题目
二、 阅读理解(共 4 题)2. Smart phones are so common these days. It’s a wonder that our pets don’t own one. But theydon’t necessarily have to. These four apps will help you take care of your best furry friend fromdog training to first aid.Pet First AidPrice: 3.99Pet First Aid helps you provide the basic care and attention that your four-legged friend mightneed in a medical emergency. The application shows owners how to treat illnesses withhelpful videos, pictures and articles on subjects like cuts, wound treatment and more. Asection called Pet Info lets you enter in information about your pets including when they hadtheir last vaccinations, any medicines they take, or information about any diseases orconditions your animal suffers from.Paw Card Pet TrackerPrice: FreePaw Card helps you keep a record of your loved one’s important information. Use it to recordyour pet’s medical contacts, vaccinations, identity cards, medical conditions and medicines.Additional characteristics include a drawing showing your dog’s weight over time.Dog Park FinderPrice: FreeDog Park Finder helps you locate dog-friendly parks and training locations in yourarea(USA)locations only). The app includes in formation on more than 2,200 off-leash(无需给狗拴链的) areas, user photos and more than 6,500 reviews, so you can have fun withyour dog off the leash.Dog BookPrice: FreeDog Book is a social networking application for dogs. Like Face book, users can share withother people what’s going on in their dog’s life, share photos, and find great animal-friendlyplaces to meet up.【1】The app Pet First Aid is different from the other thee mainly in .A.size B.priceC.application D.position【2】If you want to keep a record of your dog’s weight, you can use .A.Dog Book B.Pet First AidC.Dog Park Finder D.Paw Card Pet Tracker【3】Which one is the best choice if you want to find dog training locations?A.Dog Park Finder B.Pet First AidC.Paw Card Pet Tracker. D.og Book【4】From the text we can know .A.Dog Book users can find off-leash areasB.Dog Park Finder provides worldwide informationC.Paw Card Pet Tracker records your dog’s informationD.Pet First Aid users can find the nearest hospital easily 3. On Monday, the Centers for Disease Control and Prevention predicted that 42% of Americanscould be overweight by 2030. Our expanding waistlines lead to not only a medical problem, butaccording to a recent article In The New York Times, it could also endanger personal safety insome situations—in an airplane crash, for example.The New York Times’ Christen Negroni reports that engineers and scientists are questioningwhether airplane seats are adequately constructed to protect overweight travelers. Governmentstandards for airplane seat strength(强度)— first set moe than 60 years ago — require thatthe seats be made for a passenger weighing 170 pounds (77kg). Today, the average Americanman weighs nearly 194 pounds (88kg) and the average woman 165 pounds (75kg). Negronireports:“If a heavier person completely fills seat, the seat is not likely to behave as intended during acrash,” said Robert Salazar, the leading scientist at the Center for Applied Biomechanics at theUniversity of Virginia. “The energy absorption that is built into the aircraft seat is likely to beoverpowered and the passengers will not be protected properly.”“Nor would the injury be limited to that passenger only,” Dr. Salzar said. “If a seat or a seatbelt fails,” he said, “those people who are seated nearby could be endangered from ‘theuncontrolled movements of the passenger’.”Most complaints about airplane seats focus on their lack of comfort and high ticket price, andwhether overweight passengers should be made to buy two seats. But The New York Times’article brings up another reason to feel anxious about flying. Investigators of the issue got intouch with the airplane seat and seat belt makers, but they refused to comment on the problem.Experts agreed that crash testing should be done with overweight dummies (人体模型).Both airplane seats and seat belts should be tested, they said.Fortunately, however, according to Nora Marshall, a senior adviser at the NationalTransportation Safety Board, the board’s investigators have never seen an accident involving acommercial plane in which the weight of a passenger was a problem.【1】What is the article in The New York Times mainly concerned with?A.The size of airplane seats and seat belts.B.Safety of overweight airplane passengers.C.Airplane crashes involving commercial planes.D.A medical problem caused by being overweight.【2】Robert Salzar would probably agree that .A.overweight passengers should buy two seatsB.the government should help produce safer planesC.standards for airplane seat strength should be raisedD.passengers should know how to protect themselves【3】We can learn from the text that .A.airplane seat makers have taken action nowB.there are few complaints about airplane seatsC.those seate near the overweight may suffer tooD.only a small number of airplane accidents involve the overweight【4】What is the best title for the text?A.Why Do Passengers Feel Anxious about Flying?B.Will 42% of Americans Be OVERWEIGHT BY 2030?C.When Will the Overweight Enjoy Their Flight?D.Are Airplane Seats Safe Enough for the Overweight? 