my childhood.
D.An importance lesson from father.
题目解答
答案
55.A.细节理解题.根据"My mother read the little poem and cried. "Buddy,it's a beautiful,beautiful poem!" My mother poured out her praise."可知她感动得哭了起来.故选A.
56.D.词义猜测题.根据文章Then I confidently placed it right on my father's place on the dining table然后我自信地把它放在餐桌上我父亲的位置上;可以看出Buddy急于向父亲展示这首诗;故选D.
57.A.句子翻译题.联系前后文."Isn't there enough bad poetry in the world already?No law says Buddy has to become a poet,可知句意:作者的父亲拒绝改变自己的观点.故选A.
58.D.综合理解题.根据文章内容A few years later I took a second look at that first poem,and unwillingly I had to agree with my father's tough judgment可知,父亲是有爱心且很严厉的一个人.故选D.
59.C.细节理解题.根据文章内容Watch.Listen.Review.Improve."Between the two poles of affirmation (肯定) and doubt,both in the name of love,I try to follow my true course可知这件事有助于这位作家作为作家进一步工作;故选C.
60.B.推理判断题.根据文章When I was eight or nine years old,I wrote my first poem可知文章的最佳标题是我的那首绝妙二糟糕的诗;故选B.
56.D.词义猜测题.根据文章Then I confidently placed it right on my father's place on the dining table然后我自信地把它放在餐桌上我父亲的位置上;可以看出Buddy急于向父亲展示这首诗;故选D.
57.A.句子翻译题.联系前后文."Isn't there enough bad poetry in the world already?No law says Buddy has to become a poet,可知句意:作者的父亲拒绝改变自己的观点.故选A.
58.D.综合理解题.根据文章内容A few years later I took a second look at that first poem,and unwillingly I had to agree with my father's tough judgment可知,父亲是有爱心且很严厉的一个人.故选D.
59.C.细节理解题.根据文章内容Watch.Listen.Review.Improve."Between the two poles of affirmation (肯定) and doubt,both in the name of love,I try to follow my true course可知这件事有助于这位作家作为作家进一步工作;故选C.
60.B.推理判断题.根据文章When I was eight or nine years old,I wrote my first poem可知文章的最佳标题是我的那首绝妙二糟糕的诗;故选B.