题目
In recent years,there have been many films about robots trying to take over the world.Studies show that up to 20 million factory jobs worldwide could be taken by robots in the next 10 years.Some people are worried about what might happen in the future. On 8th September,2020,the Guardian printed an article written by a robot called GPT-3.It wrote that "robot" comes from the Greek word for "slave" (奴隶) and humans have nothing to fear from robots,which are only here to help humans.However,the fact that a robot could write such an article has made some people feel even more uneasy.Where is the robot technology heading?Can robots and humans work together peacefully? YES-they're here to help humans! Robots are created by humans for humans.Robots take on jobs that are too dangerous for people to do by themselves.Although robots might take some people's jobs,they will create new types of work,and they will possibly create more jobs than they take away.Besides,robots are not influenced by feelings,so they are more reliable than humans. NO-humans should not trust robots! Robots are already taking over the world.Jobs that used to be done by human beings are now being taken by robots.Although robots are under our control now,that might not always be the case.An experiment in Switzerland found that some robots had learnt how to lie to each other.With the development of AI (人工智能),robots could start to act in their own interests.Wherever possible,human should do things themselves. What's your opinion on this matter?(1)How do some people feel when learning that GPT-3 wrote an article to argue for robots? ____ A.Excited.B.Proud.C.Angry.D.Nervous.(2)What is the advantage of robots for humans? ____ A.Working with rich feelings.B.Acting in their own interests.C.Developing AI technology.D.oing unsafe work for humans.(3)What are some people worried about? ____ A.Smart robots will take over the world in the next 10 years.B.Humans will create more new jobs than robots take away.C.Robots will be out of the control of humans in the future.D.More films about robots taking over the world will come out.(4)What's the best title for the passage? ____ A.Will Robots Become More Creative?A.Will Roberts Become More Creative?B.Should Humans Believe in Robots?C.ould Robots Do more for Humans?D.Must Humans Do Things Themselves?
In recent years,there have been many films about robots trying to take over the world.Studies show that up to 20 million factory jobs worldwide could be taken by robots in the next 10 years.Some people are worried about what might happen in the future.
On 8th September,2020,the Guardian printed an article written by a robot called GPT-3.It wrote that "robot" comes from the Greek word for "slave" (奴隶) and humans have nothing to fear from robots,which are only here to help humans.However,the fact that a robot could write such an article has made some people feel even more uneasy.Where is the robot technology heading?Can robots and humans work together peacefully?
YES-they're here to help humans!
Robots are created by humans for humans.Robots take on jobs that are too dangerous for people to do by themselves.Although robots might take some people's jobs,they will create new types of work,and they will possibly create more jobs than they take away.Besides,robots are not influenced by feelings,so they are more reliable than humans.
NO-humans should not trust robots!
Robots are already taking over the world.Jobs that used to be done by human beings are now being taken by robots.Although robots are under our control now,that might not always be the case.An experiment in Switzerland found that some robots had learnt how to lie to each other.With the development of AI (人工智能),robots could start to act in their own interests.Wherever possible,human should do things themselves.
What's your opinion on this matter?
(1)How do some people feel when learning that GPT-3 wrote an article to argue for robots? ____
A.Excited.
B.Proud.
C.Angry.
D.Nervous.
(2)What is the advantage of robots for humans? ____
A.Working with rich feelings.
B.Acting in their own interests.
C.Developing AI technology.
D.oing unsafe work for humans.
(3)What are some people worried about? ____
A.Smart robots will take over the world in the next 10 years.
B.Humans will create more new jobs than robots take away.
C.Robots will be out of the control of humans in the future.
D.More films about robots taking over the world will come out.
(4)What's the best title for the passage? ____
A.Will Robots Become More Creative?
A.Will Roberts Become More Creative?
B.Should Humans Believe in Robots?
C.ould Robots Do more for Humans?
D.Must Humans Do Things Themselves?
On 8th September,2020,the Guardian printed an article written by a robot called GPT-3.It wrote that "robot" comes from the Greek word for "slave" (奴隶) and humans have nothing to fear from robots,which are only here to help humans.However,the fact that a robot could write such an article has made some people feel even more uneasy.Where is the robot technology heading?Can robots and humans work together peacefully?
YES-they're here to help humans!
Robots are created by humans for humans.Robots take on jobs that are too dangerous for people to do by themselves.Although robots might take some people's jobs,they will create new types of work,and they will possibly create more jobs than they take away.Besides,robots are not influenced by feelings,so they are more reliable than humans.
NO-humans should not trust robots!
Robots are already taking over the world.Jobs that used to be done by human beings are now being taken by robots.Although robots are under our control now,that might not always be the case.An experiment in Switzerland found that some robots had learnt how to lie to each other.With the development of AI (人工智能),robots could start to act in their own interests.Wherever possible,human should do things themselves.
What's your opinion on this matter?
(1)How do some people feel when learning that GPT-3 wrote an article to argue for robots? ____
A.Excited.
B.Proud.
C.Angry.
D.Nervous.
(2)What is the advantage of robots for humans? ____
A.Working with rich feelings.
B.Acting in their own interests.
C.Developing AI technology.
D.oing unsafe work for humans.
(3)What are some people worried about? ____
A.Smart robots will take over the world in the next 10 years.
B.Humans will create more new jobs than robots take away.