4. Aerial performer Jennifer Bricker was born without legs, but she never let it stop her.Wrapped in a loop of red silk hung from the ceiling Jennifer Bricker climbs and twists to themusic. Her head hangs down and her strong arms let go as she balances on her back, highabove the ground a move that’s all the more daring because she has no legs.Jennifer was a few months old when she was adopted by Sharon and Gerald Bricker. She hadbig brown eyes, a bright smile, and huge amounts of energy. When a doctor advised heradoptive parents to carry her around in a kind of bucket, they refused.Jennifer soon learned to walk — and run — on her hands and bottom, and grew up fearlesslyclimbing trees and bouncing on the trampoline(蹦床) with her three older brothers. “Myparents didn’t treat me differently so I didn’t grasp the concept that I was different. I knew Ididn’t have legs but that wasn’t stopping me from doing the things I wanted to do.”At the age of three she was fitted with artificial legs, but she never really took to them — shemoved more freely without.In 1996 the Olympic Games took place in Atlanta. Jennifer loved to watch the women’sgymnastics team, and especially adored the 14-year-old Dominique Moceanu who competedfor the US. When Moceanu and the women’s team won gold, Jennifer decided she was goingto be a gymnast, too. She took up power tumbling, which involves performing floor exercisesdown a runway. But Jennifer did not want any allowances to be made for her disability.At the age of 10 she took part in the Junior Olympics and by age 11 she was tumblingchampion for the state of Illinois.Jennifer now travels the world as an inspirational speaker and acts as an aerial performer.【1】Why did Jennifer determine to be a gymnast?A. She knew that she was different from others.B. She wanted to make allowances for her disability.C. She was eager to participate in the Junior Olympics.D. She was greatly influenced by Dominique Moceanu.【2】What do we know about Jennifer Bricker?A. She felt embarrassed without legs.B. She was carried in a bucket as a baby.C. She was brought up as a normal child.D. She lost her legs when she was adopted.【3】Which of the following can best describe Jennifer Bricker?A. Self-respected. B. Cautious.C. Sensitive. D. Clever. 5. Your next ca might drive itself. After years of trials on city streets, driverless vehicles are nownearing the live phase. Last moth, a driverless bus began carrying passengers through Lyon,France, Most in the automobile industry think self-driving vehicles will be on the road by 2020 orbefore.Driverless cars will at firstbe huddled withhuman-driven cars. But the first places where theywill become dominant(统治的)are dense urban areas — precisely the spots most damagedby the automobile age. Many advanced cities are already reducing the role of human-drivencargo. Driverless cars will quicken that process and will bring us enormous benefits.Driverless cars will reduce accidents by around 90 percent. That’s big—the annual death tollon the world’s roads is about 1.2 million a year. Pollution and carbon emissions will drop,because urban driverless cars will be electric. The old, otherwise they would stay at homemost of the time and the disabled and teenagers will suddenly gain mobility.On the other hand, driverless cars will bring catastrophe. The best thing about the automobileage was that it employed tens of millions of people to make, market, insure and drive vehicles.Over the next 20 years, the mostly low-skilled men who now drive trucks, taxis and buses willsee their jobs reduced. Carmakers are especially scared. The few cars of the future might bemade by tech companies such as Apple, Baidu and Google. Imaging the impact on Germany,where the automotive sector is the largest industry.Dramatic change is coming, and driverless cars could arrive by 2020. But governments havebarely begun thinking about it. Only 6 percent of the biggest US cities have factored them intotheir long-term planning.A decade ago anyone hardly saw the Smartphone coming. It has bought an epidemic of massaddiction. Let’s hope we do a better job of handling the driverless car.【1】The underlined words “be huddled with” in Paragraph 2 can be replaced by “ “.A.show up B.exist togetherC.get rid of D.take the place of【2】Why can driverless cars reduce pollution and carbon emissions?A.Driverless cars reduce the number of cars.B.Driverless cars will be powered by electricity.C.Driverless cars save fuel by driving themselves.D.riverless cars will reduce too many accidents.【3】What’s the author’s attitude toward driverless cars?A.Doubtful. B.Negative.C.Objective. D.Worried.【4】What can we know about driverless cars?A.They will not hit the road until 2020.B.They will only be used in urban areas.C.They will not cause any road accident.D.They aren’t still seriously taken by leaders.
二、 阅读理解(共 4 题)
2. Smart phones are so common these days. It’s a wonder that our pets don’t own one. But they
don’t necessarily have to. These four apps will help you take care of your best furry friend from
dog training to first aid.
