题目
Does your mouth water when you think of cookies,burgers and French fries?Many people prefer junk food to healthy food because they develop a taste for it.Processed,baked,and fried foods often contain a high amount of trans fats(反式脂肪). Food companies and restaurants choose to use trans fat oils because they're cheap and they make baked goods last longer.They also improve the taste of food.Trans fats became very popular in the second half of the 20th century.This is around the time when butter got a bad name for its cholesterol (胆固醇) levels. Today doctors know how dangerous trans fats can be.Trans fats raise bad cholesterol and lower the good cholesterol that your body needs.Fatty foods do more than cause obesity.Trans fats build up in the body and block blood flow to the heart.People whose diet contains a high percentage of trans fats are at risk of developing heart disease. In countries such as the US and Canada there are new government restrictions on food production.Food makers must attach a Nutrition Fact label to their products.These list daily recommendations and detail all the ingredients in a product,including trans fats if they're used.Even fast-food chains such as McDonald's are being forced to change their recipes as people become more health-conscious.In Europe,food producers have voluntarily started using labels that clearly show how healthy each product is according to a simple rating system. Reading the list of ingredients on the label is a good way of avoiding dangerous ingredients like trans fats.Another way is to avoid eating out,especially in fast-food restaurants.Also,when shopping try to buy your food in the fresh-food section and limit the amount of processed food you buy.The choices you make now will affect you for the rest of your life.The healthier your diet is now,the longer and healthier your life will be.(1)Why do people like to eat junk food? ____ A.Because of its price.B.ecause of its trend.C.Because of its taste.D.Because of its color.(2)Why are trans fat oils used in food production? ____ A.They are good for health.B.They taste better than butter.C.They can last longer than butter.D.They can lower the cost of production.(3)How does the author support the underlined statement in Paragraph 3? ____ A.By telling stories.B.y presenting statistics.C.By making comparisons.D.By providing explanations.(4)What does the underlined word"These"in Paragraph 4 refer to? ____ A.The labels.B.The recipes.C.The products.D.The restrictions.(5)What does the last paragraph mainly talk about? ____ A.The ways to do shopping.B.The tips on healthy diets.C.The influence of tans fats.D.The role of food ingredients.
Does your mouth water when you think of cookies,burgers and French fries?Many people prefer junk food to healthy food because they develop a taste for it.Processed,baked,and fried foods often contain a high amount of trans fats(反式脂肪).
Food companies and restaurants choose to use trans fat oils because they're cheap and they make baked goods last longer.They also improve the taste of food.Trans fats became very popular in the second half of the 20th century.This is around the time when butter got a bad name for its cholesterol (胆固醇) levels.
Today doctors know how dangerous trans fats can be.Trans fats raise bad cholesterol and lower the good cholesterol that your body needs.Fatty foods do more than cause obesity.Trans fats build up in the body and block blood flow to the heart.People whose diet contains a high percentage of trans fats are at risk of developing heart disease.
In countries such as the US and Canada there are new government restrictions on food production.Food makers must attach a Nutrition Fact label to their products.These list daily recommendations and detail all the ingredients in a product,including trans fats if they're used.Even fast-food chains such as McDonald's are being forced to change their recipes as people become more health-conscious.In Europe,food producers have voluntarily started using labels that clearly show how healthy each product is according to a simple rating system.
Reading the list of ingredients on the label is a good way of avoiding dangerous ingredients like trans fats.Another way is to avoid eating out,especially in fast-food restaurants.Also,when shopping try to buy your food in the fresh-food section and limit the amount of processed food you buy.The choices you make now will affect you for the rest of your life.The healthier your diet is now,the longer and healthier your life will be.
(1)Why do people like to eat junk food? ____
A.Because of its price.
B.ecause of its trend.
C.Because of its taste.
D.Because of its color.
(2)Why are trans fat oils used in food production? ____
A.They are good for health.
B.They taste better than butter.
C.They can last longer than butter.
D.They can lower the cost of production.
(3)How does the author support the underlined statement in Paragraph 3? ____
A.By telling stories.
B.y presenting statistics.
C.By making comparisons.
D.By providing explanations.