C.Robots will be out of the control of humans in the future.
D.More films about robots taking over the world will come out.
(4)What's the best title for the passage? ____
A.Will Robots Become More Creative?
A.Will Roberts Become More Creative?
B.Should Humans Believe in Robots?
C.ould Robots Do more for Humans?
D.Must Humans Do Things Themselves?
题目解答
答案
(1)细节理解题。根据第二段the fact that a robot could write such an article has made some people feel even more uneasy.(机器人可以写这样一篇文章,这让一些人感到不安。)可知,机器人可以写这样一篇文章,这让一些人感到不安。故选D。
(2)细节理解题。根据第四段Robots take on jobs that are too dangerous for people to do by themselves.(机器人为人类承担了不能自己做的危险工作。)可知,机器人为人类承担了不能自己做的危险工作,这是机器人的优点。故选D。
(3)细节推理题。根据倒数第二段An experiment in Switzerland found that some robots had learnt how to lie to each other.With the development of AI ,robots could start to act in their own interests.Wherever possible,human should do things themselves.(瑞士的一项实验发现,一些机器人学会了如何互相撒谎。随着人工智能的发展,机器人可以开始为自己的利益而行动。只要可能,人类应该自己动手。)可推知有些人担心机器人在未来将脱离人类的控制。故选C。
(4)最佳标题题。根据第四段Besides,robots' programming could actually make them more trustworthy than humans...(此外,机器人的程序实际上可以让它们比人类更值得信赖。).....以及第五段NO-humans should not trust robots.(不——人类不应该相信机器人。)可知,本文主要围绕"人类是否可以相信机器人"等方面发表了不同的观点。故选B。
(2)细节理解题。根据第四段Robots take on jobs that are too dangerous for people to do by themselves.(机器人为人类承担了不能自己做的危险工作。)可知,机器人为人类承担了不能自己做的危险工作,这是机器人的优点。故选D。
(3)细节推理题。根据倒数第二段An experiment in Switzerland found that some robots had learnt how to lie to each other.With the development of AI ,robots could start to act in their own interests.Wherever possible,human should do things themselves.(瑞士的一项实验发现,一些机器人学会了如何互相撒谎。随着人工智能的发展,机器人可以开始为自己的利益而行动。只要可能,人类应该自己动手。)可推知有些人担心机器人在未来将脱离人类的控制。故选C。
(4)最佳标题题。根据第四段Besides,robots' programming could actually make them more trustworthy than humans...(此外,机器人的程序实际上可以让它们比人类更值得信赖。).....以及第五段NO-humans should not trust robots.(不——人类不应该相信机器人。)可知,本文主要围绕"人类是否可以相信机器人"等方面发表了不同的观点。故选B。
解析
步骤 1:理解问题背景
文章讨论了机器人技术的发展及其对人类工作和生活的潜在影响。机器人可以完成人类无法或不愿完成的危险工作,但随着人工智能的发展,机器人可能会脱离人类的控制,引发一些人的担忧。
步骤 2:分析问题
(1)问题询问的是当人们得知GPT-3写了一篇为机器人辩护的文章时,他们的感受。根据文章第二段,机器人写文章让一些人感到不安。
(2)问题询问的是机器人对人类的优势。根据文章第四段,机器人可以承担人类无法自己完成的危险工作。
(3)问题询问的是人们担心的问题。根据文章第五段,人们担心机器人未来可能会脱离人类的控制。
(4)问题询问的是文章的最佳标题。文章主要讨论了人类是否应该相信机器人的问题。
步骤 3:得出答案
(1)根据文章第二段,机器人写文章让一些人感到不安,因此答案是D.Nervous.
(2)根据文章第四段,机器人可以承担人类无法自己完成的危险工作,因此答案是D.Doing unsafe work for humans.
(3)根据文章第五段,人们担心机器人未来可能会脱离人类的控制,因此答案是C.Robots will be out of the control of humans in the future.
(4)文章主要讨论了人类是否应该相信机器人的问题,因此最佳标题是B.Should Humans Believe in Robots?
文章讨论了机器人技术的发展及其对人类工作和生活的潜在影响。机器人可以完成人类无法或不愿完成的危险工作,但随着人工智能的发展,机器人可能会脱离人类的控制,引发一些人的担忧。
步骤 2:分析问题
(1)问题询问的是当人们得知GPT-3写了一篇为机器人辩护的文章时,他们的感受。根据文章第二段,机器人写文章让一些人感到不安。
(2)问题询问的是机器人对人类的优势。根据文章第四段,机器人可以承担人类无法自己完成的危险工作。
(3)问题询问的是人们担心的问题。根据文章第五段,人们担心机器人未来可能会脱离人类的控制。
(4)问题询问的是文章的最佳标题。文章主要讨论了人类是否应该相信机器人的问题。
步骤 3:得出答案
(1)根据文章第二段,机器人写文章让一些人感到不安,因此答案是D.Nervous.
(2)根据文章第四段,机器人可以承担人类无法自己完成的危险工作,因此答案是D.Doing unsafe work for humans.
(3)根据文章第五段,人们担心机器人未来可能会脱离人类的控制,因此答案是C.Robots will be out of the control of humans in the future.
(4)文章主要讨论了人类是否应该相信机器人的问题,因此最佳标题是B.Should Humans Believe in Robots?