Pet First Aid
Price: $3.99
Pet First Aid helps you provide the basic care and attention that your four-legged friend might
need in a medical emergency. The application shows owners how to treat illnesses with
helpful videos, pictures and articles on subjects like cuts, wound treatment and more. A
section called Pet Info lets you enter in information about your pets including when they had
their last vaccinations, any medicines they take, or information about any diseases or
conditions your animal suffers from.
Paw Card Pet Tracker
Price: Free
Paw Card helps you keep a record of your loved one’s important information. Use it to record
your pet’s medical contacts, vaccinations, identity cards, medical conditions and medicines.
Additional characteristics include a drawing showing your dog’s weight over time.
Dog Park Finder
Price: Free
Dog Park Finder helps you locate dog-friendly parks and training locations in your
area(USA)locations only). The app includes in formation on more than 2,200 off-leash(无需
给狗拴链的) areas, user photos and more than 6,500 reviews, so you can have fun with
your dog off the leash.
Dog Book
Price: Free
Dog Book is a social networking application for dogs. Like Face book, users can share with
other people what’s going on in their dog’s life, share photos, and find great animal-friendly
places to meet up.
【1】The app Pet First Aid is different from the other thee mainly in .
A.size B.price
C.application D.position
【2】If you want to keep a record of your dog’s weight, you can use .
A.Dog Book B.Pet First Aid
C.Dog Park Finder D.Paw Card Pet Tracker
【3】Which one is the best choice if you want to find dog training locations?
A.Dog Park Finder B.Pet First Aid
C.Paw Card Pet Tracker. D.og Book
【4】From the text we can know .
A.Dog Book users can find off-leash areas
B.Dog Park Finder provides worldwide information
C.Paw Card Pet Tracker records your dog’s information
D.Pet First Aid users can find the nearest hospital easily
3. On Monday, the Centers for Disease Control and Prevention predicted that 42% of Americans
could be overweight by 2030. Our expanding waistlines lead to not only a medical problem, but
according to a recent article In The New York Times, it could also endanger personal safety in
some situations—in an airplane crash, for example.
The New York Times’ Christen Negroni reports that engineers and scientists are questioning
whether airplane seats are adequately constructed to protect overweight travelers. Government
standards for airplane seat strength(强度)— first set moe than 60 years ago — require that
the seats be made for a passenger weighing 170 pounds (77kg). Today, the average American
man weighs nearly 194 pounds (88kg) and the average woman 165 pounds (75kg). Negroni
reports:
“If a heavier person completely fills seat, the seat is not likely to behave as intended during a
crash,” said Robert Salazar, the leading scientist at the Center for Applied Biomechanics at the
University of Virginia. “The energy absorption that is built into the aircraft seat is likely to be
overpowered and the passengers will not be protected properly.”
“Nor would the injury be limited to that passenger only,” Dr. Salzar said. “If a seat or a seat
belt fails,” he said, “those people who are seated nearby could be endangered from ‘the
uncontrolled movements of the passenger’.”
Most complaints about airplane seats focus on their lack of comfort and high ticket price, and
whether overweight passengers should be made to buy two seats. But The New York Times’
article brings up another reason to feel anxious about flying. Investigators of the issue got in
touch with the airplane seat and seat belt makers, but they refused to comment on the problem.
Experts agreed that crash testing should be done with overweight dummies (人体模型).
Both airplane seats and seat belts should be tested, they said.
Fortunately, however, according to Nora Marshall, a senior adviser at the National
Transportation Safety Board, the board’s investigators have never seen an accident involving a
commercial plane in which the weight of a passenger was a problem.
【1】What is the article in The New York Times mainly concerned with?
A.The size of airplane seats and seat belts.
B.Safety of overweight airplane passengers.
C.Airplane crashes involving commercial planes.
D.A medical problem caused by being overweight.
【2】Robert Salzar would probably agree that .
A.overweight passengers should buy two seats
B.the government should help produce safer planes
C.standards for airplane seat strength should be raised
D.passengers should know how to protect themselves
【3】We can learn from the text that .
A.airplane seat makers have taken action now
B.there are few complaints about airplane seats
C.those seate near the overweight may suffer too
D.only a small number of airplane accidents involve the overweight
【4】What is the best title for the text?
A.Why Do Passengers Feel Anxious about Flying?
B.Will 42% of Americans Be OVERWEIGHT BY 2030?
C.When Will the Overweight Enjoy Their Flight?
D.Are Airplane Seats Safe Enough for the Overweight?
