Long long ago there were only a few thousand people in the world. These people moved from place to place over the land, hunting animals for food.No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their lives changed. They did not have to look for food any more. They could stay in one place and grow it.People began to live near one another. And so the first village grew. Many people came to work in the villages. These villages grew very big. When machines appeared (出现), life in the villages changed again. Factories were built. More and more people lived near the factories. The cities grew very big.Today some people are moving back to small towns. Can you tell why? The best title (题目) of the text should be .A.Cities or VillagesB.Back to TownsC.How Cities GrewD.People and AnimalsThe underlined word "they" in the second paragraph refers to (指的是) .A.villagesB.animalsC.citiesD.peopleWhen factories were built, .A.more people lived near the factoriesB.people began to live in the factoriesC.many people began to work in villagesD.many machines appeared in big factoriesWe can learn from the text that .A.people like to work only in big citiesB.perhaps some people don't like to live in big citiesC.there will be no small towns in the future (将来)D.it is better to live in cities than in villagesIn what order (顺序) did people do the following things? A.Worked in villagesB.Lived near the factories.C.Learned to grow food.D.Built factories.
Long long ago there were only a few thousand people in the world. These people moved from place to place over the land, hunting animals for food.
No one knows how or when these people learned about growing food. But when they did, their lives changed. They did not have to look for food any more. They could stay in one place and grow it.
People began to live near one another. And so the first village grew. Many people came to work in the villages. These villages grew very big. When machines appeared (出现), life in the villages changed again. Factories were built. More and more people lived near the factories. The cities grew very big.
Today some people are moving back to small towns. Can you tell why?
The best title (题目) of the text should be .
A.
Cities or Villages
B.
Back to Towns
C.
How Cities Grew
D.
People and Animals
The underlined word "they" in the second paragraph refers to (指的是) .
A.
villages
B.
animals
C.
cities
D.
people
When factories were built, .
A.
more people lived near the factories
B.
people began to live in the factories
C.
many people began to work in villages
D.
many machines appeared in big factories
We can learn from the text that .
A.
people like to work only in big cities
B.
perhaps some people don't like to live in big cities
C.
there will be no small towns in the future (将来)
D.
it is better to live in cities than in villages
In what order (顺序) did people do the following things?
A.
Worked in villages
B.
Lived near the factories.
C.
Learned to grow food.
D.
Built factories.
题目解答
答案
- (1)C
- (2)D
- (3)A
- (4)B
- (5)C
解析
文章讲述了人类从狩猎到农业,再到城市化的发展过程。文章中提到,当人们学会种植食物后,他们不再需要四处寻找食物,而是可以定居下来。随着机器的出现,工厂被建立,城市开始发展。现在,一些人开始回到小镇生活。
步骤 2:分析问题
问题1:文章的最佳标题是什么?
问题2:第二段中划线的“they”指的是什么?
问题3:当工厂被建立时,发生了什么?
问题4:从文章中我们可以学到什么?
问题5:人们按照什么顺序做了以下事情?
步骤 3:回答问题
问题1:文章讲述了城市是如何发展的,因此最佳标题是“城市是如何发展的”。
问题2:第二段中划线的“they”指的是“people”,即人们。
问题3:当工厂被建立时,更多的人开始住在工厂附近。
问题4:从文章中我们可以学到,也许有些人不喜欢住在大城市里。
问题5:人们按照以下顺序做了以下事情:首先,人们学会了种植食物;然后,人们开始在村庄工作;接着,人们建立了工厂;最后,人们开始住在工厂附近。