题目
Banks are ordinarily prepared to pay out all accounts; they rely on depositors not to demand payment all at the same time.If depositors should come to fear that a bank is not sound,that it cannot pay off its depositors,then that fear might cause all the depositors to appear on the same day.If they did,the bank could not pay all the accounts.However,if they did not all appear at once,then there would always be funds to pay those who wanted their money when they wanted it.Mrs.Elsie Vaught has told us of a terrifying bank run that she experienced.One day in December of 1925 several banks failed to open in a city where Mrs.Vaught lived.The other banks anticipated a run the next day,and so the officers of the bank in which Mrs.Vaught worked as a teller had enough funds in hand to pay off as many depositors as might apply.The officers simply instructed the tellers to pay on demand.Next morning a crowd gathered in the bank and on the sidewalk outside.The length of the line convinced many that the bank could not possibly pay off everyone.People began to push and then to fight for places near the tellers’ windows.Clothing was torn and limbs were broken,but the jam continued for hours.The power of the panic atmosphere is evident in the fact that two tellers,though they knew that the bank was sound and could pay out all depositors,nevertheless withdrew the funds in their own accounts.Mrs.Vaught says that she had difficulty restraining herself from doing the same. Which of the following did Mrs.Vaught say? A. She knew that the bank was not sound.B. She feared that too many withdrawals would close the bank.C. She was not able to draw out her money.D. She was tempted to draw out her money.
Banks are ordinarily prepared to pay out all accounts; they rely on depositors not to demand payment all at the same time.If depositors should come to fear that a bank is not sound,that it cannot pay off its depositors,then that fear might cause all the depositors to appear on the same day.If they did,the bank could not pay all the accounts.However,if they did not all appear at once,then there would always be funds to pay those who wanted their money when they wanted it.Mrs.Elsie Vaught has told us of a terrifying bank run that she experienced.One day in December of 1925 several banks failed to open in a city where Mrs.Vaught lived.The other banks anticipated a run the next day,and so the officers of the bank in which Mrs.Vaught worked as a teller had enough funds in hand to pay off as many depositors as might apply.The officers simply instructed the tellers to pay on demand.Next morning a crowd gathered in the bank and on the sidewalk outside.The length of the line convinced many that the bank could not possibly pay off everyone.People began to push and then to fight for places near the tellers’ windows.Clothing was torn and limbs were broken,but the jam continued for hours.The power of the panic atmosphere is evident in the fact that two tellers,though they knew that the bank was sound and could pay out all depositors,nevertheless withdrew the funds in their own accounts.Mrs.Vaught says that she had difficulty restraining herself from doing the same.
Which of the following did Mrs.Vaught say?
- A. She knew that the bank was not sound.
- B. She feared that too many withdrawals would close the bank.
- C. She was not able to draw out her money.
- D. She was tempted to draw out her money.
题目解答
答案
选D ,她也没招,只能从众,跟着取钱.
解析
步骤 1:理解背景信息
文章描述了1925年12月,Mrs.Elsie Vaught经历的一次银行挤兑事件。在事件中,由于其他银行的倒闭,导致人们担心Vaught工作的银行也会倒闭,从而引发了银行挤兑。尽管银行有足够的资金来支付所有存款人,但恐慌导致人们争相取款,甚至银行职员也受到恐慌影响,尽管他们知道银行是安全的,但仍然取出了自己的存款。
步骤 2:分析选项
A. 她知道银行是不稳定的。——文章中没有提到Vaught知道银行是不稳定的,相反,她知道银行是安全的。
B. 她担心太多的取款会关闭银行。——文章中没有提到Vaught担心太多的取款会关闭银行,而是提到人们因为恐慌而争相取款。
C. 她无法取出她的钱。——文章中没有提到Vaught无法取出她的钱,而是提到她有困难抑制自己取出钱的冲动。
D. 她被诱惑取出她的钱。——文章中提到Vaught有困难抑制自己取出钱的冲动,这表明她被诱惑取出她的钱。
步骤 3:选择正确答案
根据文章内容,选项D最符合Vaught的经历,即她被诱惑取出她的钱。
文章描述了1925年12月,Mrs.Elsie Vaught经历的一次银行挤兑事件。在事件中,由于其他银行的倒闭,导致人们担心Vaught工作的银行也会倒闭,从而引发了银行挤兑。尽管银行有足够的资金来支付所有存款人,但恐慌导致人们争相取款,甚至银行职员也受到恐慌影响,尽管他们知道银行是安全的,但仍然取出了自己的存款。
步骤 2:分析选项
A. 她知道银行是不稳定的。——文章中没有提到Vaught知道银行是不稳定的,相反,她知道银行是安全的。
B. 她担心太多的取款会关闭银行。——文章中没有提到Vaught担心太多的取款会关闭银行,而是提到人们因为恐慌而争相取款。
C. 她无法取出她的钱。——文章中没有提到Vaught无法取出她的钱,而是提到她有困难抑制自己取出钱的冲动。
D. 她被诱惑取出她的钱。——文章中提到Vaught有困难抑制自己取出钱的冲动,这表明她被诱惑取出她的钱。
步骤 3:选择正确答案
根据文章内容,选项D最符合Vaught的经历,即她被诱惑取出她的钱。