题目
You probably know about the Titanic, but it was actually just one of three state-of-the art(最先进的)ocean ships back in the day. The Olympic class ships were built by the Harland & Wolff ship makers in Northern Ireland for the White Star Line company. The Olympic class included the Olympic, the Britannic and the Titanic. What you may not know is that the Titanic wasn't even the flagship of this class. All in all, the Olympic class ships were marvels of sea engineering,but they seemed cursed to suffer disastrous fates. The Olympic launched first in 1910, followed by the Titanic in 1911, and lastly the Britannic in 1914. The ships had nine decks, and White Star Line decided to focus on marking them the most luxurious ships on the water. Stretching 269.13meters, the Olympic class ship were wonders of naval technology, and everyone thought that they would continue to be so for quite some time. However, all suffered terrible accidents on the open seas. The Olympic got wrecked before the Titanic did, but it was the only one survive and maintain a successful career of 24years. The Titanic was the first to sink after famously hitting a huge iceberg in 1912. Following this disaster, the Britannic hit a naval mine in 1916 and subsequently sank as well. Each ship was coal-powered by several boilers constantly kept running by exhausted crews below deck. Most recognizable of the ship designs are the ship's smoke stacks, but the fourth stack was actually just artistic in nature and served no functional purpose. While two of these ships sank, they were all designed with double hulls(船体)believed to make them "unsinkable", perhaps a mistaken idea that led to the Titanic's and the Britannic's tragic end. The Olympic suffered two crashes with other ships and went on to serve as a hospital ship and troop transport in World War I. Eventually, she was taken out of service in 1935, ending the era of the luxurious Olympic class ocean liners.(1)Which of the following statements is TRUE about the three Olympic class ships?___A. They performed marvelously on the sea.B. They could all break the ice in their way.C. They all experienced terrible misfortunes.D. They were models of modern engineering.(2)What did White Star line have in mind when it purchased the three ships?___A. Their capacity of sailing across all waters.B. The utmost comfort passengers could enjoy.C. Their ability to survive disasters of any kind.D. The long voyages they were able to undertake.(3)What might have led to the tragic end of the Titanic and the Britannic?___A. Their unscientific designsB. Their captains' misjudgmentC. The assumption that they were built with the latest technologyD. The belief that they could never sink with a double-layer body(4)In the end the ship Olympic___.A. was used to carry troopsB. was sunk in World War IC. was converted into a hospital shipD. was retired after her naval service
You probably know about the Titanic, but it was actually just one of three state-of-the art(最先进的)ocean ships back in the day. The Olympic class ships were built by the Harland & Wolff ship makers in Northern Ireland for the White Star Line company. The Olympic class included the Olympic, the Britannic and the Titanic. What you may not know is that the Titanic wasn't even the flagship of this class. All in all, the Olympic class ships were marvels of sea engineering,but they seemed cursed to suffer disastrous fates.
The Olympic launched first in 1910, followed by the Titanic in 1911, and lastly the Britannic in 1914. The ships had nine decks, and White Star Line decided to focus on marking them the most luxurious ships on the water.
Stretching 269.13meters, the Olympic class ship were wonders of naval technology, and everyone thought that they would continue to be so for quite some time. However, all suffered terrible accidents on the open seas. The Olympic got wrecked before the Titanic did, but it was the only one survive and maintain a successful career of 24years. The Titanic was the first to sink after famously hitting a huge iceberg in 1912. Following this disaster, the Britannic hit a naval mine in 1916 and subsequently sank as well.
Each ship was coal-powered by several boilers constantly kept running by exhausted crews below deck. Most recognizable of the ship designs are the ship's smoke stacks, but the fourth stack was actually just artistic in nature and served no functional purpose. While two of these ships sank, they were all designed with double hulls(船体)believed to make them "unsinkable", perhaps a mistaken idea that led to the Titanic's and the Britannic's tragic end.
The Olympic suffered two crashes with other ships and went on to serve as a hospital ship and troop transport in World War I. Eventually, she was taken out of service in 1935, ending the era of the luxurious Olympic class ocean liners.
(1)Which of the following statements is TRUE about the three Olympic class ships?___
A. They performed marvelously on the sea.
B. They could all break the ice in their way.
C. They all experienced terrible misfortunes.
D. They were models of modern engineering.
(2)What did White Star line have in mind when it purchased the three ships?___
A. Their capacity of sailing across all waters.
B. The utmost comfort passengers could enjoy.
C. Their ability to survive disasters of any kind.
D. The long voyages they were able to undertake.
(3)What might have led to the tragic end of the Titanic and the Britannic?___
A. Their unscientific designs
B. Their captains' misjudgment
C. The assumption that they were built with the latest technology
D. The belief that they could never sink with a double-layer body
(4)In the end the ship Olympic___.
A. was used to carry troops
B. was sunk in World War I
C. was converted into a hospital ship
D. was retired after her naval service
The Olympic launched first in 1910, followed by the Titanic in 1911, and lastly the Britannic in 1914. The ships had nine decks, and White Star Line decided to focus on marking them the most luxurious ships on the water.
Stretching 269.13meters, the Olympic class ship were wonders of naval technology, and everyone thought that they would continue to be so for quite some time. However, all suffered terrible accidents on the open seas. The Olympic got wrecked before the Titanic did, but it was the only one survive and maintain a successful career of 24years. The Titanic was the first to sink after famously hitting a huge iceberg in 1912. Following this disaster, the Britannic hit a naval mine in 1916 and subsequently sank as well.
Each ship was coal-powered by several boilers constantly kept running by exhausted crews below deck. Most recognizable of the ship designs are the ship's smoke stacks, but the fourth stack was actually just artistic in nature and served no functional purpose. While two of these ships sank, they were all designed with double hulls(船体)believed to make them "unsinkable", perhaps a mistaken idea that led to the Titanic's and the Britannic's tragic end.