(4)What does the underlined word"These"in Paragraph 4 refer to? ____
A.The labels.
B.The recipes.
C.The products.
D.The restrictions.
(5)What does the last paragraph mainly talk about? ____
A.The ways to do shopping.
B.The tips on healthy diets.
C.The influence of tans fats.
D.The role of food ingredients.
Food companies and restaurants choose to use trans fat oils because they're cheap and they make baked goods last longer.They also improve the taste of food.Trans fats became very popular in the second half of the 20th century.This is around the time when butter got a bad name for its cholesterol (胆固醇) levels.
Today doctors know how dangerous trans fats can be.Trans fats raise bad cholesterol and lower the good cholesterol that your body needs.Fatty foods do more than cause obesity.Trans fats build up in the body and block blood flow to the heart.People whose diet contains a high percentage of trans fats are at risk of developing heart disease.
In countries such as the US and Canada there are new government restrictions on food production.Food makers must attach a Nutrition Fact label to their products.These list daily recommendations and detail all the ingredients in a product,including trans fats if they're used.Even fast-food chains such as McDonald's are being forced to change their recipes as people become more health-conscious.In Europe,food producers have voluntarily started using labels that clearly show how healthy each product is according to a simple rating system.
Reading the list of ingredients on the label is a good way of avoiding dangerous ingredients like trans fats.Another way is to avoid eating out,especially in fast-food restaurants.Also,when shopping try to buy your food in the fresh-food section and limit the amount of processed food you buy.The choices you make now will affect you for the rest of your life.The healthier your diet is now,the longer and healthier your life will be.
(1)Why do people like to eat junk food? ____
A.Because of its price.
B.ecause of its trend.
C.Because of its taste.
D.Because of its color.
(2)Why are trans fat oils used in food production? ____
A.They are good for health.
B.They taste better than butter.
C.They can last longer than butter.
D.They can lower the cost of production.
(3)How does the author support the underlined statement in Paragraph 3? ____
A.By telling stories.
B.y presenting statistics.
C.By making comparisons.
D.By providing explanations.
(4)What does the underlined word"These"in Paragraph 4 refer to? ____
A.The labels.
B.The recipes.
C.The products.
D.The restrictions.
(5)What does the last paragraph mainly talk about? ____
A.The ways to do shopping.
B.The tips on healthy diets.
C.The influence of tans fats.
D.The role of food ingredients.
题目解答
答案
(1)细节理解题。根据第一段Many people prefer junk food to healthy food because they develop a taste for it.(许多人更喜欢垃圾食品而不是健康食品,因为他们对垃圾食品产生了兴趣。)以及第二段Food companies and restaurants choose to use trans fat oils because they're cheap and they make baked goods last longer.They also improve the taste of food.(食品公司和餐馆选择使用反式脂肪油,因为它们便宜,而且可以使烘焙食品保存更长时间。它们还能改善食物的味道。)可知人们喜欢垃圾食品是因为它的味道。故选C。
