题目
In the past, flying carpets and wind-fire wheels only appeared in myths or people’s dreams. Nowadays, many travel tools better than them have become reality. Large passenger planes fly over our heads. Within one day, they can carry people to nearly any corner of the earth. So, if you send your selfies in five different countries in three days, don’t expect anyone in your friend circle to feel surprised. Similarly, if a friend sends you a photo of himself riding on a single wheel self-balance car, you won’t find it too cool. Maybe you’ll just warn him, “Hey, obey the traffic rules!” That’s why nowadays “being on wheels” no longer just means “riding a car”. In cities all over the world, new transportation tools give a unique view: for example, the shared bicycles, both convenient and energy-saving. Of course, you may say, “Is that new? Shared electric scooters are common now!” Yes, even skateboards that only appeared in playgrounds seem to have become a travel tool for some college students. Sometimes they turn around like a lone ranger in crowds. And often, they may have a big fall when they are most proud of their skills.Yes, these new generation tools have pros and cons. But they are the results of human efforts to realize their dreams. (4)As long as good rules could regulate the production and use of them, we can enjoy more interesting ways of transportation. So, why not?(1) (单选题)Where could people see flying carpets and wind-fire wheels in the past?A.in ChinaB.in Arab C.in mythsD.in reality(2) (单选题)How long will a passenger plane take to carry people to any corner of the earth? A.Within one dayB.Within two daysC.Within three daysD.Within four days(3) (单选题)3. What did “being on wheels” mean in the past? A.riding a car B. riding a bikeC.riding a horse D. riding a scooter(4) (单选题)4. Which word is not used to praise the shared bicycle? A.convenient B.energy- saving C. newD.old(5) (单选题)5. Which of the following can be called “new generation tools”?A.the shared bicycles and electric scooter B. a single wheel self-balanced carC.skateboards D.All of the above(6) (单选题)6. Which of the following travel tools is not a new generation one?A.Flying carpetB. self-balance carC.planeD.shared bicycle(7) (单选题)7. In the past , being on wheels means riding a ________?A.horse B.bikeC. car D.self-balance car(8) (单选题)8. According to this passage, skateboards seem to have become a travel tool for____?A. common people B.children C.college studentsD.lone rangers(9) (单选题)Under what condition could people enjoy these new means of transportation.A.s long as these new means of transportation are safe.B.As long as these new means of transportation are useful.C.As long as they are allowed to ride.D. As long as good rules could regulate the production and use of these travel toolsA. It had caused embarrassment to the British government.B. It had brought her closer to the ordinary people.C. It had greatly promoted her popularity.D. It had affected her relations with the British government.
In the past, flying carpets and wind-fire wheels only appeared in myths or people’s dreams. Nowadays, many travel tools better than them have become reality. Large passenger planes fly over our heads. Within one day, they can carry people to nearly any corner of the earth. So, if you send your selfies in five different countries in three days, don’t expect anyone in your friend circle to feel surprised. Similarly, if a friend sends you a photo of himself riding on a single wheel self-balance car, you won’t find it too cool. Maybe you’ll just warn him, “Hey, obey the traffic rules!” That’s why nowadays “being on wheels” no longer just means “riding a car”. In cities all over the world, new transportation tools give a unique view: for example, the shared bicycles, both convenient and energy-saving. Of course, you may say, “Is that new? Shared electric scooters are common now!” Yes, even skateboards that only appeared in playgrounds seem to have become a travel tool for some college students. Sometimes they turn around like a lone ranger in crowds. And often, they may have a big fall when they are most proud of their skills.Yes, these new generation tools have pros and cons. But they are the results of human efforts to realize their dreams. (4)As long as good rules could regulate the production and use of them, we can enjoy more interesting ways of transportation. So, why not?(1) (单选题)Where could people see flying carpets and wind-fire wheels in the past?A.in ChinaB.in Arab C.in mythsD.in reality(2) (单选题)How long will a passenger plane take to carry people to any corner of the earth? A.Within one dayB.Within two daysC.Within three daysD.Within four days(3) (单选题)3. What did “being on wheels” mean in the past? A.riding a car B. riding a bikeC.riding a horse D. riding a scooter(4) (单选题)4. Which word is not used to praise the shared bicycle? A.convenient B.energy- saving C. newD.old(5) (单选题)5. Which of the following can be called “new generation tools”?A.the shared bicycles and electric scooter B. a single wheel self-balanced carC.skateboards D.All of the above(6) (单选题)6. Which of the following travel tools is not a new generation one?A.Flying carpetB. self-balance carC.planeD.shared bicycle(7) (单选题)7. In the past , being on wheels means riding a ________?A.horse B.bikeC. car D.self-balance car(8) (单选题)8. According to this passage, skateboards seem to have become a travel tool for____?A. common people B.children C.college studentsD.lone rangers(9) (单选题)Under what condition could people enjoy these new means of transportation.A.s long as these new means of transportation are safe.B.As long as these new means of transportation are useful.C.As long as they are allowed to ride.D. As long as good rules could regulate the production and use of these travel tools
- A. It had caused embarrassment to the British government.
