题目
Reading is a good hobby for all kinds of reasons.First,reading is fun.You can always keep yourself happy if you like reading.If you like reading,you will never feel bored or tired.Next,you can read a book almost anywhere:in a car,on a plane,or even in the bathroom.All you need is a book!Another good reason for reading is that it is useful.If you read as a hobby,you will get better and better at it.And you will read faster and find it easier to understand what you read.As you reading skills improve,you will probably find your schoolwork becomes much better.Some people say that reading is out of date.This is not true.You can read on computers,and the better you read,the better your computer skills will be.Good readers may become writers,too.They always have more things to write about.Reading is a wonderful hobby.Why not start reading right now?41.According to the passage,reading can keep you bored an tired. ____ 42.You can read a book almost everywhere. ____ 43.If your reading skills improve,your schoolwork will become much better. ____ 44.It is true that reading is out of date. ____ 45.Good readers may become writers. ____ .
Reading is a good hobby for all kinds of reasons.First,reading is fun.You can always keep yourself happy if you like reading.If you like reading,you will never feel bored or tired.
Next,you can read a book almost anywhere:in a car,on a plane,or even in the bathroom.All you need is a book!
Another good reason for reading is that it is useful.If you read as a hobby,you will get better and better at it.And you will read faster and find it easier to understand what you read.As you reading skills improve,you will probably find your schoolwork becomes much better.
Some people say that reading is out of date.This is not true.You can read on computers,and the better you read,the better your computer skills will be.
Good readers may become writers,too.They always have more things to write about.
Reading is a wonderful hobby.Why not start reading right now?
41.According to the passage,reading can keep you bored an tired. ____
42.You can read a book almost everywhere. ____
43.If your reading skills improve,your schoolwork will become much better. ____
44.It is true that reading is out of date. ____
45.Good readers may become writers. ____ .
Next,you can read a book almost anywhere:in a car,on a plane,or even in the bathroom.All you need is a book!
Another good reason for reading is that it is useful.If you read as a hobby,you will get better and better at it.And you will read faster and find it easier to understand what you read.As you reading skills improve,you will probably find your schoolwork becomes much better.
Some people say that reading is out of date.This is not true.You can read on computers,and the better you read,the better your computer skills will be.
Good readers may become writers,too.They always have more things to write about.
Reading is a wonderful hobby.Why not start reading right now?
41.According to the passage,reading can keep you bored an tired. ____
42.You can read a book almost everywhere. ____
43.If your reading skills improve,your schoolwork will become much better. ____
44.It is true that reading is out of date. ____
45.Good readers may become writers. ____ .
题目解答
答案
41.F.细节题,根据第一段If you like reading,you will never feel bored or tired.喜欢读书,你就不会感到无聊疲累,故填F.
42.T.细节题,根据第二段you can read a book almost anywhere可知四处都可以阅读,故填T.
43.T.细节题,根据第三段As you reading skills improve,you will probably find your schoolwork becomes much better.可知阅读提高了,成绩也会提高,故填T.
44.F.细节题,根据第四段Some people say that reading is out of date.This is not true可知阅读过时了这个说法是不正确的,故填F.
45.T.细节题,根据第五段Good readers may become writers,too可知好的阅读者可能会成为作家,故填T.
42.T.细节题,根据第二段you can read a book almost anywhere可知四处都可以阅读,故填T.
43.T.细节题,根据第三段As you reading skills improve,you will probably find your schoolwork becomes much better.可知阅读提高了,成绩也会提高,故填T.
44.F.细节题,根据第四段Some people say that reading is out of date.This is not true可知阅读过时了这个说法是不正确的,故填F.
45.T.细节题,根据第五段Good readers may become writers,too可知好的阅读者可能会成为作家,故填T.
解析
本题为阅读理解判断题,主要考查学生对文章细节的理解和判断能力。解题核心思路是通过定位关键词,找到对应原文的句子,再对比选项与原文是否一致。破题关键点在于准确识别题目中的细节描述是否与文章内容完全吻合,尤其注意否定词(如“not”“never”)和绝对化表述(如“always”“almost”)。
第41题
关键句:第一段中“you will never feel bored or tired”说明阅读能消除无聊和疲惫。
题目表述:“reading can keep you bored and tired”与原文矛盾,因此答案为F。
第42题
关键句:第二段“you can read a book almost anywhere”明确说明阅读地点灵活。
题目表述与原文一致,答案为T。
第43题
关键句:第三段“your schoolwork becomes much better”直接关联阅读技能提升与学业进步。
题目表述与原文一致,答案为T。
第44题
关键句:第四段“Some people say that reading is out of date.This is not true”明确否定“阅读过时”的说法。
题目表述与原文矛盾,答案为F。
第45题
关键句:第五段“Good readers may become writers,too”直接支持题目表述。
答案为T。