题目
Why is it that the more connected we get, the more disconnected I feel? Every advance in communications technology is a step back from the closeness of human interaction. With e-mail and instant messaging over the Internet, we can now communicate without seeing or talking to one another. With voice mail, you can conduct entire conversations without ever reaching anyone. If my mom has a question, I just leave the answer on her machine. As almost every imaginable contact between human beings becomes automatic by machine, the alienation quotient(疏远感) goes up. You can't even call a person to get the phone number of another person anywhere. Directory assistance is almost always fully automatic by machine. Pumping gas at the station? Why say good-morning to the worker when you can swipe (刷卡) your credit card at the pump and save yourself the bother of human contact? Placing money at the bank? Why talk to a clerk who might live in the neighborhood when you can just put your credit card into the ATM? Pretty soon you won't have the hard task of making eye contact at the grocery store. Some grocery chains are using a self-scanner so you can check yourself out, avoiding those annoying clerks who look at you and ask how you are doing?(1)The writer's attitude towards advances in communications technology may be described as ____ ?A. critical B. unconcerned C. positive D. uninterested(2)If his mom has a question, he ____ .A. will find ways to reach herB. will locate her e-mail addressC. will try to get her a voice machineD. will leave her the answer through voice mail(3)With the rapid development of high technology, people don't need to ____ .A. see or talk to one anotherB. say good morning to workersC. make eye contact with clerksD. completely rely on manpower(4)It can be inferred that the writer ____ .A. is pleased with the modern pace of lifeB. feels more separated from othersC. doesn't want anyone to bother himD. sings the praises of communications technology
Why is it that the more connected we get, the more disconnected I feel? Every advance in communications technology is a step back from the closeness of human interaction. With e-mail and instant messaging over the Internet, we can now communicate without seeing or talking to one another. With voice mail, you can conduct entire conversations without ever reaching anyone. If my mom has a question, I just leave the answer on her machine.
As almost every imaginable contact between human beings becomes automatic by machine, the alienation quotient(疏远感) goes up. You can't even call a person to get the phone number of another person anywhere. Directory assistance is almost always fully automatic by machine. Pumping gas at the station? Why say good-morning to the worker when you can swipe (刷卡) your credit card at the pump and save yourself the bother of human contact? Placing money at the bank? Why talk to a clerk who might live in the neighborhood when you can just put your credit card into the ATM?
Pretty soon you won't have the hard task of making eye contact at the grocery store. Some grocery chains are using a self-scanner so you can check yourself out, avoiding those annoying clerks who look at you and ask how you are doing?
(1)The writer's attitude towards advances in communications technology may be described as ____ ?
A. critical B. unconcerned C. positive D. uninterested
(2)If his mom has a question, he ____ .
A. will find ways to reach her
B. will locate her e-mail address
C. will try to get her a voice machine
D. will leave her the answer through voice mail
(3)With the rapid development of high technology, people don't need to ____ .
A. see or talk to one another
B. say good morning to workers
C. make eye contact with clerks
D. completely rely on manpower
(4)It can be inferred that the writer ____ .
A. is pleased with the modern pace of life
B. feels more separated from others
C. doesn't want anyone to bother him
D. sings the praises of communications technology
As almost every imaginable contact between human beings becomes automatic by machine, the alienation quotient(疏远感) goes up. You can't even call a person to get the phone number of another person anywhere. Directory assistance is almost always fully automatic by machine. Pumping gas at the station? Why say good-morning to the worker when you can swipe (刷卡) your credit card at the pump and save yourself the bother of human contact? Placing money at the bank? Why talk to a clerk who might live in the neighborhood when you can just put your credit card into the ATM?
Pretty soon you won't have the hard task of making eye contact at the grocery store. Some grocery chains are using a self-scanner so you can check yourself out, avoiding those annoying clerks who look at you and ask how you are doing?
(1)The writer's attitude towards advances in communications technology may be described as ____ ?
A. critical B. unconcerned C. positive D. uninterested
(2)If his mom has a question, he ____ .
A. will find ways to reach her
B. will locate her e-mail address
C. will try to get her a voice machine
D. will leave her the answer through voice mail
(3)With the rapid development of high technology, people don't need to ____ .
A. see or talk to one another
B. say good morning to workers
C. make eye contact with clerks
D. completely rely on manpower
(4)It can be inferred that the writer ____ .
A. is pleased with the modern pace of life
B. feels more separated from others
C. doesn't want anyone to bother him
D. sings the praises of communications technology
题目解答
答案
1.A.推理判断题.根据第一段Every advance in communications technology is a step back from the closeness of human interaction.通信技术的每一次进步都是人类互动的紧密结束.可以推测出,作者认为通信技术是至关重要的.故选A.
2.D.细节理解题.根据第一段 If my mom has a question, I just leave the answer on her machine.可知,如果他妈妈有问题,他会通过语音邮件给她答复.故选D.
3.A.细节理解题.根据第一段With e-mail and instant messaging over the Internet, we can now communicate without seeing or talking to one another.可知,随着高科技的快速发展,人们不需要彼此看见或交谈.故选A.
4.B.推理判断题.根据第二段As almost every imaginable contact between human beings becomes automatic by machine, the alienation quotient(疏远感) goes up. You can't even call a person to get the phone number of another person anywhere.可以看出,作者感觉与其他人隔离开了,更加疏远了.故选B.
2.D.细节理解题.根据第一段 If my mom has a question, I just leave the answer on her machine.可知,如果他妈妈有问题,他会通过语音邮件给她答复.故选D.
3.A.细节理解题.根据第一段With e-mail and instant messaging over the Internet, we can now communicate without seeing or talking to one another.可知,随着高科技的快速发展,人们不需要彼此看见或交谈.故选A.
4.B.推理判断题.根据第二段As almost every imaginable contact between human beings becomes automatic by machine, the alienation quotient(疏远感) goes up. You can't even call a person to get the phone number of another person anywhere.可以看出,作者感觉与其他人隔离开了,更加疏远了.故选B.