The Olympic suffered two crashes with other ships and went on to serve as a hospital ship and troop transport in World War I. Eventually, she was taken out of service in 1935, ending the era of the luxurious Olympic class ocean liners.
(1)Which of the following statements is TRUE about the three Olympic class ships?___
A. They performed marvelously on the sea.
B. They could all break the ice in their way.
C. They all experienced terrible misfortunes.
D. They were models of modern engineering.
(2)What did White Star line have in mind when it purchased the three ships?___
A. Their capacity of sailing across all waters.
B. The utmost comfort passengers could enjoy.
C. Their ability to survive disasters of any kind.
D. The long voyages they were able to undertake.
(3)What might have led to the tragic end of the Titanic and the Britannic?___
A. Their unscientific designs
B. Their captains' misjudgment
C. The assumption that they were built with the latest technology
D. The belief that they could never sink with a double-layer body
(4)In the end the ship Olympic___.
A. was used to carry troops
B. was sunk in World War I
C. was converted into a hospital ship
D. was retired after her naval service
题目解答
答案
1.C.细节理解题.根据第一段最后一句话" All in all, the Olympic class ships were marvels of sea engineering,but they seemed cursed to suffer disastrous fates."总之,奥运级的船只是海洋工程的奇迹,但它们似乎被诅咒遭受灾难性的命运.故选C.
2.B.细节理解题.根据第二段第二句" The ships had nine decks, and White Star Line decided to focus on marking them the most luxurious ships on the water."船上有九层甲板,白星线决定把重点放在标记它们是水面上最豪华的船上.故选B.
3.A.细节理解题.根据第四段第三句" While two of these ships sank, they were all designed with double hulls(船体)believed to make them "unsinkable", perhaps a mistaken idea that led to the Titanic's and the Britannic's tragic end."当其中两艘沉船时,它们都是用双层船壳(船体)设计的,被认为是"不沉的",也许是一个错误的想法,导致了泰坦尼克号和大不列颠号的悲剧结局.故选A.
4.D.细节理解题.根据最后一段最后一句"Eventually, she was taken out of service in 1935, ending the era of the luxurious Olympic class ocean liners."最终,她于1935年退役,结束了豪华的奥运级远洋客轮时代.故选D.
2.B.细节理解题.根据第二段第二句" The ships had nine decks, and White Star Line decided to focus on marking them the most luxurious ships on the water."船上有九层甲板,白星线决定把重点放在标记它们是水面上最豪华的船上.故选B.
3.A.细节理解题.根据第四段第三句" While two of these ships sank, they were all designed with double hulls(船体)believed to make them "unsinkable", perhaps a mistaken idea that led to the Titanic's and the Britannic's tragic end."当其中两艘沉船时,它们都是用双层船壳(船体)设计的,被认为是"不沉的",也许是一个错误的想法,导致了泰坦尼克号和大不列颠号的悲剧结局.故选A.
4.D.细节理解题.根据最后一段最后一句"Eventually, she was taken out of service in 1935, ending the era of the luxurious Olympic class ocean liners."最终,她于1935年退役,结束了豪华的奥运级远洋客轮时代.故选D.
解析
步骤 1:理解问题背景
文章介绍了三艘奥运级船只,包括奥林匹克号、不列颠尼克号和泰坦尼克号。它们都是由哈兰德和沃尔夫船厂为白星航运公司建造的。文章还描述了这三艘船的不幸命运。
步骤 2:分析问题
问题(1)询问关于这三艘奥运级船只的正确陈述。问题(2)询问白星航运公司在购买这三艘船时的想法。问题(3)询问导致泰坦尼克号和不列颠尼克号悲剧结局的原因。问题(4)询问奥林匹克号的最终命运。
步骤 3:解答问题
(1)根据文章第一段最后一句话,这三艘船都遭遇了不幸的命运。因此,选项C是正确的。
(2)根据文章第二段第二句话,白星航运公司决定将这三艘船打造为最豪华的船只。因此,选项B是正确的。
(3)根据文章第四段第三句话,这三艘船都设计有双层船体,被认为“不可沉没”,这可能是一个错误的想法,导致了泰坦尼克号和不列颠尼克号的悲剧结局。因此,选项D是正确的。
(4)根据文章最后一段最后一句话,奥林匹克号最终在1935年退役,结束了豪华的奥运级远洋客轮时代。因此,选项D是正确的。
文章介绍了三艘奥运级船只,包括奥林匹克号、不列颠尼克号和泰坦尼克号。它们都是由哈兰德和沃尔夫船厂为白星航运公司建造的。文章还描述了这三艘船的不幸命运。
步骤 2:分析问题
问题(1)询问关于这三艘奥运级船只的正确陈述。问题(2)询问白星航运公司在购买这三艘船时的想法。问题(3)询问导致泰坦尼克号和不列颠尼克号悲剧结局的原因。问题(4)询问奥林匹克号的最终命运。
步骤 3:解答问题
(1)根据文章第一段最后一句话,这三艘船都遭遇了不幸的命运。因此,选项C是正确的。
(2)根据文章第二段第二句话,白星航运公司决定将这三艘船打造为最豪华的船只。因此,选项B是正确的。
(3)根据文章第四段第三句话,这三艘船都设计有双层船体,被认为“不可沉没”,这可能是一个错误的想法,导致了泰坦尼克号和不列颠尼克号的悲剧结局。因此,选项D是正确的。
(4)根据文章最后一段最后一句话,奥林匹克号最终在1935年退役,结束了豪华的奥运级远洋客轮时代。因此,选项D是正确的。