(2)细节理解题。根据第二段Food companies and restaurants choose to use trans fat oils because they're cheap and they make baked goods last longer.(食品公司和餐馆选择使用反式脂肪油,因为它们便宜,而且可以使烘焙食品保存更长时间。)可知在食品生产中使用反式油脂是因为它能降低成本。故选D。
(3)推理判断题。根据划线词后文Trans fats raise bad cholesterol and lower the good cholesterol that your body needs.Fatty foods do more than cause obesity.Trans fats build up in the body and block blood flow to the heart.People whose diet contains a high percentage of trans fats are at risk of developing heart disease.(反式脂肪会增加你身体所需的坏胆固醇,降低好胆固醇。高脂肪食物不仅会导致肥胖。反式脂肪在体内堆积,阻碍血液流向心脏。饮食中反式脂肪含量高的人有患心脏病的风险。)可知这是陈述事实,因此作者通过提供解释来支持第三段中带下划线的陈述。故选D。
(4)代词指代题。根据划线词前一句Food makers must attach a Nutrition Fact label to their products.(食品制造商必须在产品上贴上营养标签。)可知划线词所在句的意思是:这些列出了每日推荐摄入量,并详细列出了产品中的所有成分,包括反式脂肪(如果使用的话)。因此推断these指代前一句提到的label(标签)。A.The labels标签;B.The recipes食谱;C.The products产品;D.The restrictions限制。故选A。
(5)段落大意题。通读最后一段尤其是Another way is to avoid eating out,especially in fast-food restaurants.(另一种方法是避免外出就餐,尤其是在快餐店。)可知最后一段主要介绍的是关于健康饮食的建议。故选B。
(2)细节理解题。根据第二段Food companies and restaurants choose to use trans fat oils because they're cheap and they make baked goods last longer.(食品公司和餐馆选择使用反式脂肪油,因为它们便宜,而且可以使烘焙食品保存更长时间。)可知在食品生产中使用反式油脂是因为它能降低成本。故选D。
(3)推理判断题。根据划线词后文Trans fats raise bad cholesterol and lower the good cholesterol that your body needs.Fatty foods do more than cause obesity.Trans fats build up in the body and block blood flow to the heart.People whose diet contains a high percentage of trans fats are at risk of developing heart disease.(反式脂肪会增加你身体所需的坏胆固醇,降低好胆固醇。高脂肪食物不仅会导致肥胖。反式脂肪在体内堆积,阻碍血液流向心脏。饮食中反式脂肪含量高的人有患心脏病的风险。)可知这是陈述事实,因此作者通过提供解释来支持第三段中带下划线的陈述。故选D。
(4)代词指代题。根据划线词前一句Food makers must attach a Nutrition Fact label to their products.(食品制造商必须在产品上贴上营养标签。)可知划线词所在句的意思是:这些列出了每日推荐摄入量,并详细列出了产品中的所有成分,包括反式脂肪(如果使用的话)。因此推断these指代前一句提到的label(标签)。A.The labels标签;B.The recipes食谱;C.The products产品;D.The restrictions限制。故选A。
(5)段落大意题。通读最后一段尤其是Another way is to avoid eating out,especially in fast-food restaurants.(另一种方法是避免外出就餐,尤其是在快餐店。)可知最后一段主要介绍的是关于健康饮食的建议。故选B。
解析
步骤 1:理解问题背景
文章讨论了人们为什么喜欢垃圾食品,以及反式脂肪在食品生产中的使用情况。文章还提到了反式脂肪对健康的影响,以及政府对食品生产的限制和建议。
步骤 2:分析问题
(1)为什么人们喜欢吃垃圾食品?
(2)为什么在食品生产中使用反式脂肪油?
(3)作者如何支持第三段中带下划线的陈述?
(4)第四段中带下划线的单词"These"指的是什么?
(5)最后一段主要讲了什么?
步骤 3:回答问题
(1)根据文章第一段,人们更喜欢垃圾食品是因为他们对垃圾食品产生了兴趣。
(2)根据文章第二段,食品公司和餐馆选择使用反式脂肪油,因为它们便宜,而且可以使烘焙食品保存更长时间。
(3)根据文章第三段,作者通过提供解释来支持第三段中带下划线的陈述。
(4)根据文章第四段,这些指的是标签。
(5)根据文章最后一段,最后一段主要讲了关于健康饮食的建议。
文章讨论了人们为什么喜欢垃圾食品,以及反式脂肪在食品生产中的使用情况。文章还提到了反式脂肪对健康的影响,以及政府对食品生产的限制和建议。
步骤 2:分析问题
(1)为什么人们喜欢吃垃圾食品?
(2)为什么在食品生产中使用反式脂肪油?
(3)作者如何支持第三段中带下划线的陈述?
(4)第四段中带下划线的单词"These"指的是什么?
(5)最后一段主要讲了什么?
步骤 3:回答问题
(1)根据文章第一段,人们更喜欢垃圾食品是因为他们对垃圾食品产生了兴趣。
(2)根据文章第二段,食品公司和餐馆选择使用反式脂肪油,因为它们便宜,而且可以使烘焙食品保存更长时间。
(3)根据文章第三段,作者通过提供解释来支持第三段中带下划线的陈述。
(4)根据文章第四段,这些指的是标签。
(5)根据文章最后一段,最后一段主要讲了关于健康饮食的建议。