题目
Britons are allowing to let their manners slip, researchers claim. More than 8 out of 10 passengers refuse to give up their seats on the bus, train or tube, a survey by health care provider Simplyhealth said. Around half of workers do not make cups of tea for colleagues while 86 percent of the nation do not offer to carry bags for others, it was claimed. According to the survey of more than 1,000 adults, the main causes of people not bothering were lack of time and much stress at work. Jamie Wilson of Simplyhealth said: "Committing just half an hour a month to helping someone else can make a real difference to your life as well as theirs. As a health care provider, we encourage our staff to get active in the community supporting others—in fact we give 100 days a year to staff to spend a day helping at a charity of their choice." Mental health expert Dr. Christian Jessen said: "We all know that helping others is of benefit to them, but many people don't realise that getting active to help others can also improve your mental and physical well-being. Simple activities like walking the neighbor's dog or helping in the garden help to lose some weight and improve general fitness, leading to a healthier, happier nation."1.What's the main cause for modern Britons' declining manners?A) Improved national well-being.B) Indifference between neighbours.C) Limited time and more stress.D) Change of the lifestyle.2.According to the passage, how much time does Simplyhealth allow its staff to spend helping others?A) Half an hour a day.B) Half an hour a month.C) One day a year.D) 100 days a year.3.What is the main idea of the passage?A) The modern Britons' well-being declines.B) The nation calls for more volunteers.C) Experts urge people to be nice.D) Helping others makes people healthier.
Britons are allowing to let their manners slip, researchers claim. More than 8 out of 10 passengers refuse to give up their seats on the bus, train or tube, a survey by health care provider Simplyhealth said. Around half of workers do not make cups of tea for colleagues while 86 percent of the nation do not offer to carry bags for others, it was claimed. According to the survey of more than 1,000 adults, the main causes of people not bothering were lack of time and much stress at work. Jamie Wilson of Simplyhealth said: "Committing just half an hour a month to helping someone else can make a real difference to your life as well as theirs. As a health care provider, we encourage our staff to get active in the community supporting others—in fact we give 100 days a year to staff to spend a day helping at a charity of their choice." Mental health expert Dr. Christian Jessen said: "We all know that helping others is of benefit to them, but many people don't realise that getting active to help others can also improve your mental and physical well-being. Simple activities like walking the neighbor's dog or helping in the garden help to lose some weight and improve general fitness, leading to a healthier, happier nation."1.What's the main cause for modern Britons' declining manners?A) Improved national well-being.B) Indifference between neighbours.C) Limited time and more stress.D) Change of the lifestyle.2.According to the passage, how much time does Simplyhealth allow its staff to spend helping others?A) Half an hour a day.B) Half an hour a month.C) One day a year.D) 100 days a year.3.What is the main idea of the passage?A) The modern Britons' well-being declines.B) The nation calls for more volunteers.C) Experts urge people to be nice.D) Helping others makes people healthier.
题目解答
答案
1、答案:C2、答案:D3、答案:D
解析
步骤 1:理解问题背景
文章讨论了现代英国人礼貌行为的下降,以及这种下降的主要原因。同时,文章还提到了一个健康护理提供者Simplyhealth的调查结果,以及专家对帮助他人对个人健康和幸福的影响的看法。
步骤 2:分析问题1
问题1询问现代英国人礼貌行为下降的主要原因。根据文章,主要原因是缺乏时间和工作压力大。
步骤 3:分析问题2
问题2询问Simplyhealth允许其员工花费多少时间帮助他人。根据文章,Simplyhealth允许其员工每年花费100天中的某一天在他们选择的慈善机构帮助他人。
步骤 4:分析问题3
问题3询问文章的主要思想。文章主要讨论了帮助他人对个人健康和幸福的影响,因此主要思想是帮助他人使人更健康。
文章讨论了现代英国人礼貌行为的下降,以及这种下降的主要原因。同时,文章还提到了一个健康护理提供者Simplyhealth的调查结果,以及专家对帮助他人对个人健康和幸福的影响的看法。
步骤 2:分析问题1
问题1询问现代英国人礼貌行为下降的主要原因。根据文章,主要原因是缺乏时间和工作压力大。
步骤 3:分析问题2
问题2询问Simplyhealth允许其员工花费多少时间帮助他人。根据文章,Simplyhealth允许其员工每年花费100天中的某一天在他们选择的慈善机构帮助他人。
步骤 4:分析问题3
问题3询问文章的主要思想。文章主要讨论了帮助他人对个人健康和幸福的影响,因此主要思想是帮助他人使人更健康。