4. Aerial performer Jennifer Bricker was born without legs, but she never let it stop her.
Wrapped in a loop of red silk hung from the ceiling Jennifer Bricker climbs and twists to the
music. Her head hangs down and her strong arms let go as she balances on her back, high
above the ground a move that’s all the more daring because she has no legs.
Jennifer was a few months old when she was adopted by Sharon and Gerald Bricker. She had
big brown eyes, a bright smile, and huge amounts of energy. When a doctor advised her
adoptive parents to carry her around in a kind of bucket, they refused.
Jennifer soon learned to walk — and run — on her hands and bottom, and grew up fearlessly
climbing trees and bouncing on the trampoline(蹦床) with her three older brothers. “My
parents didn’t treat me differently so I didn’t grasp the concept that I was different. I knew I
didn’t have legs but that wasn’t stopping me from doing the things I wanted to do.”
At the age of three she was fitted with artificial legs, but she never really took to them — she
moved more freely without.
In 1996 the Olympic Games took place in Atlanta. Jennifer loved to watch the women’s
gymnastics team, and especially adored the 14-year-old Dominique Moceanu who competed
for the US. When Moceanu and the women’s team won gold, Jennifer decided she was going
to be a gymnast, too. She took up power tumbling, which involves performing floor exercises
down a runway. But Jennifer did not want any allowances to be made for her disability.
At the age of 10 she took part in the Junior Olympics and by age 11 she was tumbling
champion for the state of Illinois.
Jennifer now travels the world as an inspirational speaker and acts as an aerial performer.
【1】Why did Jennifer determine to be a gymnast?
A. She knew that she was different from others.
B. She wanted to make allowances for her disability.
C. She was eager to participate in the Junior Olympics.
D. She was greatly influenced by Dominique Moceanu.
【2】What do we know about Jennifer Bricker?
A. She felt embarrassed without legs.
B. She was carried in a bucket as a baby.
C. She was brought up as a normal child.
D. She lost her legs when she was adopted.
【3】Which of the following can best describe Jennifer Bricker?
A. Self-respected. B. Cautious.
C. Sensitive. D. Clever.
5. Your next ca might drive itself. After years of trials on city streets, driverless vehicles are now
nearing the live phase. Last moth, a driverless bus began carrying passengers through Lyon,
France, Most in the automobile industry think self-driving vehicles will be on the road by 2020 or
before.
Driverless cars will at firstbe huddled withhuman-driven cars. But the first places where they
will become dominant(统治的)are dense urban areas — precisely the spots most damaged
by the automobile age. Many advanced cities are already reducing the role of human-driven
cargo. Driverless cars will quicken that process and will bring us enormous benefits.
Driverless cars will reduce accidents by around 90 percent. That’s big—the annual death toll
on the world’s roads is about 1.2 million a year. Pollution and carbon emissions will drop,
because urban driverless cars will be electric. The old, otherwise they would stay at home
most of the time and the disabled and teenagers will suddenly gain mobility.
On the other hand, driverless cars will bring catastrophe. The best thing about the automobile
age was that it employed tens of millions of people to make, market, insure and drive vehicles.
Over the next 20 years, the mostly low-skilled men who now drive trucks, taxis and buses will
see their jobs reduced. Carmakers are especially scared. The few cars of the future might be
made by tech companies such as Apple, Baidu and Google. Imaging the impact on Germany,
where the automotive sector is the largest industry.
Dramatic change is coming, and driverless cars could arrive by 2020. But governments have
barely begun thinking about it. Only 6 percent of the biggest US cities have factored them into
their long-term planning.
A decade ago anyone hardly saw the Smartphone coming. It has bought an epidemic of mass
addiction. Let’s hope we do a better job of handling the driverless car.
【1】The underlined words “be huddled with” in Paragraph 2 can be replaced by “ “.
A.show up B.exist together
C.get rid of D.take the place of
【2】Why can driverless cars reduce pollution and carbon emissions?
A.Driverless cars reduce the number of cars.
B.Driverless cars will be powered by electricity.
C.Driverless cars save fuel by driving themselves.
D.riverless cars will reduce too many accidents.
【3】What’s the author’s attitude toward driverless cars?
A.Doubtful. B.Negative.
C.Objective. D.Worried.
【4】What can we know about driverless cars?
A.They will not hit the road until 2020.
B.They will only be used in urban areas.
C.They will not cause any road accident.
D.They aren’t still seriously taken by leaders.
