题目
Have you ever noticed the paper you use in your life?Do you know i?Paper,as one of the four great inventions of our country,can be seen everywhere in our life.Although it is very common now,it experienced a long time to be invented.So we should value it. The invention of paper ended the complex (复杂的) history of ancient writing and greatly promoted (促进) the spread and development of culture. Paper was an important invention in ancient China.Writing was developed gradually from ancient times,when people mainly depended on writing instruments for taking notes.At first,oracle bone (甲骨) was used as a kind of writing material.Bamboo,wood and silk were also discovered and used during the Spring and Autumn Period.But because silk was too expensive and the bamboo pieces were too heavy,paper was produced.Thanks to the invention and popularization of paper,people could no longer use stones,wood,metal and other materials to record writing or pictures,and a large amount of ancient information was spread and preserved (保存). Paper is very helpful in our life.It is the carrier of writing and printing.Painters use it to paint the beauty of the world,writers use it to tell the warmth of the world,and educators use it to spread knowledge. It is also used for packaging.Harder cardboard is used to pack things,such as delivery boxes.Of course it can also be used for other purposes,such as printing paper and toilet paper. This is paper.I plays a very significant role in our life and is used for all kinds of purposes:to write,to paint…(1)Which of the following cannot be used as a kind of writing material according to the passage? ____ A.Bamboo.B.Wood.C.Silk.D.Leaves.(2)What can we learn from the passage? ____ A.People can pack things with hard paper.B.There are three types of paper we use today.C.Paper writing was discovered in the Spring and Autumn Period.D.People didn't use bamboo because it was too expensive.(3)What does the underlined word "significant" mean? ____ A.Necessary.B.Important.C.Useful.D.Special.(4)Which of the flowing shows the structure (结构) of the passage? ____ A. ①-|||-②③ ④ ⑤ ⑥B. ①-|||-②③ ④ ⑤ ⑥C. ①-|||-②③ ④ ⑤ ⑥D. ①-|||-②③ ④ ⑤ ⑥(5)What is the writer trying to do in this passage? ____ B.To introduce the kinds of the paper.A.To tell the usage of the paper.C.To introduce the history of the paper.D.To show the importance of the paper.
Have you ever noticed the paper you use in your life?Do you know i?Paper,as one of the four great inventions of our country,can be seen everywhere in our life.Although it is very common now,it experienced a long time to be invented.So we should value it.
The invention of paper ended the complex (复杂的) history of ancient writing and greatly promoted (促进) the spread and development of culture.
Paper was an important invention in ancient China.Writing was developed gradually from ancient times,when people mainly depended on writing instruments for taking notes.At first,oracle bone (甲骨) was used as a kind of writing material.Bamboo,wood and silk were also discovered and used during the Spring and Autumn Period.But because silk was too expensive and the bamboo pieces were too heavy,paper was produced.Thanks to the invention and popularization of paper,people could no longer use stones,wood,metal and other materials to record writing or pictures,and a large amount of ancient information was spread and preserved (保存).
Paper is very helpful in our life.It is the carrier of writing and printing.Painters use it to paint the beauty of the world,writers use it to tell the warmth of the world,and educators use it to spread knowledge.
It is also used for packaging.Harder cardboard is used to pack things,such as delivery boxes.Of course it can also be used for other purposes,such as printing paper and toilet paper.
This is paper.I plays a very significant role in our life and is used for all kinds of purposes:to write,to paint…
(1)Which of the following cannot be used as a kind of writing material according to the passage? ____
A.Bamboo.
B.Wood.
C.Silk.
D.Leaves.
(2)What can we learn from the passage? ____
A.People can pack things with hard paper.
B.There are three types of paper we use today.
C.Paper writing was discovered in the Spring and Autumn Period.
D.People didn't use bamboo because it was too expensive.
(3)What does the underlined word "significant" mean? ____
A.Necessary.
B.Important.
C.Useful.
D.Special.
(4)Which of the flowing shows the structure (结构) of the passage? ____
A.
B.
C.
D.
(5)What is the writer trying to do in this passage? ____
B.To introduce the kinds of the paper.
A.To tell the usage of the paper.
C.To introduce the history of the paper.
D.To show the importance of the paper.
The invention of paper ended the complex (复杂的) history of ancient writing and greatly promoted (促进) the spread and development of culture.
Paper was an important invention in ancient China.Writing was developed gradually from ancient times,when people mainly depended on writing instruments for taking notes.At first,oracle bone (甲骨) was used as a kind of writing material.Bamboo,wood and silk were also discovered and used during the Spring and Autumn Period.But because silk was too expensive and the bamboo pieces were too heavy,paper was produced.Thanks to the invention and popularization of paper,people could no longer use stones,wood,metal and other materials to record writing or pictures,and a large amount of ancient information was spread and preserved (保存).
Paper is very helpful in our life.It is the carrier of writing and printing.Painters use it to paint the beauty of the world,writers use it to tell the warmth of the world,and educators use it to spread knowledge.
It is also used for packaging.Harder cardboard is used to pack things,such as delivery boxes.Of course it can also be used for other purposes,such as printing paper and toilet paper.
This is paper.I plays a very significant role in our life and is used for all kinds of purposes:to write,to paint…
(1)Which of the following cannot be used as a kind of writing material according to the passage? ____
A.Bamboo.
B.Wood.
C.Silk.
D.Leaves.
(2)What can we learn from the passage? ____
A.People can pack things with hard paper.
B.There are three types of paper we use today.
C.Paper writing was discovered in the Spring and Autumn Period.
D.People didn't use bamboo because it was too expensive.
(3)What does the underlined word "significant" mean? ____
A.Necessary.
B.Important.
C.Useful.
D.Special.
(4)Which of the flowing shows the structure (结构) of the passage? ____
A.

