题目
If you start each day desperately wishing for an extra hour in bed, the following is likely to leave you feeling even more bad-tempered. Scientists have identified a "sleepless elite" — small group of people for whom a lie-in is a waste of time. Rather than being tired, bad-tempered under-achievers, they are an energetic, outgoing and optimistic group who can happily and healthily get by on just four or five shut-eye a night. If that were not irritating enough, they tend to be slim, able to hold down two jobs at the same time, and breeze through their extra-long days without needing caffeine pick-me-ups(咖啡因提神物)or cat naps. Working out how the gene cuts sleep without any obvious impact on health could help in the design of drugs us all a few extra hours in our day. The bad news is that while many of us get by on a few hours sleep a night, just one to three people in 100 qualify to be part of the sleepless elite. The research team is now appealing for members of the lucky group to come forward to allow their DNA to be studied. University of California researcher Ying-Hui Fu said: " My long term goal is to someday learn enough so we can manipulate the sleep pathways without damaging our health. Everybody can use more waking hours, even if you just watch movies. " Many of those who have already volunteered share fascinating characteristics. They are thinner than average, relentlessly upbeat(兴奋)and seem to have a high tolerance for physical pain and psychological set-backs. Researcher Dr. Christopher Jones told the Wall Street Journal: " Typically, at the end of a long-structured phone interview, they will admit they have been texting and surfing the Internet and doing cross-word puzzles at the same time, all on less than six hours of sleep. "Which of the following could be the title of this passage?A.The Sleepless Elite.B.The Impact of Sleep on Health.C.A New Research on Sleep.D.Manipulation of Sleep Pathways.
If you start each day desperately wishing for an extra hour in bed, the following is likely to leave you feeling even more bad-tempered. Scientists have identified a "sleepless elite" — small group of people for whom a lie-in is a waste of time. Rather than being tired, bad-tempered under-achievers, they are an energetic, outgoing and optimistic group who can happily and healthily get by on just four or five shut-eye a night. If that were not irritating enough, they tend to be slim, able to hold down two jobs at the same time, and breeze through their extra-long days without needing caffeine pick-me-ups(咖啡因提神物)or cat naps. Working out how the gene cuts sleep without any obvious impact on health could help in the design of drugs us all a few extra hours in our day. The bad news is that while many of us get by on a few hours sleep a night, just one to three people in 100 qualify to be part of the sleepless elite. The research team is now appealing for members of the lucky group to come forward to allow their DNA to be studied. University of California researcher Ying-Hui Fu said: " My long term goal is to someday learn enough so we can manipulate the sleep pathways without damaging our health. Everybody can use more waking hours, even if you just watch movies. " Many of those who have already volunteered share fascinating characteristics. They are thinner than average, relentlessly upbeat(兴奋)and seem to have a high tolerance for physical pain and psychological set-backs. Researcher Dr. Christopher Jones told the Wall Street Journal: " Typically, at the end of a long-structured phone interview, they will admit they have been texting and surfing the Internet and doing cross-word puzzles at the same time, all on less than six hours of sleep. "
Which of the following could be the title of this passage?A.The Sleepless Elite.
B.The Impact of Sleep on Health.
C.A New Research on Sleep.
D.Manipulation of Sleep Pathways.
Which of the following could be the title of this passage?A.The Sleepless Elite.
B.The Impact of Sleep on Health.
C.A New Research on Sleep.
D.Manipulation of Sleep Pathways.
题目解答
答案
A
主旨题。文章首段就提出文章的主旨,sleeplesselite“夜猫子”精英一族,后面段落主要叙述了“夜猫子”精英一族的特点。故选A。
主旨题。文章首段就提出文章的主旨,sleeplesselite“夜猫子”精英一族,后面段落主要叙述了“夜猫子”精英一族的特点。故选A。
解析
步骤 1:理解文章内容
文章主要介绍了“夜猫子”精英一族,他们能够健康地在晚上只睡4到5个小时,而且精力充沛、乐观开朗。文章还提到,研究这些人的基因可以帮助设计药物,使我们每天多出几个小时的清醒时间。此外,文章还提到,这些“夜猫子”精英一族还具有其他一些特点,如身材苗条、能够同时做两份工作等。
步骤 2:分析选项
A. The Sleepless Elite.(夜猫子精英)
B. The Impact of Sleep on Health.(睡眠对健康的影响)
C. A New Research on Sleep.(关于睡眠的新研究)
D. Manipulation of Sleep Pathways.(睡眠途径的操控)
步骤 3:选择最合适的标题
文章主要围绕“夜猫子”精英一族展开,因此选项A最符合文章内容。
文章主要介绍了“夜猫子”精英一族,他们能够健康地在晚上只睡4到5个小时,而且精力充沛、乐观开朗。文章还提到,研究这些人的基因可以帮助设计药物,使我们每天多出几个小时的清醒时间。此外,文章还提到,这些“夜猫子”精英一族还具有其他一些特点,如身材苗条、能够同时做两份工作等。
步骤 2:分析选项
A. The Sleepless Elite.(夜猫子精英)
B. The Impact of Sleep on Health.(睡眠对健康的影响)
C. A New Research on Sleep.(关于睡眠的新研究)
D. Manipulation of Sleep Pathways.(睡眠途径的操控)
步骤 3:选择最合适的标题
文章主要围绕“夜猫子”精英一族展开,因此选项A最符合文章内容。