题目
In 1939 two brothers,Mac and Dick McDonald,started a drive-in restaurant in San Bernadino,California.They carefully chose a busy corner for their location.They had run their own businesses for years,first a theater,then a barbecue (烤肉) restaurant,then another drive-in.But in their new operation,they offered a new,shortened menu:French fries,hamburgers,and sodas.To this small selection they added one new concept:quick service,no waiters or waitresses,and no tips. Their hamburgers sold for fifteen cents.Cheese was another four cents.Their French fries and hamburgers had a remarkable uniformity,for the brothers had developed a strict routine for the preparation of their food,and they insisted on their cooks' sticking to their routine.Their new drive-in became incredibly popular,particularly for lunch.People drove up by the hundreds during the busy noontime.The self-service restaurant was so popular that the brothers had allowed ten copies of their restaurant to be opened.They were content with this modest success until they met Ray Kroc. Kroc was a salesman who met the McDonald brothers in 1954,when he was selling milkshake-mixing machines.He quickly saw the unique appeal of the brothers' fast-food restaurants and bought the right to franchise (特许经营) other copies of their restaurants.The agreement struck included the right to duplicate the menu.The equipment,even their red and white buildings with the golden arches (拱门). Today McDonald's is really a household name.Its names for its sandwiches have come to mean hamburger in the decades since the day Ray Kroc watched people rush up to order fifteen-cent hamburgers.In 1976,McDonald's had over $1 billion in total sales.Its first twenty-two years is one of the most incredible success stories in modern American business history.(1)This passage mainly talks about ____ .A.the development of fast food servicesB.how McDonald's became a billion-dollar businessC.the business careers of Mac and Dick McDonaldD.Ray Kroc's business talent(2)Mac and Dick managed all of the following businesses except ____ .A.a drive-inB.a cinemaC.a theaterD.a barbecue restaurant(3)We may infer from this passage that ____ .A.Mac and Dick McDonald never became wealthy for they sold their idea to KrocB.the location the McDonalds chose was the only source of the great popularity of their drive-inC.forty years ago there were numerous fast-food restaurantsD.Ray Kroc was a good businessman(4)The passage suggests that ____ .A.creativity is an important element of business successB.Ray Kroc was the close partner of the McDonald brothersC.Mac and Dick McDonald became broken after they sold their ideas to Ray KrocD.California is the best place to go into business(5)As used in the second sentence of the third paragraph,the word "unique" means ____ .A.specialB.attractiveC.financialD.peculiar
In 1939 two brothers,Mac and Dick McDonald,started a drive-in restaurant in San Bernadino,California.They carefully chose a busy corner for their location.They had run their own businesses for years,first a theater,then a barbecue (烤肉) restaurant,then another drive-in.But in their new operation,they offered a new,shortened menu:French fries,hamburgers,and sodas.To this small selection they added one new concept:quick service,no waiters or waitresses,and no tips.
Their hamburgers sold for fifteen cents.Cheese was another four cents.Their French fries and hamburgers had a remarkable uniformity,for the brothers had developed a strict routine for the preparation of their food,and they insisted on their cooks' sticking to their routine.Their new drive-in became incredibly popular,particularly for lunch.People drove up by the hundreds during the busy noontime.The self-service restaurant was so popular that the brothers had allowed ten copies of their restaurant to be opened.They were content with this modest success until they met Ray Kroc.
Kroc was a salesman who met the McDonald brothers in 1954,when he was selling milkshake-mixing machines.He quickly saw the unique appeal of the brothers' fast-food restaurants and bought the right to franchise (特许经营) other copies of their restaurants.The agreement struck included the right to duplicate the menu.The equipment,even their red and white buildings with the golden arches (拱门).
Today McDonald's is really a household name.Its names for its sandwiches have come to mean hamburger in the decades since the day Ray Kroc watched people rush up to order fifteen-cent hamburgers.In 1976,McDonald's had over $1 billion in total sales.Its first twenty-two years is one of the most incredible success stories in modern American business history.
(1)This passage mainly talks about ____ .
A.the development of fast food services
B.how McDonald's became a billion-dollar business
C.the business careers of Mac and Dick McDonald
D.Ray Kroc's business talent
(2)Mac and Dick managed all of the following businesses except ____ .
A.a drive-in
B.a cinema
C.a theater
D.a barbecue restaurant
(3)We may infer from this passage that ____ .
A.Mac and Dick McDonald never became wealthy for they sold their idea to Kroc
B.the location the McDonalds chose was the only source of the great popularity of their drive-in
C.forty years ago there were numerous fast-food restaurants
D.Ray Kroc was a good businessman
(4)The passage suggests that ____ .
A.creativity is an important element of business success
B.Ray Kroc was the close partner of the McDonald brothers
C.Mac and Dick McDonald became broken after they sold their ideas to Ray Kroc
D.California is the best place to go into business
(5)As used in the second sentence of the third paragraph,the word "unique" means ____ .
