The automobile has many advantages. Above all,it offers people freedom to go wherever and whenever they want to go.The basic purpose of amotor vehicle is to get from point A to point B as cheaply, quickly, and safely as possible.However, to most people, cars are also personal fantasy machines that serve as symbols of power,success,speed, excitement,and adventure. ln addition, much of the world's economy is built on producing motor vehicles and supplying roads,services, and repairs for those vehicles. Half of the world's paychecks are auto-related. In the United States, one of every six dollars spent and one of every six non-farm jobs are connected to the automobile or related industries,such as oil, steel,rubber,plastics,automobile services, and highway construction. ln spite of their advantages, motor vehicles have many harmful effects on human lives and on air,water,land. and wildlife resources. The automobile may be the most destructive machine ever invented.Though we tend to deny it,riding in cars is one of the most dangerous things we do in our daily lives. Since 1885,when Karl Benz built the first automobile,almost 18 million people have been killed by motor vehicles. Every year,cars and trucks worldwide kill an average of 250.000 people—as many as were killed in the atomic bomb attacks on Hiroshima(广岛)and Nagasaki(长崎)—and injure or permanently disable ten million more.Half of the world's people will be involved in an auto accident at some time during their Iives. Since the automobile was introduced,almost three million Americans have been killed on the highways—about twice the number of Americans killed on the battlefield(战场)in all US wars. In addition to the tragic(悲惨的)loss of life,these accidents cost American society about 60 billion annually in lost income and in insurance,administrative, and legal expenses. Streets that used to be for people are now for cars. Pedestrians and people riding bicycles in the streets are subjected to noise,pollution, stress,and danger. Motor vehicles are the largest source of air pollution,producing a haze(薄卖)of smog over the world's cities.In the United States,they produce at least 50% of the country's air pollution.1.What is mainly talked about in this passage?A. The advantages of the automobile. B. The disadvantages of the automobile.C. How the automobile affects people andsociety.D. How the automobile affects the worldeconomy.2.According to the passage, what is the most important reason for people to buy a car?A. For convenience.B. For fantasy.C. For safety.D. For adventure.3.Averagely.,how many people are killed,injured or permanently disabled in car accidents each year according to the passage?A. 250,000.B. Three million.C. Eighteen million. D. More than 10 million.4.What is the meaning of "pedestrians" (Para.6)?A. People driving cars.B. People on foot.C. People taking a bus. D. People riding bicycles.5.Which of the following is true according to the passage?A. Motor vehicles produce at least 50%ofworld's air pollution.B. The world's economy isbased onautomobile industry.C. Riding in cars is very safe.D. Half of the world's people will be involvedin an auto accident in their lives.
The automobile has many advantages. Above all,it offers people freedom to go wherever and whenever they want to go.The basic purpose of amotor vehicle is to get from point A to point B as cheaply, quickly, and safely as possible.However, to most people, cars are also personal fantasy machines that serve as symbols of power,success,speed, excitement,and adventure.
ln addition, much of the world's economy is built on producing motor vehicles and supplying roads,services, and repairs for those vehicles. Half of the world's paychecks are auto-related. In the United States, one of every six dollars spent and one of every six non-farm jobs are connected to the automobile or related industries,such as oil, steel,rubber,plastics,automobile services, and highway construction.
ln spite of their advantages, motor vehicles have many harmful effects on human lives and on air,water,land. and wildlife resources. The automobile may be the most destructive machine ever invented.Though we tend to deny it,riding in cars is one of the most dangerous things we do in our daily lives.
Since 1885,when Karl Benz built the first automobile,almost 18 million people have been killed by motor vehicles. Every year,cars and trucks worldwide kill an average of 250.000 people—as many as were killed in the atomic bomb attacks on Hiroshima(广岛)and Nagasaki(长崎)—and injure or permanently disable ten million more.Half of the world's people will be involved in an auto accident at some time during their Iives.
Since the automobile was introduced,almost three million Americans have been killed on the highways—about twice the number of Americans killed on the battlefield(战场)in all US wars. In addition to the tragic(悲惨的)loss of life,these accidents cost American society about $60 billion annually in lost income and in insurance,administrative, and legal expenses.
Streets that used to be for people are now for cars. Pedestrians and people riding bicycles in the streets are subjected to noise,pollution, stress,and danger.
Motor vehicles are the largest source of air pollution,producing a haze(薄卖)of smog over the world's cities.In the United States,they produce at least 50% of the country's air pollution.
1.What is mainly talked about in this passage?
A. The advantages of the automobile.
B. The disadvantages of the automobile.
C. How the automobile affects people andsociety.
D. How the automobile affects the worldeconomy.
2.According to the passage, what is the most important reason for people to buy a car?
A. For convenience.
B. For fantasy.
C. For safety.
D. For adventure.
3.Averagely.,how many people are killed,injured or permanently disabled in car accidents each year according to the passage?
A. 250,000.
B. Three million.
C. Eighteen million.
D. More than 10 million.
4.What is the meaning of "pedestrians" (Para.6)?
A. People driving cars.
B. People on foot.
C. People taking a bus.
D. People riding bicycles.
5.Which of the following is true according to the passage?
A. Motor vehicles produce at least 50%ofworld's air pollution.
B. The world's economy isbased onautomobile industry.
C. Riding in cars is very safe.
D. Half of the world's people will be involvedin an auto accident in their lives.
题目解答
答案
1.C
2.A
3.D
4.B
5.D
解析
文章主要讨论了汽车对人类生活和社会的影响,包括汽车的优点和缺点。文章提到汽车提供了自由和便利,但同时也带来了许多负面影响,如交通事故、环境污染等。
步骤 2:分析问题1
问题1询问文章主要讨论的内容。文章不仅讨论了汽车的优点,还讨论了汽车对人类生活和社会的负面影响,因此选项C最符合文章内容。
步骤 3:分析问题2
问题2询问人们购买汽车的最重要原因。文章提到汽车提供了自由和便利,因此选项A最符合文章内容。
步骤 4:分析问题3
问题3询问每年因车祸死亡、受伤或永久残疾的人数。文章提到每年有250,000人因车祸死亡,10,000,000人受伤或永久残疾,因此选项D最符合文章内容。
步骤 5:分析问题4
问题4询问“pedestrians”的含义。根据上下文,pedestrians指的是步行的人,因此选项B最符合文章内容。
步骤 6:分析问题5
问题5询问根据文章内容哪个选项是正确的。文章提到半数世界人口在一生中会卷入车祸,因此选项D最符合文章内容。