题目
Doctors believe that secondhand smoke may cause lung cancer in people who do not smoke. Nonsmokers often breathe in the smoke from other people’s cigarettes. This is secondhand smoke. The U.S. Environmental Protection Agency reports that about fifty-three thousand people die in America each year as a result of exposure to secondhand smoke. The smoke that comes from a lit cigarette contains many different poisonous chemicals. In the past, scientists did not think that these chemicals harm a nonsmoker’s health. Recently, though, scientists expressed their opinion after they studied a large group of nonsmokers. They discovered that even nonsmokers had unhealthy amounts of these toxic chemicals in their bodies. As a matter of fact, almost all of us breathe tobacco smoke at times, whether we realize it or not. For example, we cannot avoid secondhand smoke in restaurants, hotels, and other public places. Even though many public places have nonsmoking areas, smoke flows in from the areas where smoking is permitted. It is even harder for children to avoid secondhand smoke. In America, nine million children under the age of five live in homes with at least one smoker. Research shows that these children are sick more often than the children who live in homes where no one smokes. The damaging effects of secondhand smoke on children also continue as they grow up. The children of smokers are more than twice as likely to develop lung cancer when they are adults as the children of nonsmokers. The risk is even higher for the children who live in homes where both parents smoke.Which group of children suffer from secondhand smoking to the greatest extent A. Children under the age of five living in homes with no smokers.B. Children under the age of five living in homes with one parent smoking.A.Children under the age of five living in homes with two parents smoking.D. Children under the age of five living away from their parents.
Doctors believe that secondhand smoke may cause lung cancer in people who do not smoke. Nonsmokers often breathe in the smoke from other people’s cigarettes. This is secondhand smoke. The U.S. Environmental Protection Agency reports that about fifty-three thousand people die in America each year as a result of exposure to secondhand smoke. The smoke that comes from a lit cigarette contains many different poisonous chemicals. In the past, scientists did not think that these chemicals harm a nonsmoker’s health. Recently, though, scientists expressed their opinion after they studied a large group of nonsmokers. They discovered that even nonsmokers had unhealthy amounts of these toxic chemicals in their bodies. As a matter of fact, almost all of us breathe tobacco smoke at times, whether we realize it or not. For example, we cannot avoid secondhand smoke in restaurants, hotels, and other public places. Even though many public places have nonsmoking areas, smoke flows in from the areas where smoking is permitted. It is even harder for children to avoid secondhand smoke. In America, nine million children under the age of five live in homes with at least one smoker. Research shows that these children are sick more often than the children who live in homes where no one smokes. The damaging effects of secondhand smoke on children also continue as they grow up. The children of smokers are more than twice as likely to develop lung cancer when they are adults as the children of nonsmokers. The risk is even higher for the children who live in homes where both parents smoke.Which group of children suffer from secondhand smoking to the greatest extent
- A. Children under the age of five living in homes with no smokers.
- B. Children under the age of five living in homes with one parent smoking.
- A.Children under the age of five living in homes with two parents smoking.
- D. Children under the age of five living away from their parents.
题目解答
答案
C
解析
步骤 1:理解问题背景
文章讨论了二手烟对非吸烟者,尤其是儿童的健康影响。特别提到,生活在有吸烟者家庭中的儿童,尤其是父母都吸烟的家庭中的儿童,更容易受到二手烟的影响。
步骤 2:分析选项
A. Children under the age of five living in homes with no smokers.(五岁以下生活在没有吸烟者家庭中的儿童)
B. Children under the age of five living in homes with one parent smoking.(五岁以下生活在有一个父母吸烟的家庭中的儿童)
C. Children under the age of five living in homes with two parents smoking.(五岁以下生活在有两个父母吸烟的家庭中的儿童)
D. Children under the age of five living away from their parents.(五岁以下远离父母生活的儿童)
步骤 3:确定答案
根据文章内容,生活在有两个父母吸烟的家庭中的儿童,受到二手烟影响最大,因为他们的父母都吸烟,所以他们暴露在二手烟中的风险最高。
文章讨论了二手烟对非吸烟者,尤其是儿童的健康影响。特别提到,生活在有吸烟者家庭中的儿童,尤其是父母都吸烟的家庭中的儿童,更容易受到二手烟的影响。
步骤 2:分析选项
A. Children under the age of five living in homes with no smokers.(五岁以下生活在没有吸烟者家庭中的儿童)
B. Children under the age of five living in homes with one parent smoking.(五岁以下生活在有一个父母吸烟的家庭中的儿童)
C. Children under the age of five living in homes with two parents smoking.(五岁以下生活在有两个父母吸烟的家庭中的儿童)
D. Children under the age of five living away from their parents.(五岁以下远离父母生活的儿童)
步骤 3:确定答案
根据文章内容,生活在有两个父母吸烟的家庭中的儿童,受到二手烟影响最大,因为他们的父母都吸烟,所以他们暴露在二手烟中的风险最高。