题目
18.【阅读理解】(10分)My summer with sixteen catsThe long summer vacation is here, bringing with it a world of possibilities for students all around the world. What will the summer months bring you?Some students manage to combine both travel and money-making. Take Dan Taylor for example, the 19-year-old student knew he wanted to spend the summer somewhere different. However, he was also on a budget. He searched the internet for days, looking for interesting opportunities. And then he found a website.The website was full of advertisements written by people from all over the world. These people had one thing in common: they all wanted to go on vacation, and they wanted a reliable person to come and look after their pets. The advertisements all offered free accommodation, while some also offered travel costs and a small wage.Dan got in touch with a couple from Long Island in New York. They were going on a month's vacation, leaving their sixteen cats behind them. "I like challenges", says Dan. "And I've always wanted to go to New York."What was the reality of pet-sitting like? Dan says, "It was fantastic. The cats kept me busy. I did have a stressful day when one went missing, but it came back again so that was OK. The house and garden were beautiful, and I had the freedom to explore New York. Plus, I got paid for it!"If you like animals, and enjoy spending time in new places, perhaps pet-sitting could be the summer job for you.18.1.【单选题】(2分)What kind of summer vacation was Dan Taylor looking for?bigcircA. He wanted to get a part-time job in his local area.bigcircB. He wanted to go on holiday to somewhere new and exciting.bigcircC. He wanted to travel somewhere without spending too much money.bigcircD. He wanted to stay at home and study.
18.【阅读理解】(10分)
My summer with sixteen cats
The long summer vacation is here, bringing with it a world of possibilities for students all around the world. What will the summer months bring you?
Some students manage to combine both travel and money-making. Take Dan Taylor for example, the 19-year-old student knew he wanted to spend the summer somewhere different. However, he was also on a budget. He searched the internet for days, looking for interesting opportunities. And then he found a website.
The website was full of advertisements written by people from all over the world. These people had one thing in common: they all wanted to go on vacation, and they wanted a reliable person to come and look after their pets. The advertisements all offered free accommodation, while some also offered travel costs and a small wage.
Dan got in touch with a couple from Long Island in New York. They were going on a month's vacation, leaving their sixteen cats behind them. "I like challenges", says Dan. "And I've always wanted to go to New York."
What was the reality of pet-sitting like? Dan says, "It was fantastic. The cats kept me busy. I did have a stressful day when one went missing, but it came back again so that was OK. The house and garden were beautiful, and I had the freedom to explore New York. Plus, I got paid for it!"
If you like animals, and enjoy spending time in new places, perhaps pet-sitting could be the summer job for you.
18.1.【单选题】(2分)
What kind of summer vacation was Dan Taylor looking for?
$\bigcirc$A. He wanted to get a part-time job in his local area.
$\bigcirc$B. He wanted to go on holiday to somewhere new and exciting.
$\bigcirc$C. He wanted to travel somewhere without spending too much money.
$\bigcirc$D. He wanted to stay at home and study.
题目解答
答案
根据文章第一段,Dan Taylor希望在暑假去一个不同的地方,但同时他也在预算有限的情况下寻找机会。他通过网络找到一个网站,上面有提供免费住宿甚至少量工资的宠物寄养工作。最终,他选择去纽约照顾一对夫妇的16只猫。这表明他希望在不花费太多钱的情况下旅行。
A项“想在当地找兼职”不符合,因为Dan明确表示想“spend the summer somewhere different”。
B项“想去新奇的地方度假”不完全准确,因为他更注重预算而非纯粹的度假。
C项“想旅行但不花太多钱”符合,因为Dan利用宠物寄养工作实现了低成本旅行。
D项“想在家学习”显然不对。
综上,正确答案是C。
答案:C. He wanted to travel somewhere without spending too much money.
解析
本题考查对文章细节的理解能力,需要结合关键句分析选项。核心思路是抓住Dan的两个核心需求:寻找不同地方的暑期经历和控制预算。文章明确提到他通过宠物寄养工作实现低成本旅行,因此正确选项需同时体现“旅行”和“不花太多钱”。
选项分析
选项A(在当地找兼职)
文章明确指出Dan“想在不同的地方度过夏天”(spend the summer somewhere different),而非在当地工作,因此排除。
选项B(去新地方度假)
虽然Dan确实去了新地方(纽约),但文章强调他选择宠物寄养工作是为了节省开支(on a budget),而选项未提及“低成本”这一关键点,因此不够准确。
选项C(旅行不花太多钱)
文章多次提到Dan的预算限制(on a budget),并通过宠物寄养获得免费住宿、交通补贴和工资,最终实现低成本旅行。此选项全面涵盖“旅行”和“省钱”两个核心需求,正确。
选项D(在家学习)
与文章内容完全矛盾,直接排除。