Over the years, shopping has become a very common activity. Many people enjoy going to malls or stores more and more every day, but it is more than a common hobby for some of them. They have turned into shopaholics. They are people who simply enjoy shopping and walking around spending money without being able to stop doing it. They like shopping very much and usually buy things that they don't need. Even though they don't have enough money, they buy everything they want. Some people go shopping when they are sad, worried or lonely and they want to feel better. They use this activity as a way to forget their problems. Shopaholics say that they feel more important and better after they buy something. Sometimes husbands might buy very expensive presents for their families to try to make up for their lack of love for them. We usually think women enjoy shopping more than men, but according to some studies, that's not true. Men really like shopping because they feel they have power and control. They get whatever they want. Also, men usually buy big items while women spend their money on clothes, cosmetics, decorations for their houses, or things for family. What does the word "shopaholics" in the first paragraph probably mean? A. A person who usually buys a lot of things he doesn't need.B. A person who doesn't have enough money but likes buying things.C. A person who enjoys going to malls or stores every day.
Over the years, shopping has become a very common activity. Many people enjoy going to malls or stores more and more every day, but it is more than a common hobby for some of them. They have turned into shopaholics. They are people who simply enjoy shopping and walking around spending money without being able to stop doing it. They like shopping very much and usually buy things that they don't need. Even though they don't have enough money, they buy everything they want.
Some people go shopping when they are sad, worried or lonely and they want to feel better. They use this activity as a way to forget their problems. Shopaholics say that they feel more important and better after they buy something. Sometimes husbands might buy very expensive presents for their families to try to make up for their lack of love for them.
We usually think women enjoy shopping more than men, but according to some studies, that's not true. Men really like shopping because they feel they have power and control. They get whatever they want. Also, men usually buy big items while women spend their money on clothes, cosmetics, decorations for their houses, or things for family.
What does the word "shopaholics" in the first paragraph probably mean?
- A. A person who usually buys a lot of things he doesn't need.
- B. A person who doesn't have enough money but likes buying things.
- C. A person who enjoys going to malls or stores every day.
题目解答
答案
解析
本题考查根据文章文章内容推测词汇含义的能力。解题思路是先在文章中找到与“shopaholics”相关的描述,明确其特征,再逐一分析选项。
- 首先,文章提到“Many people enjoy going to malls or stores more and more every day, but it is more than a common hobby for some of them. They have turned into shopaholics”,说明“shopaholics”和一般喜欢去商场或商店的人不同,购物对他们来说不只是普通爱好。
- 接着,文章进一步描述“They are people who simply enjoy shopping and walking around spending money without being able to stop doing it. They like shopping very much and usually buy things that they don't need. Even though they don't have enough money, they buy everything they want”,这表明“shopaholics”的特点是无法停止购物,喜欢买不需要的东西,即便没钱也会买想要的。
- 然后分析选项:
- 选项A:“A person who usually buys a lot of things he doesn't need”,该选项准确概括了“shopaholics”喜欢买不需要东西这一关键特征,与文章描述相符。
- 选项B选项“A person who doesn't have enough money but likes buying things”,虽然提到了没钱还喜欢买东西,但没有突出买不需要的东西这一特点,不够全面。
- C选项“A person who enjoys going to malls or stores every day”,只强调了喜欢去商场或商店,没有体现出“shopaholics”无法停止购物和买不需要东西的特点。