题目
Read the following passage. Choose the best answer.Campaign for safer roadsIt was a sunny summer evening in 2019. Rob Taylor and his sister Lottie were out for a walk. They were standing on the sidewalk, ready to cross a busy road, when a Mercedes sped towards them. Its wing mirror hit Lottie, who woke up in hospital fifteen days later. The driver, who had been talking on his mobile phone, didn’t even stop.Lottie is lucky to be alive, but since that summer evening years ago, she has never been the same. Her brother Rob says, “Lottie had to learn to do everything all over again. She missed a year of school, and when she finally went back, she was bottom of the class, where she used to be top. She now has problems with her memory, and she gets terrible headaches. Before the accident, she was so clever and lively.”Since that night, the family have done everything they can to support and help other families who have felt the knock-on effect of a driver’s carelessness. Rob says, “We do a lot of work to support a charity which helps families who have lost loved ones in road accidents. We also try to spread awareness about dangerous driving. About 90 percent of fatal road accidents are caused by drivers who just aren’t paying attention.”Rob adds, “A lot of people are frightened of driverless cars because they think they’re unsafe, but I think that driverless cars will make the road much safer and I can’t wait for them to become a reality.”(1) (单选题)Rob Taylor and his sister were crossing the road when ________.A.they saw a fatal accidentB.his sister was hit by a carC.he was hit by a carD.they saw a car break down(2) (单选题)What impact did this accident have on Rob’s sister, Lottie?A.She never walked again.B.She never wanted to leave the house again.C.She died fifteen days later.D.She survived, but now has problems remembering things.(3) (单选题)What have the family done since the accident?A.They have tried to find the driver of the car, so he can be brought to justice.B.They support a charity and spread awareness of dangerous driving.C.They have spent every hour of every day looking after Lottie.D.They have published a book about their experience.(4) (单选题)According to Rob, most road accidents are caused by ________.A.drivers not concentratingB.drivers driving too fastC.cars not being well enough looked afterD.pedestrians not paying attention(5) (单选题)How does Rob feel about driverless cars?A.He thinks they’re too expensive.B.He thinks they’ll make the roads less dangerous.C.He thinks they’re unsafe.D.He doesn’t think they’ll be popular.
Read the following passage. Choose the best answer.Campaign for safer roadsIt was a sunny summer evening in 2019. Rob Taylor and his sister Lottie were out for a walk. They were standing on the sidewalk, ready to cross a busy road, when a Mercedes sped towards them. Its wing mirror hit Lottie, who woke up in hospital fifteen days later. The driver, who had been talking on his mobile phone, didn’t even stop.Lottie is lucky to be alive, but since that summer evening years ago, she has never been the same. Her brother Rob says, “Lottie had to learn to do everything all over again. She missed a year of school, and when she finally went back, she was bottom of the class, where she used to be top. She now has problems with her memory, and she gets terrible headaches. Before the accident, she was so clever and lively.”Since that night, the family have done everything they can to support and help other families who have felt the knock-on effect of a driver’s carelessness. Rob says, “We do a lot of work to support a charity which helps families who have lost loved ones in road accidents. We also try to spread awareness about dangerous driving. About 90 percent of fatal road accidents are caused by drivers who just aren’t paying attention.”Rob adds, “A lot of people are frightened of driverless cars because they think they’re unsafe, but I think that driverless cars will make the road much safer and I can’t wait for them to become a reality.”(1) (单选题)Rob Taylor and his sister were crossing the road when ________.A.they saw a fatal accidentB.his sister was hit by a carC.he was hit by a carD.they saw a car break down(2) (单选题)What impact did this accident have on Rob’s sister, Lottie?A.She never walked again.B.She never wanted to leave the house again.C.She died fifteen days later.D.She survived, but now has problems remembering things.(3) (单选题)What have the family done since the accident?A.They have tried to find the driver of the car, so he can be brought to justice.B.They support a charity and spread awareness of dangerous driving.C.They have spent every hour of every day looking after Lottie.D.They have published a book about their experience.(4) (单选题)According to Rob, most road accidents are caused by ________.A.drivers not concentratingB.drivers driving too fastC.cars not being well enough looked afterD.pedestrians not paying attention(5) (单选题)How does Rob feel about driverless cars?A.He thinks they’re too expensive.B.He thinks they’ll make the roads less dangerous.C.He thinks they’re unsafe.D.He doesn’t think they’ll be popular.
题目解答
答案
1、B2、D3、B4、A5、B
解析
步骤 1:理解问题背景
文章讲述了Rob Taylor和他的妹妹Lottie在2019年夏天的一个晚上,准备过马路时被一辆奔驰车撞倒,导致Lottie受伤并住院15天。文章还描述了Lottie受伤后的生活变化以及Rob Taylor一家为提高道路安全意识所做的努力。
步骤 2:分析问题
问题(1)询问Rob Taylor和他妹妹在过马路时发生了什么。根据文章,Lottie被一辆奔驰车撞倒,因此选项B是正确的。
问题(2)询问这次事故对Lottie的影响。根据文章,Lottie在事故后记忆力出现问题,因此选项D是正确的。
问题(3)询问事故发生后,Rob Taylor一家做了什么。根据文章,他们支持一个慈善机构并提高危险驾驶的意识,因此选项B是正确的。
问题(4)询问Rob认为大多数道路事故是由什么引起的。根据文章,Rob认为大多数道路事故是由司机不集中注意力引起的,因此选项A是正确的。
问题(5)询问Rob对无人驾驶汽车的看法。根据文章,Rob认为无人驾驶汽车将使道路更安全,因此选项B是正确的。
文章讲述了Rob Taylor和他的妹妹Lottie在2019年夏天的一个晚上,准备过马路时被一辆奔驰车撞倒,导致Lottie受伤并住院15天。文章还描述了Lottie受伤后的生活变化以及Rob Taylor一家为提高道路安全意识所做的努力。
步骤 2:分析问题
问题(1)询问Rob Taylor和他妹妹在过马路时发生了什么。根据文章,Lottie被一辆奔驰车撞倒,因此选项B是正确的。
问题(2)询问这次事故对Lottie的影响。根据文章,Lottie在事故后记忆力出现问题,因此选项D是正确的。
问题(3)询问事故发生后,Rob Taylor一家做了什么。根据文章,他们支持一个慈善机构并提高危险驾驶的意识,因此选项B是正确的。
问题(4)询问Rob认为大多数道路事故是由什么引起的。根据文章,Rob认为大多数道路事故是由司机不集中注意力引起的,因此选项A是正确的。
问题(5)询问Rob对无人驾驶汽车的看法。根据文章,Rob认为无人驾驶汽车将使道路更安全,因此选项B是正确的。