B.

C.

D.

(5)What is the writer trying to do in this passage? ____
B.To introduce the kinds of the paper.
A.To tell the usage of the paper.
C.To introduce the history of the paper.
D.To show the importance of the paper.
题目解答
答案
(1)细节判断题。根据第三段At first,oracle bone was used as a kind of writing material.Bamboo,wood and silk were also discovered and used during the Spring and Autumn Period.(起初,甲骨被用作一种书写材料。还发现春秋时期使用了竹、木和丝绸。)可知,D项,树叶,不能作为一种书写材料。故选D。
(2)细节理解题。根据倒数第二段Harder cardboard is used to pack things,such as delivery boxes.(较硬的纸板用于包装东西,例如送货箱。)可知,A项,人们可以用硬纸包装东西。故选A。
(3)词义猜测题。根据最后一段It plays a very significant role in our life and is used for all kinds of purposes:to write,to paint…(它在我们的生活中扮演着significant角色,被用于各种目的:写作、绘画……)可知,significant是"重要的"意思,与Important意思相同。故选B。
(4)文章结构题。根据第一段Paper,as one of the four great inventions of our country,can be seen everywhere in our life.Although it is very common now,it experienced a long time to be invented.So we should value it.(纸,作为我国四大发明之一,在我们的生活中随处可见。虽然现在很普遍,但它经历了很长时间才被发明出来,所以我们应该珍惜它。)第二段The invention of paper ended the complex history of ancient writing and greatly promoted the spread and development of culture.(纸的发明结束了古代书写的复杂历史,极大地促进了文化的传播和发展。)第三段Paper was an important invention in ancient China.(纸是中国古代的一项重要发明。)第四段 Paper is very helpful in our life.(纸对我们的生活很有帮助。)第五段It is also used for packaging.(它也用于包装。)Of course it can also be used for other purposes,such as printing paper and toilet paper.(当然它也可以用于其他用途,例如打印纸和卫生纸。)第六段This is paper.It plays a very significant role in our life and is used for all kinds of purposes:to write,to paint…(这就是纸。它在我们的生活中扮演着重要的角色,被用于各种目的:写作、绘画……)可知,第一段讲述了,纸是我国的四大发明之一;第二段讲述了,纸的发明
促进了文化的传播和发展;第三段讲述了,纸是中国古代的一项重要发明;第四段及第五段讲述了,纸在日常生活中的用途;第六段讲述了,纸在生活中扮演着重要的角色,可知文章结构为C项所示。故选C。
(5)主旨大意题。根据最后一段This is paper.It plays a very significant role in our life and is used for all kinds of purposes:to write,to paint…(这就是纸。它在我们的生活中扮演着重要的角色,被用于各种目的:写作、绘画……)结合全文内容,主要介绍了纸的重要角色。故选D。
(2)细节理解题。根据倒数第二段Harder cardboard is used to pack things,such as delivery boxes.(较硬的纸板用于包装东西,例如送货箱。)可知,A项,人们可以用硬纸包装东西。故选A。
(3)词义猜测题。根据最后一段It plays a very significant role in our life and is used for all kinds of purposes:to write,to paint…(它在我们的生活中扮演着significant角色,被用于各种目的:写作、绘画……)可知,significant是"重要的"意思,与Important意思相同。故选B。
(4)文章结构题。根据第一段Paper,as one of the four great inventions of our country,can be seen everywhere in our life.Although it is very common now,it experienced a long time to be invented.So we should value it.(纸,作为我国四大发明之一,在我们的生活中随处可见。虽然现在很普遍,但它经历了很长时间才被发明出来,所以我们应该珍惜它。)第二段The invention of paper ended the complex history of ancient writing and greatly promoted the spread and development of culture.(纸的发明结束了古代书写的复杂历史,极大地促进了文化的传播和发展。)第三段Paper was an important invention in ancient China.(纸是中国古代的一项重要发明。)第四段 Paper is very helpful in our life.(纸对我们的生活很有帮助。)第五段It is also used for packaging.(它也用于包装。)Of course it can also be used for other purposes,such as printing paper and toilet paper.(当然它也可以用于其他用途,例如打印纸和卫生纸。)第六段This is paper.It plays a very significant role in our life and is used for all kinds of purposes:to write,to paint…(这就是纸。它在我们的生活中扮演着重要的角色,被用于各种目的:写作、绘画……)可知,第一段讲述了,纸是我国的四大发明之一;第二段讲述了,纸的发明
促进了文化的传播和发展;第三段讲述了,纸是中国古代的一项重要发明;第四段及第五段讲述了,纸在日常生活中的用途;第六段讲述了,纸在生活中扮演着重要的角色,可知文章结构为C项所示。故选C。
(5)主旨大意题。根据最后一段This is paper.It plays a very significant role in our life and is used for all kinds of purposes:to write,to paint…(这就是纸。它在我们的生活中扮演着重要的角色,被用于各种目的:写作、绘画……)结合全文内容,主要介绍了纸的重要角色。故选D。