Some people think they have an answer to the problems of automobile crowding and pollution in large cities. Their answer is the bicycle, or "bike".In a great many cities, hundreds of people ride bicycles to work every day. In New York Cith, some bike riders have even formed a group called Bike fie a Better City. They claim that if more people rode bicycles to work there would be fewer automobiles in the downtown section of the city and therefore less dirty air from car engines.For several years this group has been trying to get the city government to help bicycle riders. For example, they want the city to paint special lanes—for bicycles only—on some of the main streets, because when bicycle riders must use the same lanes as cars, there may be accidents. Bike for a Better City feels that if there were special lanes, more people would use bikes.But no bicycle lanes have been painted yet. Not everyone thinks it is a good idea. Taxi drivers don't like the idea—they say it will slow traffic. Some store owners on the main streets don't like the idea—they say if there is less traffic, they will have less business. And most people live too far from downtown to travel by bike.The government has not yet decided what to do. It wants to keep everyone happy. On weekends, Central Park—the largest open space in New York—is closed to cars, and the roads may be used by bicycles only. But Bike for a Better City says that this is not enough and keeps fighting to get bicycle lanes downtown. Until that happens, the safest place to bicycles may be in the park.Question:The main idea of the passage is to show .A.the problems of automobile crowding and pollution in large cityB.bike for a Better City's answer to the problems of automobilesC.a great many bike riders in New York CityD.the city government's decision about bicycle lanes
Some people think they have an answer to the problems of automobile crowding and pollution in large cities. Their answer is the bicycle, or "bike".
In a great many cities, hundreds of people ride bicycles to work every day. In New York Cith, some bike riders have even formed a group called Bike fie a Better City. They claim that if more people rode bicycles to work there would be fewer automobiles in the downtown section of the city and therefore less dirty air from car engines.
For several years this group has been trying to get the city government to help bicycle riders. For example, they want the city to paint special lanes—for bicycles only—on some of the main streets, because when bicycle riders must use the same lanes as cars, there may be accidents. Bike for a Better City feels that if there were special lanes, more people would use bikes.
But no bicycle lanes have been painted yet. Not everyone thinks it is a good idea. Taxi drivers don't like the idea—they say it will slow traffic. Some store owners on the main streets don't like the idea—they say if there is less traffic, they will have less business. And most people live too far from downtown to travel by bike.
The government has not yet decided what to do. It wants to keep everyone happy. On weekends, Central Park—the largest open space in New York—is closed to cars, and the roads may be used by bicycles only. But Bike for a Better City says that this is not enough and keeps fighting to get bicycle lanes downtown. Until that happens, the safest place to bicycles may be in the park.
Question:
The main idea of the passage is to show .
A.
the problems of automobile crowding and pollution in large city
B.
bike for a Better City's answer to the problems of automobiles
C.
a great many bike riders in New York City
D.
the city government's decision about bicycle lanes
题目解答
答案
解析
文章主要讨论了自行车作为一种解决大城市交通拥挤和污染问题的方案。文章提到了纽约市的一个自行车组织“Bike for a Better City”,他们认为如果更多人骑自行车上班,市中心的汽车数量会减少,从而减少空气污染。他们还希望市政府能为自行车设立专用道,以减少事故并鼓励更多人骑自行车。然而,这个提议遭到了一些人的反对,包括出租车司机和商店老板,他们认为这会减缓交通并影响生意。政府尚未对此做出决定,但周末中央公园对汽车关闭,允许自行车使用道路。
步骤 2:分析选项
A. the problems of automobile crowding and pollution in large city(大城市中汽车拥挤和污染的问题)
B. bike for a Better City's answer to the problems of automobiles(Bike for a Better City对汽车问题的解决方案)
C. a great many bike riders in New York City(纽约市有很多自行车骑行者)
D. the city government's decision about bicycle lanes(市政府关于自行车道的决定)
步骤 3:选择正确答案
文章主要讨论了“Bike for a Better City”组织对汽车问题的解决方案,即通过鼓励更多人骑自行车来减少汽车数量和空气污染。因此,选项B最符合文章的主旨。