题目
Hundreds of years ago, life was much harder than it is today. People didn’t have modern machines. There was no modern medicine, either. Life today has brought new problems. One of the biggest is pollution. Water pollution has made our rivers and lakes dirty. It kills our fish and pollutes our drinking water. Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily. Air pollution is the most serious kind of pollution. It’s bad to all living things in the world. Cars, planes and factories all pollute our air every day. Sometimes the polluted air is so thick that it is like a quilt over a city. This kind of quilt is called smog. Many countries are making rules to flight pollution. Factories must now clean their water before it is thrown away, and they mustn’t blow dirty smoke into the air. We need to do many other things. We can put waste things in the dustbin and do not throw them on the ground, there will be less pollution. Rules are not enough. Every person must help to fight pollution. 【小题1】Hundreds of years ago, life was much harder than it is today because ______. A.there were not any modern machines B.there was no modern medicine C.both A and B D.there were not many people 【小题2】What is the biggest problem in today’s life? A.Water pollution B.Air pollution C.Noise D.Pollution 【小题3】The most serious kind of pollution is ______. A.noise pollution B.air pollution C.water pollution D.A, B and C 【小题4】Factories must clean their water ______. A.before they are thrown away B.when they are thrown away C.after it is thrown away D.before it is thrown away 【小题5】From the passage we know that ______. A.a few years ago, there was no smog at all B.today people don’t have to talk to each other in a loud voice C.we can drink water from the polluted rivers and lakes D.people are making rules in order to fight pollution
Hundreds of years ago, life was much harder than it is today. People didn’t have modern machines. There was no modern medicine, either.
Life today has brought new problems. One of the biggest is pollution. Water pollution has made our rivers and lakes dirty. It kills our fish and pollutes our drinking water. Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily. Air pollution is the most serious kind of pollution. It’s bad to all living things in the world.
Cars, planes and factories all pollute our air every day. Sometimes the polluted air is so thick that it is like a quilt over a city. This kind of quilt is called smog.
Many countries are making rules to flight pollution. Factories must now clean their water before it is thrown away, and they mustn’t blow dirty smoke into the air.
We need to do many other things. We can put waste things in the dustbin and do not throw them on the ground, there will be less pollution.
Rules are not enough. Every person must help to fight pollution.
【小题1】Hundreds of years ago, life was much harder than it is today because ______.
【小题2】What is the biggest problem in today’s life?
【小题3】The most serious kind of pollution is ______.
【小题4】Factories must clean their water ______.
【小题5】From the passage we know that ______.
Life today has brought new problems. One of the biggest is pollution. Water pollution has made our rivers and lakes dirty. It kills our fish and pollutes our drinking water. Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily. Air pollution is the most serious kind of pollution. It’s bad to all living things in the world.
Cars, planes and factories all pollute our air every day. Sometimes the polluted air is so thick that it is like a quilt over a city. This kind of quilt is called smog.
Many countries are making rules to flight pollution. Factories must now clean their water before it is thrown away, and they mustn’t blow dirty smoke into the air.
We need to do many other things. We can put waste things in the dustbin and do not throw them on the ground, there will be less pollution.
Rules are not enough. Every person must help to fight pollution.
【小题1】Hundreds of years ago, life was much harder than it is today because ______.
| A.there were not any modern machines |
| B.there was no modern medicine |
| C.both A and B |
| D.there were not many people |
| A.Water pollution |
| B.Air pollution |
| C.Noise |
| D.Pollution |
| A.noise pollution |
| B.air pollution |
| C.water pollution |
| D.A, B and C |
| A.before they are thrown away |
| B.when they are thrown away |
| C.after it is thrown away |
| D.before it is thrown away |
| A.a few years ago, there was no smog at all |
| B.today people don’t have to talk to each other in a loud voice |
| C.we can drink water from the polluted rivers and lakes |
| D.people are making rules in order to fight pollution |
题目解答
答案
【小题1】C
【小题2】D
【小题3】B
【小题4】D
【小题5】D
【小题2】D
【小题3】B
【小题4】D
【小题5】D
解析
步骤 1:理解问题背景
文章讲述了过去和现在的生活条件,以及现代生活带来的新问题,特别是污染问题。文章详细描述了水污染、噪音污染和空气污染的影响,并提到了各国为减少污染所采取的措施。
步骤 2:分析问题
【小题1】文章提到,几百年前,人们没有现代机器和现代医学,因此生活比现在更艰难。
【小题2】文章指出,现代生活带来的最大问题之一是污染。
【小题3】文章明确指出,空气污染是最严重的污染类型。
【小题4】文章提到,工厂必须在排放废水之前进行清洁。
【小题5】文章提到,许多国家正在制定规则来对抗污染。
步骤 3:得出答案
根据文章内容,可以得出每个问题的正确答案。
文章讲述了过去和现在的生活条件,以及现代生活带来的新问题,特别是污染问题。文章详细描述了水污染、噪音污染和空气污染的影响,并提到了各国为减少污染所采取的措施。
步骤 2:分析问题
【小题1】文章提到,几百年前,人们没有现代机器和现代医学,因此生活比现在更艰难。
【小题2】文章指出,现代生活带来的最大问题之一是污染。
【小题3】文章明确指出,空气污染是最严重的污染类型。
【小题4】文章提到,工厂必须在排放废水之前进行清洁。
【小题5】文章提到,许多国家正在制定规则来对抗污染。
步骤 3:得出答案
根据文章内容,可以得出每个问题的正确答案。