题目解答
答案
二、 阅读理解
2. 【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】C
本文是一篇应用文,文章主要介绍了适合狗主人用的四款手机应用程序。
【1】B
推理判断题。根据四个应用程序的价格,很容易发现其他三个都是免费的,只有 Pet
First Aid 的 Price: $3.99,根据句意可知选 B。
【2】D
细节理解题。根据 Paw Card Pet Tracker 中 Additional characteristics include a drawing
showing your dog’s weight over time.根据句意可知选 D。
【3】A
细节理解题。根据 Dog Park Finder 中 Dog Park Finder helps you locate dog-friendly parks
and training locations in your area(USA)locations only).可知 Dog Park Finder 这款应用程序
能帮用户找到允许带狗的公园和狗训练地。根据句意可知选 A。
【4】C
细节理解题。根据 Paw Card Pet Tracker 中 Paw Card helps you keep a record of your loved
one’s important information.可知这一应用程序可以记录宠物的重要信息。根据句意可知
选 C。
【解析】
3. 【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】D
本文是议论文。随着肥胖人群的增多,目前的飞机座椅能否保证他们的安全?本文围
绕这一问题展开了论述。本文第一段引出话题;第二段首句为全文中心句,点明了文
章的主旨,即目前的飞机座椅是否能够保证肥胖乘客的安全。
【1】细节理解题。根据第二段第一句“The New York Times’ Christine Negroni reports that
engineers and scientists are questioning whether airplane seats are adequately constructed to
protect overweight travelers. ”可知,这个报道主要关注的是肥胖乘客乘坐飞机的安全问
题。故选 B。
【2】推理判断题。“ If a heavier person completely fills a seat, the seat is not likely to
behave as intended during a crash,” said Robert Salzar,根据第三段大意可知,肥胖乘客乘
坐飞机时,座椅不一定能够保证他们的安全,故可推断 Robert Salzar 很可能希望提高飞
机座椅的强度标准。故选 C。
【3】细节理解题。根据第四段中的““ If a seat or a seat belt fails,” he said, “those people
who are seated nearby could be endangered by ‘ the uncontrolled movements of the
passenger’.””可知,肥胖乘客周围的乘客也可能会有危险。故选 C。
【4】 主旨大意题。随着肥胖人群的增多,目前的飞机座椅能否保证他们的安全?本文
围绕这一问题展开了论述。本文第一段引出话题;第二段首句为全文中心句,点明了
文章的主旨,即目前的飞机座椅是否能够保证肥胖乘客的安全,故 D 项为最佳标题。
故选 D。
【解析】
4. 【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【解析】
本文是一篇人物传记,介绍自幼就没有腿的 Jennifer Bricke r。她被当做一个正常的孩
子教育,她很自重,她的梦想是成为一名体操运动员。
【1】D
细节理解题。根据倒数第三段中 When Moceanu and the women’s team won gold, Jennifer
decided she was going to be a gymnast, too.可知她受到 Dominique Moceanu 极大地影响,
想成为一名体操运动员。故选D。
【2】C
推理判断题。根据第四段中 Jennifer soon learned to walk — and run — on her hands and
bottom, and grew up fearlessly climbing trees and bouncing on the trampoline(蹦床) with
her three older brothers. “My parents didn’t treat me differently so I didn’t grasp the concept
that I was different.可知她被当做一个正常的孩子教育。故选C。
【3】A
推理判断题。根据第四段中 I didn’t grasp the concept that I was different. I knew I didn’t
have legs but that wasn’t stopping me from doing the things I wanted to do. 和最后一段
Jennifer now travels the world as an inspirational speaker and acts as an aerial performer.可知
对她最好的描述就是自重。故选A。
5. 【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】D
本文介绍无人驾驶的汽车。无人驾驶汽车将由电力驱动,所以能够减少污染和碳排放
量。但是无人汽车还没有完全被领导认可。
【1】B
词义猜测题。根据第二段 Driverless cars will at firstbe huddled withhuman-driven cars. But
the first places where they will become dominant(统治的)are dense urban areas 无人驾驶
的汽车起初要和有人驾驶的汽车同时存在。但是他们最早统治的地区将是人口密集的
城市。根据句意可知划线词的意思是“共同存在”。故选B。
【2】B
细 节 理 解 题 。 根 据 第 三 段 中 Pollution and carbon emissions will drop, because urban
driverless cars will be electric.可知无人驾驶汽车将由电力驱动,所以能够减少污染和碳
排放量。故选B。
【3】C
推 理判 断题 。根 据最 后一 段最 后一 句 Let’s hope we do a better job of handling the
driverless car.希望我们能更好地处理无人驾驶汽车。可知作者对无人汽车持客观的态度。
故选C。
【4】D
推理判断题。根据第五段中 But governments have barely begun thinking about it.可知无人
汽车还没有完全被领导认可。故选D。
【解析】