A.special
B.attractive
C.financial
D.peculiar
Their hamburgers sold for fifteen cents.Cheese was another four cents.Their French fries and hamburgers had a remarkable uniformity,for the brothers had developed a strict routine for the preparation of their food,and they insisted on their cooks' sticking to their routine.Their new drive-in became incredibly popular,particularly for lunch.People drove up by the hundreds during the busy noontime.The self-service restaurant was so popular that the brothers had allowed ten copies of their restaurant to be opened.They were content with this modest success until they met Ray Kroc.
Kroc was a salesman who met the McDonald brothers in 1954,when he was selling milkshake-mixing machines.He quickly saw the unique appeal of the brothers' fast-food restaurants and bought the right to franchise (特许经营) other copies of their restaurants.The agreement struck included the right to duplicate the menu.The equipment,even their red and white buildings with the golden arches (拱门).
Today McDonald's is really a household name.Its names for its sandwiches have come to mean hamburger in the decades since the day Ray Kroc watched people rush up to order fifteen-cent hamburgers.In 1976,McDonald's had over $1 billion in total sales.Its first twenty-two years is one of the most incredible success stories in modern American business history.
(1)This passage mainly talks about ____ .
A.the development of fast food services
B.how McDonald's became a billion-dollar business
C.the business careers of Mac and Dick McDonald
D.Ray Kroc's business talent
(2)Mac and Dick managed all of the following businesses except ____ .
A.a drive-in
B.a cinema
C.a theater
D.a barbecue restaurant
(3)We may infer from this passage that ____ .
A.Mac and Dick McDonald never became wealthy for they sold their idea to Kroc
B.the location the McDonalds chose was the only source of the great popularity of their drive-in
C.forty years ago there were numerous fast-food restaurants
D.Ray Kroc was a good businessman
(4)The passage suggests that ____ .
A.creativity is an important element of business success
B.Ray Kroc was the close partner of the McDonald brothers
C.Mac and Dick McDonald became broken after they sold their ideas to Ray Kroc
D.California is the best place to go into business
(5)As used in the second sentence of the third paragraph,the word "unique" means ____ .
A.special
B.attractive
C.financial
D.peculiar
题目解答
答案
(1)B.主旨大意题。通读全文,根据In 1976,McDonald's had over $1 billion in total sales.1976年,麦当劳的总销售额超过10亿美元。可知本文主要讲述麦当劳是如何成为一家价值数十亿美元的企业的。故选B。
(2)B.推理判断题。根据They had run their own businesses for years,first a theater,then a barbecue (烤肉) restaurant,then another drive-in.他们经营自己的生意多年,先是一家剧院,然后是一家烧烤餐厅,然后是另一家免下车餐厅。可推断出文中没有提及B选项:电影院。故Mac and Dick没有经营电影院。故选B。
(3)D.推理判断题。根据They were content with this modest success until they met Ray Kroc.在遇到Ray Kroc之前,他们对这小小的成功感到满意。可推断出正是Ray Kroc能够发现商机,并把麦当劳壮大,可知他是一个优秀的商人.故选D。
(4)A.推理判断题,根据To this small selection they added one new concept:quick service,no waiters or waitresses,and no tips.在这个小小的选择中,他们增加了一个新概念:快速服务、无服务员、无小费。可推断出这篇文章表明,创造力是商业成功的一个重要因素。故选A。
(5)D.词义猜测题。根据He quickly saw the unique appeal of the brothers' fast-food restaurants and bought the right to franchise (特许经营) other copies of their restaurants.他很快就看到了兄弟俩快餐店的独特吸引力,并买下了他们餐厅其他副本的特许经营权。联系后句可猜测出下划线单词 unique 的意思应为:"独特的,罕见的",与peculiar意思相近。故选D。
(2)B.推理判断题。根据They had run their own businesses for years,first a theater,then a barbecue (烤肉) restaurant,then another drive-in.他们经营自己的生意多年,先是一家剧院,然后是一家烧烤餐厅,然后是另一家免下车餐厅。可推断出文中没有提及B选项:电影院。故Mac and Dick没有经营电影院。故选B。
(3)D.推理判断题。根据They were content with this modest success until they met Ray Kroc.在遇到Ray Kroc之前,他们对这小小的成功感到满意。可推断出正是Ray Kroc能够发现商机,并把麦当劳壮大,可知他是一个优秀的商人.故选D。
(4)A.推理判断题,根据To this small selection they added one new concept:quick service,no waiters or waitresses,and no tips.在这个小小的选择中,他们增加了一个新概念:快速服务、无服务员、无小费。可推断出这篇文章表明,创造力是商业成功的一个重要因素。故选A。
(5)D.词义猜测题。根据He quickly saw the unique appeal of the brothers' fast-food restaurants and bought the right to franchise (特许经营) other copies of their restaurants.他很快就看到了兄弟俩快餐店的独特吸引力,并买下了他们餐厅其他副本的特许经营权。联系后句可猜测出下划线单词 unique 的意思应为:"独特的,罕见的",与peculiar意思相近。故选D。