- B. It had brought her closer to the ordinary people.
- C. It had greatly promoted her popularity.
- D. It had affected her relations with the British government.
题目解答
答案
1、C2、A3、A4、D5、D6、A7、C8、C9、D
解析
步骤 1:理解问题背景
文章讲述了过去和现在交通工具的变化,从神话中的飞毯和风火轮到现代的飞机、共享自行车、电动滑板车和单轮自平衡车等。文章还提到这些新交通工具的优缺点,以及如何通过良好的规则来规范它们的生产和使用。
步骤 2:分析每个问题
(1) 飞毯和风火轮在过去出现在哪里?
(2) 一架客机需要多长时间才能把人送到地球的任何角落?
(3) 过去“在轮子上”意味着什么?
(4) 哪个词没有用来赞美共享自行车?
(5) 哪些可以被称为“新一代工具”?
(6) 哪种旅行工具不是新一代的?
(7) 过去“在轮子上”意味着骑什么?
(8) 根据这篇文章,滑板似乎已经成为什么人的旅行工具?
(9) 在什么条件下,人们可以享受这些新的交通工具?
步骤 3:回答每个问题
(1) 飞毯和风火轮在过去出现在神话中。
(2) 一架客机需要一天之内就能把人送到地球的任何角落。
(3) 过去“在轮子上”意味着骑车。
(4) “旧”这个词没有用来赞美共享自行车。
(5) 共享自行车、电动滑板车、单轮自平衡车和滑板都可以被称为“新一代工具”。
(6) 飞毯不是新一代的旅行工具。
(7) 过去“在轮子上”意味着骑车。
(8) 根据这篇文章,滑板似乎已经成为大学生的旅行工具。
(9) 只要良好的规则能够规范这些旅行工具的生产和使用,人们就可以享受这些新的交通工具。
文章讲述了过去和现在交通工具的变化,从神话中的飞毯和风火轮到现代的飞机、共享自行车、电动滑板车和单轮自平衡车等。文章还提到这些新交通工具的优缺点,以及如何通过良好的规则来规范它们的生产和使用。
步骤 2:分析每个问题
(1) 飞毯和风火轮在过去出现在哪里?
(2) 一架客机需要多长时间才能把人送到地球的任何角落?
(3) 过去“在轮子上”意味着什么?
(4) 哪个词没有用来赞美共享自行车?
(5) 哪些可以被称为“新一代工具”?
(6) 哪种旅行工具不是新一代的?
(7) 过去“在轮子上”意味着骑什么?
(8) 根据这篇文章,滑板似乎已经成为什么人的旅行工具?
(9) 在什么条件下,人们可以享受这些新的交通工具?
步骤 3:回答每个问题
(1) 飞毯和风火轮在过去出现在神话中。
(2) 一架客机需要一天之内就能把人送到地球的任何角落。
(3) 过去“在轮子上”意味着骑车。
(4) “旧”这个词没有用来赞美共享自行车。
(5) 共享自行车、电动滑板车、单轮自平衡车和滑板都可以被称为“新一代工具”。
(6) 飞毯不是新一代的旅行工具。
(7) 过去“在轮子上”意味着骑车。
(8) 根据这篇文章,滑板似乎已经成为大学生的旅行工具。
(9) 只要良好的规则能够规范这些旅行工具的生产和使用,人们就可以享受这些新的交通工具。